Skip to main content
Recomandat de BikePro

MASTER 26-20 Get

 • Tip produs: Trotineta electrica
 • Numar motoare: 1
 • Putere motor: 250 W

Alegerea #2

Wide Wheel PRO Mercane

 • Tip produs: Trotineta electrica
 • Numar motoare: 2
 • Putere motor: 1000 W

Alegerea #3

Master Gotrax

 • Tip produs: Trotineta electrica
 • Diametru roata: 8 inch
 • Putere motor: 250 W

Trotinetele electrice au devenit un mijloc de transport extrem de popular în orașele moderne și supraaglomerate. Pe parcursul anilor tehnologiile de producere au evoluat și, în consecință, au apărut o sumedenie de posibilități și modele noi ce pot să-ți satisfacă orice cerință. De la economisirea timpului și a banilor până la păstrarea intactă a naturii, trotinetele electrice dispun de o mulțime de plusuri în comparație cu alte mijloace de transport existente pe piață. 

În acest articol echipa bikepro.ro îți va dezvălui câteva criterii cruciale de care trebuie să ții cont neapărat la cumpărarea unei trotinete electrice, de asemenea, vă vom pune la dispoziție o listă de 15 cele mai bune trotinete electrice pentru adulți.

Top 15 Cele Mai Bune Trotinete Electrice pentru Adulți

MASTER 26-20 Get


Anvelopele gonflabile în tandem cu roțile cu un diametru de 20 și, respectiv, 26 de inch, vor asigura o călătorie cât se poate de confortabilă și rapidă. Trotineta este echipată cu un motor cu o putere de 250 de W ce poate dezvolta o viteză maximă de până la 30 de km/h în dependență de greutatea persoanei și nivelul bateriei. Master 26-20 Get poate fi folosită de persoane cu greutate de până la 120 de kilograme și înălțime de peste 150 de cm. 

Distanța maximă ce poate fi parcursă cu o baterie încărcată complet variază între 20 și 30 de kilometri în dependență de regimul în care este folosită trotineta și greutatea persoanei. Timpul de încărcare a acestei trotinete constă 5 ore, iar bateria poate suporta până la 1000 de încărcări complete înainte să înceapă a pierde din putere. 

Cu o greutate de 22 de kilograme și o lungime totală de 177 de centimetri, Master 26-20 Get trebuie folosită pe drumuri largi sau șosele, fiind o variantă perfectă pentru adulți. Trebuie să precizăm că această trotinetă nu poate fi folosită de copii sub 16 ani fără prezența unui părinte sau adult.

Avantaje

 • Baterie puternică și cu o longevitate mare
 • Roți ce pot suporta teren avariat sau chiar drumuri de țară

Dezavantaje

 • Preț destul de mare
 • Mărimea și greutatea poate fi o problemă pentru unii oameni

Wide Wheel PRO Mercane


Viteză? Adrenalină? Dacă aceste definiții îți sunt cunoscute, trotineta Wide Wheel Pro Mercane este varianta perfectă pentru tine. Cele două motoare cu o putere sumară de 500 de W pot dezvolta o viteză de peste 40 de km/h în dependență de greutatea șoferului și tipul de drum pe care mergeți. De asemenea, anvelopele special proiectate în tandem cu suspensiile din față și spate asigură o călătorie cât se poate de lină și confortabilă. 

Autonomia de 60-70 de kilometri este asigurată de o baterie LG cu o capacitate de 15000 mA. Durata de încărcare de circa 6 ore îți va permite să eviți o sumedenie de probleme legate de lipsa de timp. În plus, Wide Wheel Pro Mercane este o trotinetă pliabilă, ceea ce face transportarea și păstrarea acesteia cu mult mai ușoară și comodă.

Siguranța este asigurată de sistemul dublu de frânare ce folosește principiul de frânare cu disc și este instalat pe ambele roți a trotinetei. De asemenea, trotineta este dotată cu un sistem de lumini led ce îți va permite să observi mai ușor obstacolele pe timp de noapte și să fii observat mai ușor de alți participanți la trafic.

