Skip to main content
Recomandat de BikePro

Manusi Ciclism O'Neal Sniper Elite

  • Croiala curbata preformata pentru confort maxim
  • Grafica durabila si culori puternice
  • Materiale durabile si flexibile pentru o potrivire perfecta

Alegerea #2

Manusi Ciclism O'Neal Wired Fingerless

  • Marime: S
  • Tip inchidere: Banda elastica
  • Material: Poliamida

Alegerea #3

Manusi Force MTB AUTONOMY

  • Material 60% nylon, 30% polyurethan, 10% elastan
  • Manseta lunga elastica
  • Palma si unele degete cu insertii anti-alunecare

Mănuşile sunt un atribut extrem de necesar pentru oamenii pasionaţi de biciclete şi ciclism în general. De la siguranţa sporită până la aspect fizic, acestea au un rol foarte important în procesul de exploatare a unei biciclete. Datorită materialelor ce sunt folosite la confecţionarea unei perechi de mănuşi, acestea pot preveni tăieturile, vânătăile sau zgârieturile lăsate de ghidon, pot îmbunătăţi prinderea şi pot respinge apa, de aceea trebuie să iei în considerare achiziţionarea unei perechi dacă nu ești posesorul uneia.

Există o varietate impresionantă de mănuşi de bicicletă, de la cele ce îţi acoperă în întregime mâna până la aşa numitele half-finger, varietate ce se diferenţiază nu doar prin aspect fizic dar şi prin scopul acestora. În acest articol îţi vom arăta cele mai bune variante de mănuşi ce sunt prezente pe piaţă şi îţi vom explica ce mănuşi să alegi în conformitate cu cerinţele tale.

Top 10 Cele Mai Bune Mănuși Pentru Bicicletă

Manusi Ciclism O’Neal Sniper Elite


Tehnologiile folosite la croirea acestui model de mănuşi de ciclism impresionează prin duritatea şi comoditatea materialelor dar şi a formei folosite. Mănuşile au o imprimare de silicon pe vârfurile degetelor şi pe palmă pentru a spori controlul asupra frânării şi a schimbării vitezelor. Vârful degetelor nu conţine nici un fel de cusături, ceea ce permite utilizarea unui smartphone sau a unei tablete, iar aplicaţiile de elastomer termoplastic sporesc coeficientul de protecţie a mâinii. Combinaţia perfectă dintre elasticitatea nailonului şi trăinicia poliuretanului asigură echilibrul dintre confort şi siguranţa, iar închiderea VelcroA® consolidează o fixare sigură a încheieturii. Mănuşile O’Neal Sniper Elite sunt o variantă ideală pentru persoanele ce practică ciclismul în condiţii naturale extreme, cum ar fi ploaia sau temperaturi joase.

Manusi Ciclism O’Neal Wired Fingerless


Dacă plănuieşti o vacanţă estivală alături de bicicleta ta, ai nevoie de mănuşile O’Neal Wired Fingerless. Datorită materialului folosit dar şi a designului ce le lipseşte de degete, acestea reprezintă o alegere perfectă pentru zilele însorite şi călduroase. Poliamida, materialul aplicat la confecţionarea mănuşilor, permite pielii mâinilor să respire şi nu cauzează nici un disconfort , iar banda elastică cu ajutorul căreia se închid mănuşile minimizează riscul de a pierde una din acestea. Gelul inserat în palma mănuşii permite ciclistului să acţioneze cu o forţă mai mare asupra ghidonului şi a schimbatoarelor de viteze fără a simţi disconfort sau senzaţii dureroase.

Manusi Force MTB AUTONOMY


Mănuşile Force MTB Autonomy sunt proiectate pentru a păstra confortul total în cele mai extreme condiţii. Datorită inseraţiilor anti-alunecare din palme şi degete ciclistul va putea folosi ghidonul în ciuda zăpezii sau poleiului deseori întâlnit pe timp de iarnă, iar manşeta lungă şi elastică permite acoperirea unei mai mari porţiuni de piele şi respectiv, păstrarea căldurii întregii mâini. Mănuşile sunt confecţionate dintr-un amestec de nailon, poliuretan şi elastan, ceea ce asigură armonia dintre elasticitate, duritate şi protecţie împotriva temperaturilor joase şi a altor condiții meteo. Produsul are un design echilibrat, ceea ce permite să fie folosit atât de bărbaţi cât şi de femei.

Manusi Ciclism Rockbros


Caracteristica cheie a acestui model de mănuşi este absorbţia unei părţi din şocurile formate în urma contactului roţilor bicicletei cu solul datorită inseraţiilor de poliuretan în palme. De asemenea, designul ergonomic a acestora permite excluderea disconfortului în urma folosirii îndelungate. Acest produs este proiectat pentru oamenii ce nu doresc să simtă greutate mănuşilor în timpul exploatării acestora, de aceea modelul RockBros cântăreşte numai 24 de grame şi este extrem de uşor de purtat datorită diferitor reglări prezente în construcţia acestora. Mănuşile asigură o aderanţă destul de bună datorită materialului folosit, nailonul, material care permite pielii să respire, un plus de confort în zilele toride.

