Skip to main content
Recomandat de BikePro

Bicicletă De Oraș Cadru Jos

 • Cadru (bicicletă) 100% Oțel
 • Jantele roților: aluminiu brut
 • Greutate Bicicletă: 15,3 kg.

Alegerea #2

Rich Alpin

 • Greutate maxima suportata: 120 Kg
 • Tip frana: Mecanic
 • Sistem franare: V-brake

Alegerea #3

BICICLETA CITY

 • Material furca: Otel
 • Tip frana: Mecanic
 • Sistem franare: V-brake

Mersul pe bicicletă reprezintă o activitate adorată și preferată de cei care țin la sănătatea fizică și spirituală. Printre beneficiile mersului pe bicicletă se numără: mărirea rezistenței organismului; mișcarea mușchilor zonei inferioare, la fel și a mai multor părți ale corpului, precum sunt abdomenul, șoldurile, fesierii și creșterea nivelului de energie. La fel, bicicleta este folosită cu scopuri de agrement, divertisment sau pentru competiții sportive.

Dacă ești ciclist începător sau ai mult timp de când nu am mers pe bicicletă și nu dorești să investești o sumă mare în procurarea unei biciclete, atunci acest articol este pentru tine. În continuare vom analiza componentele și avantajele procurării unei biciclete sub 1000 de lei. Astfel, vă prezentăm top 10 biciclete sub 1000 lei

Top 10 Biciclete sub 1000 de lei:

Bicicletă Polivalentă Riverside

Foarte comodă, bicicleta Riverside e dotată cu o șa confecționată din spumă de înaltă calitate, care îți va oferi un confort maxim. Bicicleta posedă 8 viteze, fiind perfectă pentru cei care vor să se antreneze în cadrul unor concursuri. Cauciucurile polivalente oferă o siguranță și stabilitate de durată. Ghidonul este reglabil și ajustabil, fiind ușor de adaptat sub diverse înălțimi. Cadrul din oțel posedă o geometrie ușoară , fiind dotat cu mai multe inserții portbagaj și suportul bidonului. Pipa este reglabilă în înălțime, având o lungime de 70 mm pentru a oferi o poziție comodă utilizatorului. Roților au un perete dublu din aluminiu, iar pentru a transporta bicicleta este posibil de blocat roțile, fiind posibilă o deplasare mai ușoară.

Avantaje

 • Șa Ergofit Confort 500
 • Frânare V-Brake

Dezavantaje

 • Cadrul de oțel e mai greu

Rich Alpin

Cadrul ergonomic al bicicletei posedă un design și o geometrie de înaltă calitate, iar șaua oferă un maxim confort indiferent de poziția utilizatorului. Sistemul de frânare de ultimă generație se comportă foarte bine pe orice tip de drum. Furca este confecționată din produse inovative, care oferă un reglaj automat în funcție de orice greutate a ciclistului. Roțile sunt fabricate din aluminiu, fiind foarte ușoare, dar, în același timp, prezintă o rezistență de durată. Pedalele sunt fabricate pentru a oferi o aderență potrivită, iar grației ergonomiei, dacă piciorul va aluneca, impactul va avea loc pe o suprafață mai mică. Ușoară și trainică, bicicleta prezintă un model eco friendly, fiind menită pentru plimbările prin suburbii sau navetele prin oraș.

Avantaje

 • Cauciucuri cu profil MTB
 • Șa Carpat UltraEgo

Dezavantaje

 • Potrivită nivelul de ciclism intermediar

Bicicletă De Oraș Cadru Jos

O bicicletă în stil olandez, care îți va oferi maximum confort în timpul mersului. Cadrul jos din oțel oferă o poziție corectă și dreaptă a utilizatorului. Sistemul de frânare V-Brake este fabricat din aluminiu, asigurând o frânare eficientă și sigură. Jantele roților au un perete simplu, iar presiunea concentrată din roți este de 3,5-4,5 bari, care nu permite deformarea jantelor. În plus, bicicleta este asigurată cu apărători de noroi și lumini în față și în spate. Pentru a avea o siguranță mai mare, bicicleta este prevăzută cu spații de fixare a anti-furtului și cu spații dotate pentru a monta un portbagaj. Tija are capacitatea de a absorbi vibrațiile, iar șaua lată se adaptează ușor oricărei presiuni în timpul deplasării.