Avantaje

 • Va trezi emoții inedite cu viteza pe care o poate dezvolta
 • Baterie LG
 • Construcție pliabilă și rigidă

Dezavantaje

 • Greutatea limită de 100 de kilograme

Master Gotrax


Nu ești gata să duci trotinete de este 20 de kilograme? Dispui de puțin spațiu de stocare? Master Gotrax este alegerea ideală pentru tine. Cu o lungime de numai 110 centimetri și, în stare pliată, o înălțime de 40 de centimetri, această trotinetă poate încăpea în orice mașină sau poate fi transportată cu transportul public chiar. Datorită materialelor folosite, deși cântărește doar 14 kilograme, capacitatea de încărcare este de aproximativ 100 de kilograme. Un rezultat foarte bun pentru dimensiunile sale. 

Capacitatea bateriei de 7 Ah permite folosirea acestei trotinete pe o lungime de 20 – 25 de kilometri în dependență de greutatea șoferului și tipul de drum. În plus, bateria de litiu se încarcă extrem de repede, doar 4 ore până la încărcare completă. Motorul cu o putere de 250 de W este capabil să dezvolte o viteză de până la 25 de km/h.

Mater Gotrax îți va asigura o călătorie cât se poate de lină și confortabilă datorită anvelopelor gonflabile cu un diametru de 8 inch, iar siguranța maximă a șoferului este garantată de sistemul de frânare calitativ și farurile LED. Nu vă sfătuim însă să folosiți această trotinetă pe drumuri relativ avariate sau acoperite cu pietriș.

Avantaje

 • Pliabilă și ușoară
 • Încărcarea se petrece extrem de repede

Dezavantaje

 • Trebuie folosită pe drumuri ideal asfaltate

Myway Inokim Quick 3


Este varianta perfectă pentru oameni ce trăiesc într-un oraș supraaglomerat și sunt nevoiți să manevreze printre mașini, pietoni și alte obstacole la o viteză destul de mare. Myway Inokim Quick 3 este echipată cu trei trepte de viteze ce îți vor permite să reglezi cât se poate de amănunțit acest parametru, iar motorul cu o putere de 400 de W poate devolta o viteză de până la 30 de km/h. De asemenea, acest model de trotinetă dispune de funcția de pilot automat, ceea ce face plimbările cu mult mai relaxante și confortabile pentru șofer. 

Deși propria greutate este de doar 16.5 kilograme, Myway Inokim Quick 3 poate suporta o greutate a șoferului de până la 120 de kilograme. Înălțimea acestuia nu trebuie să depășească 210 centimetri pentru a se simți destul de confortabil. Display-ul digital afișează clar parametri ca viteza, distanța parcursă, nivelul bateriei și alte informații utile. 

Frânele cu tambur, în tandem cu sistemul de lumini LED, ridică nivelul de siguranță și asigură securitatea pasagerului în situații excepționale sau periculoase. Construită fiind din aluminiu, trotineta este destul de rigidă pentru a se împotrivi micilor zgârieturi sau îndoituri ce pot apărea pe rama acesteia. Confortul este asigurat de roțile pneumatice ce vă vor face călătoria mai lină și plăcută. 

Avantaje

 • Construcție ușoară de aluminiu
 • Ușor de manevrat în trafic
 • Trei trepte de viteză

Dezavantaje

 • Bateria nu este destinată plimbărilor mai lungi de 20 de kilometri

eFlux Street 20


Confortul este o variabilă foarte importantă în ecuația al cărui răspuns este o trotinetă sau alta. În majoritatea cazurilor oamenii optează pentru confort nu viteză sau mărimea bateriei. Dacă faci parte din acea categorie de oameni, această trotinetă este ceea ce cauți. eFlux Street 20 este dotat cu tot echipamentul necesar pentru a-ți face călătoria cât mai relaxantă. De la amortizoare duble pentru fiecare roată până la scaunul moale de care dispune această trotinetă, totul este conceput în favoarea confortului.

Motorul cu o putere de 500 de W îți va permite să dezvolți o viteză de 30 – 35 de km/h, iar transmisia automată dotată cu un lanț va face ca procesul de accelerare să fie cât mai lin posibil. Greutatea maximă ce poate fi suportată de această trotinetă electrică pentru adulți este de 110 kilograme, iar înălțimea maximă admisibilă este de 200 de centimetri. 

