Skip to main content
Recomandat de BikePro

Bicicleta spinning Bh Fitness

 • Greutate maxima suportata: 115 Kg
 • Greutate volanta: 22 Kg
 • Sasiu din otel robust

Alegerea #2

Bicicleta magnetica FitTronic 601B

 • Volanta 9 kg
 • Greutate suportata 120 kg
 • Senzor de puls la maner

Alegerea #3

Bicicleta magnetica orizontala FiTtronic 510R

 • Suport pentru telefon mobil/tableta
 • Greutate maxima admisa: 110 kg
 • Trepte de dificultate: 8

Bicicletele de fitness constituie o alternativă în cazul în care te-ai plictisit să mergi la sală sau vrei să profiți din plin din timpul pe care îl ai la dispoziție. Având în vedere că în cazul condițiilor actuale de pandemie, petrecerea timpului în spațiile închise încă rămâne o provocare pentru mulți, bicicleta fitness a ajuns să fie o posibilitate avantajoasă de a slăbi sau de a face sport chiar la tine acasă. Pornind de la experiența utilizatorilor și componentele tehnice a bicicletelor eliptice, am realizat un top de biciclete fitness, pentru a-ți pune la dispoziție o gamă largă de biciclete, având în vedere atât prețul, cât și calitatea.

Cauți o bicicletă obișnuită? Vezi articolul nostru cu cele mai bune biciclete în anul 2023.

Top 10 Biciclete Fitness pentru Acasă:

Bicicleta magnetica FitTronic 601B

Bicicleta FitTronică are un design contemporan, fiind apreciată pe larg de consumatori. Silențioasă și robustă, bicicleta poate menține 120 de kilograme. Se montează foarte ușor, având manual de instrucție în limba română. Reglarea rezistenței la pedalare se face în 8 trepte, aceasta fiind destul de domoală. Bicicleta este dotată cu ecran LCD și computer care pot fi operate cu ușurință și arată timpul, distanța, viteza, câte calorii sunt arse și ritmul cardiac. Volanta bicicletei este de cca 9 kg, fiind destul de rezistentă la greutate. Aceasta este compactă, pedalele fiind antiderapante și se prind reglabil. Ghidonul este la fel reglabil, deținând un senzor la mâner.

Avantaje

 • Reglabilă atât pentru înălțime, cât și adâncime
 • Pedalarea are loc în ambele sensuri

Dezavantaje

 • Tija poate fi scurtă pentru o persoană de peste 1,80

Bicicleta spinning Bh Fitness

Perfectă pentru utilizarea periodică acasă, bicicleta Bh Fitness are o rezistență de durată cu diverse posibilități de setare. Sistemul de frânare este confecționat din material din paslă, având și un mecanism de frânare de urgență. Bicicleta este dotată cu un monitor LCD, iar pedalele sunt echipate cu cu curele standard. Ghidonul este ergonomic, având tipajul triatlon, fiind reglabil din punct de vedere orizontal și vertical. Bicicleta este ușor de depozitat, fiind posibilă transportarea pe roți. La fel, aceasta conține accesorii opționale, având un sistem echivalent unei biciclete cursiere. Volanta este turnată din fier, fiind creată prin intermediul tehnologiei de precizie Align Precision. Confecționată din materiale anticorozive și fiind dotată cu frâna Hi-tech de înaltă calitate, bicicleta vă va servi un timp îndelungat, întrucât este fabricată din materiale performante și durabile.

Avantaje

 • Design Belt-Drive (Poly V)
 • Cadrul este Fas-Fit X

Dezavantaje

 • Potrivită utilizatorilor cu nivel de pregătire avansat

Bicicleta de spinning TOORX

Bicicleta fitness TOORX evoluează într-un versiune nouă pentru sportivii experimentați și nu numai. Având un design contemporan, aceasta deține un mecanism rezistent, care poate menține de până la 125 de kilograme. La fel, bicicleta are inclus un calculator de antrenament, iar mecanismul de frânare este echipat cu saboți cu plasă, asigurat cu o manetă fixată pentru siguranța de eliberare rapidă a volantei. Greutatea maximă pe care o poate menține bicicleta este de 125 de kilograme. Consola bicicletei este display LCD, afișând funcții precum sunt timpul, distanța, caloriile și viteza. Ajustarea este manuală, având și un sistem micrometric, iar transmisia are loc prin pinion.