Avantaje

 • Cauciucuri de 28 inch
 • Este dotată cu butuci cu piulițe

Dezavantaje

 • Posedă o singură viteză

Mtb St 50 26

Perfectă pentru toți utilizatorii, chiar și cei peste 90 de kilograme, bicicleta este dotată cu roți cu jante cu perete dublu, oferind o protecție maximă. Concepută în Franța, această bicicletă implică componente 100 % confecționate din aluminiu. Astfel, vei fi asigurat cu rezistență maximă și durabilitate. La fel, pedalarea este destul de eficientă, iar geometria sloping oferă o urcare ușoară pe bicicletă. Această variantă de MTB nu posedă vreo suspensie pe partea posterioară, fiind semi-rigidă, este perfectă pentru cicliștii începători. Frânele se constituie din două etriere asigurate cu saboți care fixează presiunea pe jantă și contribuie la oprirea roților. Roțile sunt de 26 de inch, iar cauciucurile sunt concepute pentru teren uscat. Tipul de frânare din aluminiu pot fi activate doar cu două degete. Perfectă pentru deplasările prin oraș și la munte, bicicleta MTB ST 50 26 oferă un maxim confort la un preț frumos.

Avantaje

 • Cauciucuri DRY 26 * 2.0
 • Manșoane din material soft touch

Dezavantaje

 • Pipă înălțată cu 10 grade

Good Bike Oklahoma

Cadrul din oțel este rezistent și durabil, Good Bike Oklahoma fiind apreciată de mulți cicliști, grație structurii puternice și robuste în același timp. Caseta cu pinioane Saiguan RD-04 constituie un sistem din componente de înaltă calitate. Roțile bicicletei sunt Esperia MTB 26, fiind puternice, acestea vor rezista chiar și drumului anevoios, cu borți sau noroi. Cauciucurile MTB 26*1.95 reprezintă un material de performanță pentru bicicletele MTB. Ghidonul este preferat de mulți utilizatori, fiind ușor de manevrat, dar și destul de puternic. O bicicletă ideală pentru raportul preț/calitate, de care o să te bucuri tot anul la împrejur.

Avantaje

 • Sistem de frânare V-Brake
 • Sistem angrenaj Grip18V

Dezavantaje

 • Frână mecanică

Rdb Isac

Bicicleta pentru adulți RDB Isac este perfectă pentru plimbările prin oraș sau navetele până la magazin. Cadrul cu dimensiunea de 28 inch se potrivește aproape tuturor categoriilor de utilizatori. Ghidonul este rezistent și puternic, iar frânele se comportă minunat în cadrul mersului pe bicicletă prin oraș. Dimensiunea roților este de 28 inch, acestea fiind stabile și durabile. Dacă îți dorești o bicicletă clasică pentru a ajunge la serviciu sau pentru a te plimba în parc, RDB ISAC este perfectă, fiind apreciată de publicul larg.

Avantaje

 • Ușor de transportat
 • Frânare facilă

Dezavantaje

 • Potrivită ciclismului de oraș doar

MTB TEC EROS

O bicicletă perfectă pentru dame, aceasta posedă sistem de frânare V-Brake, fiind stabilă și ușor de reglat. Cadrul din oțel este puternic și rezistă ciocnirilor din exterior. Bicicleta posedă tocmai 21 de viteze, fiind menită nu doar ciclismului de munte. Furca este fixă, iar sistemul lanț single reprezintă niște componente performante pentru acest tip de bicicletă. Cadrul Hardtail este manevrabil și sensibil la orice mișcare a corpului. Amplasarea la șa va oferi o poziție corectă pentru utilizatori. Având doar o greutate de 15 kg, bicicleta este ușor de transportat, dacă faci drumeții sau pur și simplu te plimbi prin oraș.

Avantaje

 • Jante Simple 26
 • Cadru Hardtail

Dezavantaje

 • Nivelul de pregătire este pentru începători

BICICLETA CITY

O bicicletă perfectă pentru ciclismul de oraș, reprezentând o alternativă bicicletelor fitness de la sală. Bicicletă posedă coș în față, confecționat din oțel, care poate fi încărcat cu o greutate de maxim 10 kilograme. Sistemul de frânare mecanic V-Brake este de 115 mm, având presiunea pe jantă din față și frâna în butuc pe roate posterioară. Cadrul are o geometrie specială City cu dimensiunile de 530 mm, fiind durabil și puternic. Furca rigidă esgte destul de compactă și oferă o pedalare facilă. Diametrul tijei este de 28,6 mm, iar lungimea de 250 mm. La fel, bicicleta posedă un far dinamo, cu pompă, care prinde bine pe timpul de noapte.

Avantaje

 • Pinioane Saiguan
 • Echipată cu portbagaj

Dezavantaje

 • Jantele au perete simplu

MTB SNOOP

Un raport perfect preț/calitate, bicicleta Corelli se potrivește cicliștilor intermediari sau avansați care își doresc o bicicletă de munte de înaltă calitate, la un preț nu prea mare. Cadrul este confecționat din aliaj de metale, mărimea acestuia fiind de 18 inch. Puternic și rezistent la drumul de munte, acesta nu va ceda gropilor sau drumului rău. Tija și ghidonul sunt fabricate din oțel, fiind maxim puternice și manevrabile. Bicicleta posedă schimbător de viteză din spate și din față, oferind o maximă comoditate utilizatorului, acestea fiind de marca Dacron și Schimano. Frânele Dacron cu sistemul V-Brake sunt special confecționate pentru cicliștii cu experiență, acestea permit flexibilitate utilizatorului, fiind și rigide în același timp.