Manusi P2R GRIPPEX


Căptuşeala palmelor cu gel ergonomic ce repetă curbele mâinii permite reducerea riscului de amorţeală a mâinii în timpul plimbării şi reduce presiunea exercitată asupra nervului cubital în urma şocurilor produse de contactul roţilor bicicletei cu deformările drumului. Mănuşile sunt realizate din plasă Lycra care asigură o răcire perfectă a mâinii şi previne transpiraţia excesivă în timpul verii. Imprimarea siliconată pe degete şi palmă asigură o prindere mai bună, ceea ce sporeşte siguranţa ciclistului în situaţii extreme. Zonele degetului mare şi arătător sunt întărite cu un strat dublu de Amara, iar zona degetului mare conţine o porţiune de microfibră pentru ochelarii de soare sau de vedere.

Manusi Trespass Carradale


Mănuşi ce pot fi folosite atât de bărbaţi cât de femei, Trespass Carradale sunt echipate cu o curea reglabilă la încheietură, datorită căreia mănuşile permit reglarea diametrului încheieturii ciclistului. Materialul de aderență folosit pe suprafaţa palmei este poliesterul, iar mănuşile sunt confecţionate din neopren, care îi oferă mănuşilor o rezistenţă destul de mare la apă şi alte lichide, ceea ce permite ciclistului să le folosească pe timp de ploaie sau polei fără a pierde din calităţile acesteia.

Manusi De Bicicletă Devron 9512 Touch


Combinaţia dintre pielea sintetică şi materialul Lycra oferă acestui model un design unic îmbinat cu durabilitate şi funcţionalitate. Degetele arătătoare sunt îndeplinite dintr-un material ce permite ciclistului să-şi folosească smartphone-ul sau tableta fără a-şi scoate mănuşile. Datorită materialului Lycra care asigură o aerisire perfectă a mâinilor, mănuşile Devron 9512 Touch sunt perfecte pentru a fi folosite pe timp de vară, iar inserările de pe suprafaţa palmei consolidează siguranţa maximă a ciclistului.

Manusi EXTEND ZHENA


Căptuşirea cu S-Gel în cele mai sensibile zone ale palmei suprimă senzaţiile de durere şi disconfort în timpul conducerii off-road, când majoritatea vibraţiilor de la roata din faţă se transmit direct mâinilor ciclistului. Partea dintre degetul mare şi arătător este armată cu o dublă legătură pentru sporirea rezistenţei mănuşii. Mănuşa dispune de imprimeuri siliconate ce sunt menite să uşureze îmbrăcarea şi dezbracarea mănuşii, dar şi să sporească prinderea ghidonului. Închiderea confecţionată dintr-un Velcro de înaltă calitate nu va deteriora tricoul sau alte haine, chiar dacă este ataşat accidental de acestea. Partea laterală a degetului mare este dotată cu o zonă ce poate fi folosită la ştergerea ochelarilor sau a frunţii.

Manusi M-Wave


Mănuşile sunt dotate cu o zonă ce reflectă lumina şi care sporeşte siguranţa ciclistului la deplasare pe timp de noapte. Zona articulaţiilor este întărită cu gel ce reduce presiunea asupra degetelor, iar degetele mare şi arătător sunt dotate cu o zona TouchScreen. Cu toate că mănuşile conţin o bandă elastică reglabilă, e bine să cunoașteți faptul că nu este un model comod dacă greşiţi cu mărimea mănuşii. Modelul de la M-Wave este confecţionat dintr-un material ce poate fi spălat cu uşurinţă şi permite pielii să respire.

Manusi Forever


Este folosit un material ce asigură respirabilitatea şi duritatea mănuşilor, un echilibru perfect pentru acest accesoriu. Pernuţele cu gel absorb vibraţiile şi nu permit ca acestea să afecteze articulaţiile şi ligamentele mainilor iar designul fără degete permite folosirea acestor mănuşi în zilele toride de vară. De asemenea, aceste mănuşi absorb transpiraţia şi nu permit ca aceasta să influenţeze la prinderea de ghidon, ceea ce sporeşte siguranţa şi încrederea în sine a ciclistului.

Cum să Alegi Cele mai Bune Mănuşi de Bicicletă

Ca şi celelalte accesorii ce sunt folosite în timpu deplasării cu bicicleta, mănuşile sunt destul de importante şi alegerea perechii de mănuşi pentru ciclism ce îţi permite să te simţi confortabil este o parte imperativă a formării echipamentului necesar ciclismului. O pereche de mănuşi bună îţi poate spori performanțele şi poate consolida o mai mare siguranţă în timpul exploatării unei biciclete în condiţii excepţionale.

