Skip to main content

Nu există limite inventive pentru specialiștii de la Fairwheel Bikes, un mic magazin de biciclete din Tucson, Arizona . Aici a fost inventată cea mai ușoară bicicletă din lume , bicicleta pe care urmează să o vedeți a fost invenția unui german pe nume Gunter Mai. Inițial, bicicleta avea greutatea de circa 3 kilograme, după care americanii au reuțit să creeze un deținător de record absolut in lumea cu două roți. Cea mai ușoară bicicletă din lume nu are de fapt un nume, dar a fost construită din piese special create pentru acest scop.

Cât Cântărește Cea mai Ușoară Bicicletă din Lume?

Deținătoarea recordului absolut la capitolul greutate, bicicleta creată de Gunter Mai și optimizată de Fairwheel Bikes, cântărește doar 2.7 kilograme!

Știai că bicicletele electrice sunt cele mai recomandate pentru călătorii în oraș? Vezi articolul nostru cu top biciclete electrice în 2022.

Cum a Fost Construită Cea Mai Ușoară Bicicletă?

Cadrul și Furca

Furca celei mai usoare biciclete din lume

Cadrul din carbon este original de la biciclete germanului Gunter Mai, furca bicicletei la fel a fost lăsată cea originală, greutatea acesteia fiind de doar 185,9 grame.

Ghidonul, Tija și Frânele

Ghidonul celei mai ușoare biciclete din lume

Ghidonul, tija, si frânele la fel cântaresc foarte putin – doar 264 de grame. Componentele date au fost create de compania Schmolke. Pentru schimbarea vitezei, a fost folosit un schimbător de cadru incercat și testat (dintre care unul este mai ușor), cel al BTP din fibra de carbon.

Vezi și: Reguli de circulație pentru bicicliști în 2022

Cauciucurile

Cauciucurile celei mai ușoare biciclete din lume

Fairwheel Bikes a reușit să reducă semnificativ greutatea roților. Inițial erau folosite roțile proprii instalate inițial cu o greutate de 709,6 grame, dar Fairwheel Bikes le-a înlocuit cu unele personalizate. Acestea constau din jante ușoare de la compania Ax-Lightness, butucii roților sunt de la Dash, iar spițele de titan sunt de la Pillar company. Astfel, întregul set a ajuns la doar 583 de grame.

Transmisia

Transmisia celei mai ușoare biciclete din lume

Manivelele THM Clavicula, instalate inițial pe bicicletă, au fost inlocuite cu un model prototip de la compania olandeză Myth. Greutatea lor este de 281,4 g, cu 16,6 g mai ușoare decât cele originale. Pedalele sunt fabricate de Aerolite, aceeași companie care le-a facut inițial pentru Gunter. Pentru schimbătorul din spate, Fairwheel a folosit un SRAM Red, care este mai greu decat Huret/BTP care a fost inițial instalat.

Vezi și: Cele mai bune mărci de biciclete

Pentru Comparatie

A doua cea mai ușoară bicicletă din lume

Cea mai ușoară bicicletă până atunci a fost Ax Lightness Vial Evo Ultra, cu greutatea de 4,4 kg, componentele fiind produse doar din carbon, prețul acestei biciclete ajunge la de 15.000 de euro.

Dan Cernea

Dan Cernea

Sunt un ciclist semi-profesionist și ador acest sport. Am peste 20,000 km parcurși și am schimbat 12 biciclete profesioniste. Am lansat site-ul BikePro împreună cu doi prieteni ca să popularizăm ciclismul și să ajutăm începătorii în alegerea produselor de calitate.