Sistemul de frânare este dotat cu două discuri, în față și în spate. Acestea sunt menite să asigure o frânare cât mai rapidă. Trotineta are o greutate de 38 de kilograme, ceea ce o face destul de greu de împins sau ridicat, de aceea bateria ce măsoară 12 A are o capacitate de lucru de circa 30 de kilometri, ceea ce micșorează posibilitatea de a rămâne fără de curent electric în cel mai nepotrivit moment.

Avantaje

 • Comfort la cel mai înalt nivel
 • Sistem de frânare extrem de sigur
 • Motor puternic și longeviv

Dezavantaje

 • Greutate foarte mare a trotinetei

E-TWOW GT Smart Edition


Ești captivat de plimbările lungi? Sau poate trăiești la o distanță destul de mare de locul de muncă? Dacă intri în categoria acestor oameni, trotineta E-Twow GT Smart Edition este alegerea ideală pentru tine. Cu o baterie de 10.5 Ah și un sistem unic de frânare electromagnetică, care regenerează circa 60 % din energie, trotineta poate obține o autonomie de peste 50 de km, în dependență de viteza și pantele întrecute. 

De asemenea, trotineta se poate considera cea mai portabilă de pe piață. E-Twow GT Smart Edition este echipat cu un sistem de pliere în trei puncte și cântărește doar 13 kilograme, o greutate ce poate fi abordată de aproape oricine.De asemenea, sistemul de pliere constă doar dintr-un buton ce trebuie apăsat, ceea ce face acest proces cu mult mai ușor și economisește timpul atât de prețios. Mânerul ergonomic și platforma acoperită cu un strat de cauciuc vă va permite să folosiți această trotinetă cu mult mai comod decât alte exemple de pe piață. 

Un alt plus al acestei trotinete este posibilitatea de a o conecta la smartphone-ul dumneavoastră și a înregistra toate datele despre kilometrii călătoriți, viteza medie sau alte informații utile și destul de interesante.

Avantaje

 • Autonomie mare
 • Sistem de frânare ce regenerează energie
 • Pliere în trei puncte și o greutate de 13 kilograme

Dezavantaje

 • Viteza maximă nu este destul de mare

Unicool T9


Trotinetă cu un design simplu dar genial, Unicool T9 reprezintă un mijloc de transport cât se poate de sigur. Motorul cu perii ce deține o putere de 500 de W poate dezvolta o viteză de până la 25 km/h. Roțile cu anvelope gonflabile ce măsoare 9 inch în diametru fac accelerația cu mult mai ușoară și lină, iar bateria cu o capacitate de 13 Ah are o autonomie de circa 40 de kilometri. 

În cazul în care ai foarte puțin timp la dispoziție pentru a încărca trotineta, Unicool T9 este o variantă destul de bună pentru tine, bateria de tip Lithium – Ion se încarcă în doar 3 ore, un timp extrem de bun pentru o astfel de autonomie. Cadrul confecționat dintr-un aliaj de aluminiu,ce combină rigiditatea cu ușurința , nu va permite ca în urma unei tamponări ușoare sau a unei căzături să apară vreo îndoitură sau zgârietură pe trotinetă. 

Combinând acești factori cu prețul destul de accesibil al acesteia, trotineta Unicool T9 este o variantă destul de bună pentru oamenii ce își cumpără prima trotinetă sau vor să încerce ceva nou. 

Avantaje

 • Anvelope gonflabile cu un diametru de 9 inch
 • Baterie de tip Lithium – Ion ce se încarcă în doar 3 ore
 • Preț accesibil

Dezavantaje

 • Unghiul de urcare în siguranță de numai 10 grade

Myway Inokim Light 2


Myway Inokim Light 2 reprezintă definiția calității și durității în lumea trotinetelor. Construită dintr-un aliaj puternic de aluminiu, această trotinetă va rezista tuturor căzăturilor și loviturilor ce va trebui să le sufere. De asemnea, display-ul ce poate arăta parametri ca viteza medie, distanța parcursă sau nivelul de baterie dispune de trei nivele de luminozitate și este impermeabil. Myway Inokim Light 2 dispune de trei viteze din care poți alege, cea mai puternică fiind capabilă de a dezvolta o viteză de peste 30 de km/h după ce dezactivezi limita de viteză.