Avantaje

 • Ghidon ajustabil
 • Sistemul volantei de 20 kg

Dezavantaje

 • Cadrul de oțel (mai greu)

Bicicleta fitness pliabila KONDITION

Lozinca bicicletei KONDITION ,,Be active. Get in shape’’ are scopul de a promova un mod sănătos de viață prin intermediul exercițiilor fizice. Astfel, indiferent de timpul de afară, vei avea parte de antrenamente pe care le vei realiza cu ușurință. Bicicleta poate fi cu facilitate depozitată în dulap sau în orice alt spațiu, fiind de dimensiuni mici. Dotată cu 8 nivele de dificultate, vei putea alege viteza potrivită antrenamentului tău și vei obține rezultate impresionante. Display-ul este digital, indicând timpul, viteza, distanța parcursă li caloriile pe care le-ai consumat, fiind mereu în cunoștință de eficacitatea antrenamentului tău. Mecanismul de frânare este magentic, având tocmai opt trepte de rezistență. Volanta e de 3 kilogram, iar senzorii de la mânere sunt meniți să ofere un plus de comoditate.

Avantaje

 • Foarte ușoară (17 kg)
 • Șa ajustabilă

Dezavantaje

 • Poate fi incomodă pentru persoanele sub 1,50 m

Bicicleta verticala Techfit

Bicicleta TECHFIT este dotată cu un mecanism de frânare magnetic, având o volantă cu greutatea de 2,6 kilograme. Bicicleta e pliabilă, având o greutate mică, aceasta este ușor de depozitat. Variantă Techfit e un aparat contemporan și ergonomic, perfect pentru antrenamentele acasă. Modelul nu ocupă mult spațiu, iar cadrul în forma X este fabricat în special pentru a oferi plierea bicicletei după finisarea exercițiilor. Utilizatorii susțin că Techfit este una dintre cele mai bune biciclete pliabile. Bicicleta este sigură și stabilă, menținând o greutate de până la 120 de kilograme. Volanta poate fi adaptată manual, având tocmai opt trepte de dificultate. Display-ul dispune de șase parametri fundamentali, precum sunt timpul, viteza, pulsul cardiac, caloriile ce au fost consumate, distanța parcursă în timpul unei sesiuni și distanța totală. Bicicleta e potrivită pentru orice utilizator, acesta având posibilitatea să o seteze la dimensiunea comodă.

Avantaje

 • Ghidon acoperit cu material moale și antiderapant
 • Ecran LCD
 • Pliabilă

Dezavantaje

 • Poziția mânerelor nu poate fi ajustată

Bicicleta magnetica orizontala FitTronic

Silențioasă și stabilă, bicicleta orizontala FitTronic constituie o variantă robustă a brand-ului, care este menită să mențină o greutate de până la 130 de kilograme. Aceasta e asigurată cu o volantă de cca nouă kilograme, care oferă posibilitatea alegerii antrenamentului, acesta având un nivel de dificultate mai mic sau mai mare. Display-ul afișează mai mulți parametri în același timp pe durata executării exercițiilor. Mecanismul de frânare e magnetic, posedând opt trepte de rezistență. Curelele se pot ajusta, fiind confecționate din material antiderapant. Nivelul de dificultate poate fi reglat manual, bicicleta dată reprezentând un model medicinal, care garantează o funcționare silențioasă și facilă.

Avantaje

 • Potrivit oricărui nivel de pregătire
 • Componente de înaltă calitate

Dezavantaje

 • Schema de montat poate crea confuzii

Bicicleta fitness Schwinn Airdyne

Bicicleta Schwinn Airdyne este perfectă pentru realizarea exercițiilor cardio, fiind dotată cu o tehnologie avansată, care presupune controlarea intensității antrenamentului. Modelul dat este asigurat cu specificații concepute special pentru a proba rezultatele antrenamentelor, având capacitatea de a colecta date biometrice. Pedalele sunt dotate cu curele care ajută să controlezi mișcarea în timpul exercițiilor ce necesită o viteză sporită. La fel, bicicleta este ușor de transportat grație celor două roți din partea din față. Greutatea maximă pe care o deține bicicleta este de 130 kilograme. Display-ul afișează următoarele funcții: timpul cât durează antrenamentul, distanța parcursă, caloriile arse, pulsul și reglarea vitezelor.