Avantaje

 • Furca Dacron XML
 • Anvelope Mitas Ocelot

Dezavantaje

 • Cadrul din aliaj de plastic și metal

OLD TOWN CORELLI

Perfectă pentru orice nivel de ciclism, bicicleta de oraș de la Corelli posedă un cadrul din aliaj cu dimensiunea de 57 cm, fiind potrivită pentru adulți. Furca, tija și ghidonul sunt fabricate din oțel, fiind durabile și trainice, acestea au fost apreciate de mulți utilizatori care adoră mersul cu bicicleta prin oraș. Roțile au dimensiunile de 26 inch, fiind menite pentru utilizarea bicicletei la mersul în oraș. Suportul inferior este Neco B 910, iar Jantele sunt CST C, relevând componente de înaltă calitate. Astfel, dacă îți dorești o bicicletă clasică, la un preț bun, pentru plimbările prin oraș,bicicleta Old Town este alegerea perfectă.

Avantaje

 • Frână Alhonga Alloy V Brake
 • Roți Dacron

Dezavantaje

 • Cadru aliaj

Cum alegem cea mai bună bicicletă?

În fond, un lucru important la alegerea bicicletei îl reprezintă mărimea acesteia. Un detaliu însemnat care influențează poziția utilizatorului pe bicicletă și comoditatea acestuia. Astfel, dacă o alegi o mărime nepotrivită pentru înălțimea ta, este posibil ca bicicleta să provoace dureri abdominale sau altele. Astfel, recomandăm să testezi bicicleta înainte să o procuri. Totuși, în timpul actual devine tot mai greu să faci cumpărătorile fizic, comanda online fiind ceva obișnuit. De obicei, magazinele online oferă un ghid/tabel cu mărime și detaliile neesare pentru a alege o bicicletă potrivită. Dacă acest ghid lipsește, te sfătuim să adresezi întrebări specifice magazinului online, întrucât fiecare bicicletă, în funcție de timpul de ciclism și mărimea acestea are diferite dimensiuni proporționale cu înălțimea utilizatorului.

Nu ai găsit bicicleta potrivită pentru bugetul de 1000 lei? Vezi aici top cele mai bune biciclete în 2021 pentru orice buget. 

Tipuri de biciclete

Bicicletele de oraș

Reprezintă niște modele foarte confortabile și sunt recomandate pentru navetele prin oraș, dacă ai de mers distanțe scurte sau medii. Acestea reprezintă o alternativă la un preț mai redus, fiind ecologică, aceasta nu va polua aerul în timpul deplasărilor periodice.

Mountain bike

Sau MTB constituie biciclete menite special pentru mersul pe un teren mai accidentat și pentru tot felul de drumeții. Deși acestea se folosesc mai mult pentru activități tip ciclism de multe, recomandăm să le utilizați și pentru navetele zilnice. Bicicletele MTB oferă un confort maxim și ajută dacă mergeți pe un drum mai dificil.

Bicicletele de trekking

Reprezintă un mix, o îmbinare a bicicletelor de oraș, bicicletele de munte și cele de șosea. Acestea constituie modela destul de versatile și le poți utiliza pentru orice distanță și orice tip de drum. Dezavantajul acestora îl constituie prețul mai ridicat.

Bicicletele de șosea

Sau cursierele sunt fabricate pentru mersul pe distanțe mari, pe asfalt. Acestea sunt confecționate într-un stil mai sportiv și sunt menite pentru a permite existența unui randament maximal, folosit efort puțin. Astfel, în funcție de modelul bicicletei și calitatea componentelor, vei găsi cursiere la un preț mai mare decât bicicletele clasice.

Biciclete BMX

Sunt confecționate pentru cicliștii pasionați de scheme, trick-uri. Acestea sunt procurate, de obicei, de tineri și sunt folosite anume pentru aceste tipuri de activități. Dacă doriți o bicicletă pentru deplasări prin oraș, nu recomandăm procurarea unui model BMX.

Bicicletele electrice

Sunt perfecte pentru persoanele care vor să parcurgă distanțe lungi și au nevoie de o putere mai mare. Astfel, dacă dorești un model de transport ecologic, dar și economic, dacă nu vrei să pedalezi, alegerea unei astfel de biciclete reprezintă o soluție ideală.