Designul îndrăzneț semnat de fondatorul companiei Myway Riccardo Nimrod Sapir îmbină în sine toate calitățile unei trotinete perfecte. Aceasta este pliabilă, ușor de transportat și manevrat, ceea ce este cel mai important pentru majoritatea oamenilor. Ușurința cu care această trotinetă te va plimba printre rândurile mașinilor într-un ambuteiaj sau cu care se va încadra într-o curbă te va uimi cu adevărat. 

Un sfat util ar fi să nu păstrezi această trotinetă într-un loc în care temperatura depășește 30 de grade Celsius deoarece bateria își va pierde din putere și longevitate.

Avantaje

 • Display calitativ și informativ
 • Design ce uimește
 • Poți alege din mai multe culori

Dezavantaje

 • Bateria nu este destul de protejată în caz de temperaturi extreme

SkateFlash URBAN SK 2


Trotineta este perfectă pentru a face naveta muncă sau plimbări ocazionale în parc și pe drumurile mai ascunse a orașului, cu o autonomie de circa 30 de kilometri asigurată de o baterie cu o capacitate de 10 Ah și viteza maximă de 30 de km/h dezvoltată de motorul cu o putere de 350 de W. Cadrul fabricat dintr-un aliaj de aluminiu pentru aviație menține o greutate de până la 120 de kilograme, ceea ce mărește posibilitatea de a folosi cu succes acest mijloc de transport în rutina de zi cu zi. 

Computerul simplu dar extrem de funcțional permite reglarea vitezei și înregistrarea parametrilor necesari la folosirea unei trotinete. Roata din față fiind pompată, trotineta va fi destul de lină și confortabilă. Greutatea de doar 14 kilograme și construcția pliabilă vă va permite să o luați în transportul public, mașină sau metrou. Aceleași calități vor permite minimizarea spațiului necesar pentru a o stoca acasă sau la cămin. 

Toate aceste calități, în cupă cu prețul destul de accesibil, alcătuiesc o trotinetă electrică perfectă.

Avantaje

 • Preț destul de accesibil
 • Varianta ideală pentru o agendă aglomerată
 • Brand recunoscut în peste 20 de țări

Dezavantaje

 • Roata din spate este confecționată din plastic tare

Xiaomi Mi Electric Scooter 3


Bateria Xiaomi Mi Electric Scooter 3 este una dintre cele mai protejate baterii de pe piață și dacă cauți o trotinetă pentru mulți ani înainte și ești conștient că ai un buget redus, acest model este alegerea ta. De la protecție contra temperaturilor joase și înalte până la protecția în ca de scurtcircuit sau supraîncărcare, Xiaomi Mi Electric Scooter 3 are foarte puține șanse să întâmpine careva probleme cu bateria sau motorul. 

Sistemul de recuperare a energiei cinetice sub denumirea KERS poate recupera energie electrică la frânare și ca rezultat, energia recuperată poate fi utilizată cu scopul de a prelungi autonomia trotinetei. De asemenea, trotineta este dotată cu o frână de generație nouă cu disc dublu în spate, sistem ce garantează mai multă stabilitate în timpul frânării și o frânare mai efectivă în general. 

Această trotinetă, împreună cu alte dispozitive Xiaomi pot fi conectate la Mi Home, ceea ce vă va permite să blocați sau deblocați trotineta de la distanță, dar și să vedeți starea bateriei sau a altor componente ale acesteia, alături de informație despre viteză sau distanța parcursă, de asemenea, este prezentă o serie de setări ce pot fi personalizate.

Avantaje

 • Brand destul de cunoscut și iubit
 • Mulțime de alte accesorii Xiaomi ce pot fi conectate la trotinetă
 • Baterie și motor extrem de performante

Dezavantaje

 • Preț relativ ridicat

 Razor EPrime


Ai un buget redus și vrei o trotinetă electrică? Preferi plimbări mici și nu iubești viteza? Razor EPrime este varianta ideală pentru tine. Design-ul atractiv și practic în tandem cu materialele extrem de calitative folosite la confecționarea fiecărei piese din care este asamblată această trotinetă electrică micșorează probabilitatea de a îndeplini careva de lucrări de reparare și este cert că va funcționa o perioadă lungă de timp fără mari probleme tehnice.