Avantaje

 • Robustă și confortabilă
 • Aparat full body fitness

Dezavantaje

 • Nu posedă setări de dificultate

Bicicleta verticala pliabila X-Bike

Modelul dat oferă un echilibru perfect între sănătate și spațiul din propria locuință. Bicicletta posedă roți de transport, care facilitează transportarea acesteia. La fel, sistemul magnetic este menit să asigure o funcționare silențioasă și flexibilă. Un alt avantaj al acestei versiuni este posibilitatea de a o conecta la orice telefon Android sau Iphone. Senzorii de puls sunt integrați, ecranul LCD având mai multe funcții. Bicicleta deține și un suport pentru telefon sau tabletă. Bicicleta deține și un suport pentru spate, fiind foarte ușor de pliat și depozitat. Aceasta posedă opt nivele de dificultat, iar monitorul arată timpul, distanța parcursă, viteza, caloriile arse și pulsul, iar pentru a vizualiza ritmul cardiac, poți folosi butoanele care sunt amplasate pe mânerele captușite.

Avantaje

 • Proiectată pentru antrenamente personalizate
 • Este ajustabilă și deține spătar

Dezavantaje

 • Lipsa unui manual cu instrucțiuni

Bicicleta magnetica orizontala FiTtronic 510R

Un model avansat al bicicletelor FiTronic este reprezentat de variantă 510R. Apreciată de utilizatori, bicicleta constituie o variantă mai robustă și mai silențioasă, fiind dotată cu scaun cu spătar, care oferă un confort maxim în timpul antrenamentelor. În plus, scaunul se poate regla în funcție de înălțime. Display-ul LCD afișează cinci funcții, având și butoane digitale. Astfel, veți putea vizualiza distanța parcursă în timpul executării antrenamentului, timpul, viteza, caloriile arse și pulsul. La fel, bicicleta conține și un suport pentru telefon/tabletă. Greutatea volantei este de 5 kilograme, iar greutatea maximă a utilizatorului de până la 110 kilograme. Aceasta oferă tocmai opt trepte de dificultate, posedând un ghidon ergonomic care este acoperit cu mansoane PU și senzori pentru puls. În fond, bicicleta are un design contemporan și un mecanism rezistent, oferind un antrenament de calitate și în condiții casnice.

Avantaje

 • Sistem de transmisie V-Belt
 • Ușor de transportat, fiind dotată cu roți

Dezavantaje

 • Prea ușor de pedalat la un nivel de dificultate mai înalt

Bicicleta magnetica DHS 2309

Bicicleta staționară DHS poate fi utilizată pentru creșterea nivelului de fitness și pentru realizarea antrenamentelor necesare în cadrul participării la diverse competiții de ciclism. Silențioasă și eficientă, bicicleta posedă un sistem de pedalare dublu, iar scaunul se poate regla vertical sau orizontal. Ușor de transportat, având roți, aceasta fi și mai ușor de depozitat. Aceasta are opt trepte de dificultate, iar greutatea maximă pe care o menține este de 120 kilograme. Dotată și cu un display LCD, acesta afișează următoarele funcții: timp, viteză, distanța parcursă, calorii și puls. Perfectă pentru orice nivel de fitness, de asemenea bicicleta poate fi folosită și pentru a slăbi.

Avantaje

 • Silențioasă
 • Raport excelent calitate/preț

Dezavantaje

 • Tehnologie mecanică

Cum alegi o bicicletă fitness pentru acasă

Dacă ești începător, alegerea unei biciclete fitness devine mai anevoioasă. Totuși, odată ce ai parcurs lista componentelor bicicletei, este necesar să ții cont spațiul pe care aceasta îl va ocupa, greutatea acesteia, care influențează depozitarea și transportul și cât de silențioasă este. Bicicletele de dimensiuni mici sunt mai ușoare, de obicei, fiind mai ușor de depozitat – în dulap ori sub pat. Astfel, dacă ai puțin spațiu la tine acasă, te sfătuim să atragi o atenție sporită la mprime și greutatea acesteia. Un alt aspect este silentiozitatea bicicletei, întrucât o bicicletă gălăgioasă mereu îți va da bătăi de cap cu vecinii sau partenerii de locuință. Odată ce ai trecut în revistă aceste aspecte, ești liber să începi căutările. Baftă!