Vezi și: Top cele mai bune biciclete fitness pentru acasă

Componentele bicicletei

Jantele

În cazul în care alegi jantele unei biciclete, trebuie să ții cont de materialul și profilul acesteia.

 • materialul din care e confecționată janta poate fi aluminiu, fiind unul din cele mai frecvent materiale întâlnite pe piață. Astfel, dacă jantă e fabricată din aluminiu, aceasta va fi rezistentă, ușoară, nu se va oxida și dacă necesită reparație, nu vei plăti un preț exagerat de mare.
 • profilul jantei este important în cadrul rezistenței bicicletei. Astfel, recomandăm procurarea jantelor cu profil dublu, întrucât acestea sunt puternice și rezistă oricărui ddrum. Dacă e vorba de profilul simplu, acesta nu e rezistent, iar cel triplu este mai greu și nu e util în orice situație, dar este foarte puternic.

Sistemul de frânare

Atunci când alegi o bicicletă, este foarte important să atragi atenția la mecanismul de frânare a acesteia. În funcție de acesta, siguranța utilizatorului în timpul deplasării se mărește sau scade, la fel și distanța de frânare e însemnată. Distingem două tipuri de frânare, conform locului de amplasare:

 • Frânare pe jantă – este un tip de frânare frecvent întâlnit, fiind accesibil și ușor de întreținut. Aceste tipuri de frână nu sunt potrivite activităților extreme, fiind menite pentru plimbările ușoare cu bicicleta. Dacă îți dorești un tip de frânare mai sigur, poți folosit frânele pe jantele hidraulice, acestea fiind mai potrivite pentru sporturile extreme.
 • Frânare pe discuri, acestea tipuri de frâne sunt de două feluri: hidraulice și mecanice. Frânele sunt mult mai grele decât cele de pe jante, oferind o sensibilitate mai bună pe orice timp: umed, ploios, uscat. În plus, aceste tipuri de frâne sunt menite pentru deplasările în cadrul sporturilor off-road sau extreme.

Dimensiunea roților

Un element important în alegerea unei biciclete îl prezintă dimensiunea/diametrul roților. În general, alegerea roților se face ca și alegerea cadrului, în funcție de înălțimea utilizatorului. Astfel, dacă ai până 1,65 metri, poți alege o bicicletă cu roți de 26 inch. Dacă înălțimea ta este cuprinsă între 1,65 și 1,80 ai putea să procuri o bicicletă cu dimensiunea roților de 27,5 inch. Dacă ai peste 1,80 metri, o bicicletă perfectă pentru tine ar trebui să aibă mărimea roților de 29 inch. Totuși, dacă ai 1,70 metri, vei putea utiliza și o bicicletă cu roțile de 29 inch, dar controlul va fi mai greu. În fond, și un utilizator cu înălțimea de 1,90 metri va putea merge pe o bicicletă cu roți de 26 inch, deși centrul de greutate va fi plasat mai sus, mersul pe bicicletă fiind incomod.

Materialul

 • Aluminiul se potrivește pentru cicliștii începători, întrucât determină ca bicicleta șă fie puternică și solidă, totuși, în același timp, aceasta va fi ușoară și rezistentă la socuri. În plus, cursierele din aluminiu nu sunt costisitoare și reprezintă o trecere facilă la bicicletele de cursă.
 • Oțelul este puțin mai greu, însă e solid și comod. Acesta presupune o stabilitate mare, iar dacă s-a defectat, va fi reparat cu ușurință, în cazurile în care bicicleta a avut parte de vreun accident.
 • Fibra de carbon este foarte ușor de manevrat, spre deosebire de metal. Cursierele fabricate din acest material au un design impresionant, având și prețuri avantajoase.
 • Titanul reprezintă o variantă perfectă dacă analizăm prin prisma calității. Totuși, cursierele din titan sunt ceva mai scumpe. Deși sunt la fel de ușoare ca și cele din aluminiu, cele din titan vor fi mai rezistente și mai durabile. Astfel, dacă procuri o cursieră din titan, aceasta va ține mult timp, având aceeași calitate.

Concluzie

În fond, alegerea unei biciclete, în special dacă ești începător, reprezintă o activitate anevoioasă și ia mult timp. În articolul de azi, am identificat cele mai importante elemente, de care trebuie să ții cont la procurarea unei biciclete, care sunt avantajele și dezavantajele unui sistem de frânare concret, care e materialul cel mai rezistent pentru a avea parte de un cadru puternic și care sunt tipurile de biciclete cele mai procurare. Iar dacă dorești să ai un raport calitate/preț excelent, am elaborat un top format din 10 cele mai bune biciclete sub 1000 de lei. Odată ce ai hotărât care e bicicleta pe care urmează să o procuri, nu uita să ții cont de tabelul cu dimensiuni și de scopul utilizării bicicletei. În rest, călătorie plăcută!