Autonomia de circa 10 kilometri și viteza maximă de 24 km/h dezvoltată de motorul cu care este echipată trotineta vă vor permite să savurați mici plimbări și ieșiri în parc fără a fi nevoiți să plătiți în plus pentru acele trotinete ale căror autonomie trece de 40 de kilometri iar viteza maximă este de 30 km/h, parametri ce nu au o importanță prea mare în cazul vostru.

Un alt mare plus al acestei trotinete este greutatea acesteia. Trotineta Razor EPrime cântărește numai 9.8 kilograme, ceea ce face transportarea și păstrarea acesteia foarte ușoară și convenabil pentru majoritatea oamenilor.

Avantaje

 • Ideală pentru plimbări lejere
 • Materiale calitative și design ingenios
 • Preț accesibil

Dezavantaje

 • Motorul este integrat în roată

Fiat 500 F-80


Trotinetă marca Fiat, renumitul brand italian ce se specializează pe construirea diferitor automobile și motociclete. Însăși brandul Fiat insuflă încredere în calitatea și longevitatea garantată a produsului, ceea ce este dovedit de materialele de cea mai înaltă calitate folosite la construirea aceste trotinete. Fiat 500 F-80 este recomandat a se folosi de oamenii cu vârsta între 16 și 50 de ani, cu o greutate între 30 și 110 kilograme. 

Design-ul cu elemente sportive al acestei trotinete va atrage fără îndoială atenția trecătorilor și a pietonilor, iar culoarea roșie va spori atenția ce se va focusa asupra raiderului. Amortizoarele în cupă cu roțile gonflabile cu o dimensiune de 8 inch vă vor asigura o călătorie destul de confortabilă pe asfalt sau teracotă. Dacă plănuiți să traversați drumuri de țară sau pietruite puteți întâlni careva probleme, de aceea nu vă sfătuim să folosiți această trotinetă.

Sistemul de frânare în tandem cu luminile din față și spate vor furniza siguranța necesară atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Bateria de 6000 de mAh poate fi încărcată în doar 2 ore, ceea ce va economisi o mare parte de timp și va fi de folos pentru cei ce dispun de puțin timp liber. 

Avantaje

 • Siguranță maximă posibilă
 • Brand arhicunoscut și iubit
 • Încărcare rapidă

Dezavantaje

 • Design ce poate atrage atenție nedorită

Airwheel Z3S


Acest model fabricat de compania Airwheel îmbină știința și tehnologiile avansate, folosind la confecționarea acestui produs un aliaj extrem de solid ce va păstra cadrul trotinetei intact. Design-ul ce permite reglarea ghidonului dup înălțimea șoferului permite asigurarea unui nivel mai înalt de confort. Cu toate astea, înălțimea maximă ce se permite este de 210 centimetri.  Trotineta mai este echipată cu un sistem de asistență la frânare ce sa recomandat a fi extrem de efectiv în situații excepționale în care viteza de frânare este crucială pentru viața șoferului și a trotinetei.

Sistemul de pliere extrem de simplu ce include și plierea pedalelor face ca modelul AirWheel Z3S șă fie una dintre cele mai compacte alegeri de pe piață, iar în cazul în care plierea nu este de ajuns, câteva componente a trotinetei se detașează extrem de ușor și rapid pentru a spori confortul dorit de șofer. 

Trotineta este foarte rezistentă la temperaturi extreme. În intervalul de -10 grade Celsius până la 40 de grade Celsius AirWheel Z3S va lucra fără probleme, iar în intervalul de 20 grade Celsius până la 30 grade Celsius va demostra o performanță record.

Avantaje

 • Rezistă la temperaturi extreme, atât joase cât și înalte
 • Sistem de frânare extrem de efectiv
 • Pliere rapidă
 • Baterie interschimbabilă

Dezavantaje

 • Dimensiuni destul de reduse

Smart Balance™ SB50


Smart Balance SB50 este alegerea perfectă pentru oamenii ce își doresc mai mult decât o trotinetă simplă, își doresc un mijloc de transport complet. Echipat cu suspensie față spate, oglinzi retrovizoare, afișaj electronic și un scaun extrem de comod și practic, această trotinetă poate concura cu mijloacele de pe piața bicicletelor electrice și a motocicletelor. În plus, garanția pentru produs constă 24 de luni iar cea pentru baterie 6 luni, ceea ce face acest produs mult mai sigur.