Scopul folosirii

Motivul procurării unei biciclete fitness este foarte important, întrucât determină tipul de bicicletă pe care urmează să îl cumperi. Astfel, dacă duci un mod de viață sănătos, iar pandemia ți-a pus pe ,,hold’’ antrenamentele zilnice, utilizarea bicicletelor fitness este o alternativă perfectă, care te va ține în tonus și vei fi mereu pregătit. În acest caz, recomandăm să procuri o bicicletă care include componente de înaltă calitate și care este dotată cu display ce va afișa distanța parcursă și pulsul, pentru a-ți spori calitatea executării exercițiilor fizice.

Dacă ții să participi în cadrul competițiilor pentru cicliști, bicicleta fitness îți vine în ajutor, fiind foarte comodă, o poți utiliza în orice timp al anului, chiar în casa ta. Din acest punct de vedere va fi necesar să ai o bicicletă cu cel puțin 6 nivele de dificultate și cu display ce va arăta distanța și viteza pentru a optimiza antrenamentele tale. Un ultim motiv pentru procurarea bicicletelor fitness este dorința de a slăbi. Astfel, variantele de biciclete folosite în casă oferă rezultate frumoase, precum menționează și utilizatorii. Recomandăm procurarea unui model ce va arăta caloriile arse, pentru a cunoaște mereu rezultatele antrenamentului.

Vezi și: Cele mai bune biciclete cursiere

Sistemul de frânare

Este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont la procurarea unei biciclete fitness, întrucât de acesta depinde calitatea antrenamentului și nivelul de dificultate de a realiza exerciții. Distingem următoarele tipuri de frânare:

 • Frânare cu volantă reprezintă unul dintre cele mai ușoare moduri de a frâna, iar volanta poate avea o greutate între 3 și 20 de kilograme. Aceasta are scopul de a identifica mișcarea aparatului, însă există și tipuri de biciclete care nu posedă trepte de rezistență, iar dacă penalele se vor roti în gol există riscul de accidentare.
 • Frânarea mecanică presupune existența unui volant ușor, care are o greutate de la 5 la 10 kilograme, având trepte de rezistență. Astfel, dacă acestea necesită să reglezi rezistența înainte să începi pedalarea înseamnă că sunt niște variante mecanice, iar cele ce oferă reglarea rezistenței cât durează antrenamentul constituie un mecanism electric. Astfel, aceste biciclete permit efectuarea diferitor tipuri de exerciții.
 • Frânarea magnetică se bazează pe o forță electro-magnetică care determină rezistența în procesul pedalării. Astfel, dacă îți dorești modificarea rezistenți, este nevoie doar să apeși un buton. În plus, bicicletele cu un astfel tip de frânare sunt foarte silențioase.
 • Frânarea cu fluid se întâlnește mai rar pe piața românească, fiind vorba de biciclete mai costisitoare. Aceasta presupune că în măsură ce pedalarea este realizată mai rapid, rezistența se va mări grație uleiului vîscos. Astfel, pedalarea va fi asemănătoare unei biciclete simple.
 • Frânarea cu aer se referă la un mod de funcționare asemănător bicicletei cu fluid, dar în locul uleiului, elicea va folosi aer. Astfel, odată cu mărirea ritmului de pedalare va crește rezistența, însă bicicleta va fi foarte silențioasă. Acest sistem de frânare este mult mai costisitor decât celelalte și se întâlnește mai rar.

Consola bicicletei fitness

Aceasta reprezintă partea frontală a bicicletei, care posedă un display ce oferă vizibilitate utilizatorului a mai multor funcții. De obicei, aceasta va afișa distanța parcursă, vitează cu care alergi, durata/timpul antrenamentului, caloriile arse și ritmul pulsului. Pulsul se măsoară prin intermediul senzorilor amplasați la mânere.