Mărimea

Ca şi celelalte tipuri de haine, mănuşile au mărimile sale şi este necesar să alegi o pereche ce nu îţi limitează mişcarea degetelor sau a încheieturii de la mână. Înainte să achiziţionezi o pereche de mănuşi trebuie să te consulţi cu ghidul de mărimi şi să alegi mănuşa perfectă pentru mâna ta, şi nu este de dorit să te ghidezi după mărimea altor piese de îmbrăcăminte, mâna poate fi diferită. Un alt lucru la care trebuie să atragi atenţia sunt senzaţiile produse de mănuşă în timp ce strângi degetele în pumn, poziţia în care vei ţine mereu ghidonul. Dacă simţi un oarecare disconfort, mănuşa nu este potrivită pentru tine.

Palmele

În dependenţă de modul de viaţă şi de preferințele tale este necesar să alegi nivelul de protecţie ce se conţine în palma mănuşilor. Dacă eşti deprins cu plimbări scurte la viteze medii sau joase ce au loc pe drumuri ideale, nu ai nevoie de o protecţie extrem de mare, dacă însă eşti un amator al traseelor montane sau a drumurilor agravate vei avea nevoie de cel mai înalt nivel de protecţie posibil.

Diferite branduri de mănuşi preferă să securizeze diferite regiuni a palmei, pentru a afla însă ce fel de mănuşi ai nevoie tu, încearcă să faci o plimbare fără a îmbrăca protecţie pentru mâini şi vei simţi care regiuni ale palmei sunt cele mai vulnerabile şi necesită protecţie adăugătoare.

Majoritatea mănuşilor sunt dotate cu gel sau alt tip de material sintetic ce absoarbe şocurile, aceste materiale sunt extrem de efective în toate cazurile şi variațiile.

Mănuşi cu degete vs mănuşi fără degete

Din acest punct de vedere trebuie să alegeţi mănuşile raportând la preferinţele dar şi circumstanţele proprii. În cazul în care vă aflaţi într-o regiune în care temperaturile sunt mereu joase, luând în considerare faptul că degetele sunt partea corpului ce se răceşte cel mai repede, aveţi nevoie de o pereche de mănuşi cu degete ce vor menţine căldura. În caz contrar însă, dacă viețuiţi într-o regiune temperată, aveţi posibilitatea de a achiziţiona ambele tipuri de mănuşi.

Mănuşile cu degete pot asigura protecţia degetelor de zgârieturi şi mici răni în timpul pedalării sau a unei opriri bruşte, cele fără degete însă, lasă degetele fără protecţie şi riscul de a fi traumat este mai mare.

Mănuşile fără degete au însă un mare avantaj în comparaţie cu cele cu degete, şi acel avantaj este folosirea telefoanelor mobile sau ale altor gadget-uri ce necesită atingerea ecranului. În ciuda faptului că unele mănuşi cu degete sunt dotate cu o membrană ce permite să foloseşti telefonul fără a le scoate, este cu mult mai comod să îţi controlezi telefonul cu degele goale.

Mănuşi Ciclism pentru femei vs pentru bărbaţi

În afară de design, mănuşile de femei şi de bărbaţi se pot deosebi destul de tare, de la construcția şi coaserea lor până la materialele folosite. Datorită faptului că femeile în majoritatea cazurilor au mâinile mai mici şi degetele mai subţiri decât bărbaţii, există diferite modele de mănuşi ce sunt special proiectate pentru acestea. Un alt aspect ce poate diferenţia mănuşile feminine de cele masculine este amplasarea pernuţelor de amortizare a şocurilor, deoarece, în majoritatea cazurilor, femeile simt disconfort în acele părţi ale palmei în care bărbaţii nu îl simt.

Microfibră

Deşi nu este cel mai evident criteriu după care ar trebui să alegi o pereche de mănuşi, majoritatea oamenilor uită de faptul că uneori este foarte important să îţi ştergi ochelarii de soare sau vedere şi nu întotdeauna eşti în stare să găseşti o bucată de microfibră pentru a ţii şterge, însă multe modele de mănuşi au această microfibră încorporată în construcţie, ceea ce te poate salva uneori când ai nevoie. De asemenea, această bucată de material poate ajuta la ştergerea frunţii sau buzelor în timpul pedalării.

Concluzia

Mănuşile, ca şi celelalte accesorii de ciclism, trebuie alese după preferinţele şi condițiile proprii, însă există câteva sfaturi ce vă pot ajuta în alegerea unei mai bune perechi, sfaturi ce au fost scrise mai sus. Cel mai important în alegerea unei perechi bune de mănuşi sunt propriile senzaţii şi sentimente, de aceea nu vă temeţi să experimentaţi şi să încercaţi ceva nou şi unic, există o mare probabilitate ca acel ceva să fie varianta perfectă pentru mâinile dumneavoastră

Citește și despre alte accesorii importante pentru un ciclist