Skip to main content

După cum cu toții știm, ultimii 50-60 de ani au fost marcați de un progres nemaivăzut în domeniul tehnologiilor informaționale și a inovațiilor folositoare. Acest progres a atins și rapura producătoare de biciclete care, în urma contactului cu tehnologiile avansate, a dat naștere la mai multe tipuri de biciclete care și-au primit numele după setul de caracteristici. Un astfel de produs este și bicicleta de trekking, model despre care vă vom vorbi în acest articol.

Vezi cele mai bune biciclete de trekking în 2022

Caracteristici generale și istoric

Se crede că bicicletele de trekking au apărut între anii 80 și 90. Acestea nu au devenit extrem de populare chiar din primii ani de prezență pe piață, fiind niște modele noi și parțial neînțelese. Acest model de bicicletă îmbină defapt calitățile altor trei modele mai vechi și clasice. Într-o bicicletă de trekking puteți vedea elemente de Mountain Bike, Racing Bike și Touring Bike, ceea ce este uimitor. Acei ani au fost marcați de creșterea rapidă a popularității Mountain Bike-urilor care însă, nu erau alegerea perfectă pentru toți doritorii. Acestea erau grele și lente, de aceea, designerii acelor timpuri au proiectat un nou tip de biciclete.

Bicicletele de trekking sunt perfecte pentru persoanele ce au nevoie de un mijloc de transport comod și relativ rapid pentru a face mici călătorii și escapade în natură. De asemenea, unele modele pot fi folosite pentru navete cu o lungime medie sau mare datorită vitezei destul de mare ce poate fi dezvoltată cu ușurință.

După cum am spus mai sus, acest tip de bicicletă îmbină elemente din mai multe modele. Roțile acestor biciclete au de obicei același diametru cu ale celor de curse, lățimea lor fiind asemănătoare cu a bicicletelor de Touring. De aceea, bicicletele de trekking pot fi folosite nu numai pe drumuri asfalte dar și pe drumuri de țară sau puțin avariate. De asemenea, unele modele pot fi echipate cu un sistem de suspensii asemănător cu cel al unui Mountain Bike.

La ce folosesc?

Bicicletele de trekking sunt perfecte pentru persoanele ce au nevoie de un mijloc de transport comod și relativ rapid pentru a face mici călătorii și escapade în natură. De asemenea, unele modele pot fi folosite pentru navete cu o lungime medie sau mare datorită vitezei destul de mare ce poate fi dezvoltată cu ușurință.

Aceste biciclete sunt deseori folosite pentru călătorii lungi ce necesită trecerea unor porțiuni de drum avariat sau de țară. Datorită caracteristicilor împrumutate de la alte tipuri de biciclete, bicicletele de trekking sunt capabile să îndeplinească mai multe funcții fără a avea nevoie de schimbări radicale, ceea ce le oferă posibilitatea de a parcurge diferite tipuri de obstacole fără probleme.

Concluzia

Bicicletele de trekking sunt o variantă perfectă pentru oamenii ce iubesc călătoriile și aventurile. Acestea sunt destul de dotate pentru a suporta diferite condiții meteorologice și sunt proiectate pentru a suporta obstacole cu grade diferite de duritate și dificultate. Bicicleta de trekking este o variantă universală de bicicletă pentru cei ce vor să îmbine viața de oraș cu off-road-ul și cu călătoriile lungi cu familia sau prietenii.

Dan Cernea

Dan Cernea

Sunt un ciclist semi-profesionist și ador acest sport. Am peste 20,000 km parcurși și am schimbat 12 biciclete profesioniste. Am lansat site-ul BikePro împreună cu doi prieteni ca să popularizăm ciclismul și să ajutăm începătorii în alegerea produselor de calitate.