Dimensiunile biciclete

Un element important în alegerea unei biciclete îl reprezintă dimensiunea acesteia. Astfel, bicicleta trebuie să fie adaptată greutății și înălțimii utilizatorului. La fel, o serie de biciclete se pot ajusta în funcție de caracteristicile fizice ale utilizatorului. La fel, este necesar ca bicicleta să fie corect poziționată în locuință, pentru a avea un confort și o comoditate sporită în timpul realizării exercițiilor.

Greutatea bicicletei

Câte kilograme cântărește o bicicletă fitness? Este o întrebare esențială în cazul alegerii unei biciclete. Greutatea acesteia joacă un rol important la depozitare și transportarea bicicletei. Astfel, sugerăm procurarea unei biciclete mai ușoare pentru a spori capacitatea de transportare și deținere a acesteia.

Stabilitatea

Un alt criteriu important este stabilitatea bicicletei, pe care îl analizăm prin prisma evitării oricărui accident posibil. Astfel, unele biciclete mai grele pot fi mai stabile și mai durabile. La fel, este necesar ca bicicleta să fie dotată cu roți de transport, pentru a fi ușor de deplasat în locuri diferite.

Brațele bicicletei

Distingem două tipuri de brațe ale bicicletei, acestea sunt fixe sau mobile. Brațele fixe sunt foarte asemănătoare ghidonului de biciclete simple, care au o formă ergonomică ce oferă un grip rezistent. Cât despre brațele mobile, acestea sunt caracteristice variantelor eliptice. Scopul folosirii brațelor mobile este de a permite și executarea exercițiilor la nivelul mâinilor.

Tipuri de biciclete fitness

În funcție de nivelul de pregătire și scopul efecutării antrenamentului, distingem mai multe tipuri de biciclete:

  • Biciclete cu pedalare verticală se folosesc cu scopul de a întări mușchii picioarelor, celelalte grupuri de mușchi vor rămâne nelucrare. Versiunea verticală de biciclete fitness permit fixarea aceleiași poziții ca și în cazul unei biciclete normale. Un dezavantaj al acestui tip de biciclete constă în faptul că după o utlizare lungă, există riscul că vor deveni incomode.
  • Biciclete cu roți spinner reprezintă o variantă poziționată pe verticală, fiind puțin mai costisitoare. Totuși, un avantaj principal al acesteia îl consituie posibilitatea pedalării accelerate. La fel, cu ajutorul acestui tip de bicicletă vei putea executa programuri cardio, pedalarea fiind una asemănătoare cu o bicicletă clasică.
  • Biciclete staționare orizontale se referă la modelele potrivite persoanelor care sunt într-o perioadă de tranziție sau recuperare, întrucât oferă o poziție foarte comodă în timpul efecturăii antrenamentului. La fel, bicicleta fitness se potrivește unor persoane ce au o greutate mai mare sau pentru ce ce suferă din cauza unor dureri de spate sau articulații. Scopul folosirii unei astfel de biciclete este încălzirea mușchilor în efectuarea exercițiilor viitoare.
  • Biciclete fitness eliptice pentru slăbit presupun înlocuirea mișcării rotative a pedalelor cu mișcarea oscilantă. Astfel, vei depune mai mult efort, în cadrul combinării ideii de bandă pentru a alerga cu bicicleta eliptică. Aceasta e apreciată de mulți utilizatori, care lucrează la un nivel mai ridicat cu diverse categorii de mușchi. Astfel, spre deosebire de o bicicletă staționară, care va lucra doar cu mușchii de la picioare și abdomen, cea eliptică va stimula și mușchii de la spate.

Nu te încadrezi în buget pentru a cumpăra o bicicletă fitness? Vezi aici cele mai bune biciclete sub 1000 lei!

Concluzie

În fond, am constatat că pentru procurarea unei biciclete fitness bune este necesar să cunoști mai multe elemente, printre care scopul folosirii acesteia, dimensiunile/greutatea bicicletei și parametrii ce țin de utilizator. Odată ce ai hotărât aspectele date, poți liber alege o bicicletă pe placul tău. Totuși, dacă ești începător, recomandăm să cumperi o bicicletă ce va include componente de înaltă calitatea, pentru a evita posibilitatea afectării acesteia sau a accidentării tale. În final, îți urăm succes și antrenament plăcut!