Greutatea maximă admisă pe această trotinetă constă tocmai 200 de kilograme, ceea ce o face cu mult mai accesibilă pentru aproape toți oamenii. Indicele de rezistență la apă și praf este IP54, ceea ce înseamnă că puteți călători fără probleme pe drumuri acoperite de praf sau sub o ploaie slabă.

Deși este foarte asemănător cu motocicletele, acest mijloc de transport nu necesită permis de conducere sau înmatriculare și poate fi folosit de persoane de peste 16 ani. În plus, deși este echipat cu un motor puternic, viteza maximă admisibilă este limitată la 25 km/h pentru a spori siguranța și securitatea șoferului în caz că nu dispune de destulă experiență.

Avantaje

 • Oglinzi retrovizoare echipate din start
 • Rezistență la praf și mici stropi de apă
 • Confort maxim

Dezavantaje

 • Sunt admise doar persoanele ce au trecut de 16 ani

SGO

Varianta perfectă pentru cei al căror buget este destul de limitat dar au nevoie de o trotinetă calitativă și, în același timp, echipată destul de calitativ pentru navete zilnice la serviciu sau universitate. Cadrul ușor de aluminiu în tandem cu motorul cu o putere de 350 de W face ca viteza maximă de 25 de km/h să se atingă destul de ușor iar accelerația să fie lină. Bateria de 8 Ah deține o autonomie de până la 30 de kilometri iar timpul maxim de încărcare completă constă numai 3 ore. 

Trotineta este echipată cu faruri LED ce vor face navetele nocturne mai sigure, iar sistemul de pliere în cupă cu greutatea de doar 12.5 kilograme va face procesul de transportare sau păstrare a trotinetei cu mult mai comod și ușor. De asemenea, în cazul în care aveți nevoie să vă opriți, trotineta este dotată cu un suport metalic de care o puteți rezema pentru o perioadă de timp.

Avantaje

 • Greutate de doar 12.5 kilograme
 • Suport metalic de menținere a echilibrului

Dezavantaje

 • Putere redusă a motorului

Cum să alegi o trotinetă electrică?

Pe zi ce trece, odată cu progresul rapid al tehnologiilor informaționale și industriale, ritmul viețiii noastre se schimbă, devine mai alert și rapid. Pentru a corespunde acestui mod de viață alert, producătorii de trotinete produc o sumedenie de modele noi de trotinete electrice, atât pentru naveta de zi cu zi cât și pentru plimbări ocazionale. În consecință, procesul de alegere a unui mijloc de transport devine tot mai greu pentru oamenii ce nu se pot lăuda cu cunoștințe vaste în acest domeniu. Dacă faceți parte din acei oameni ce au nevoie de un sfat, echipa noastră a elaborat un ghid al cumpărătorului ce va răspunde la majoritatea întrebărilor ce pot apărea pe parcurs pentru ca să fii capabil să alegi cea mai bună variantă din mulțimea de trotinete electrice pentru adulți.

Vezi și: Cele mai bune trotinete freestyle în 2023

Condițiile de exploatare

Înainte de a alege un model sau altul, trebuie să analizați destul de atent condițiile în care vă aflați și scopurile ce doriți să le atingeți după procurarea trotinetelor.

În cazul în care trebuie să călătoriți destul de mult cu transportul public, metroul sau chiar propria mașină, și plănuiți ca trotineta să parcurgă doar câțiva kilometri pe zi cu o viteză relativ mică, aveți nevoie de un model pliabil și cu o greutate ce nu depășește 15 kilograme. De asemenea, pentru a economisi, puteți să optați pentru un model cu o putere a motorului redusă, sfat ce trebuie aplicat doar în cazul în care sunteți sigur că nu aveți nevoie de viteză.

Dacă trotineta electrică va fi unicul mijloc de transport pe care îl veți folosi, aveți nevoie de un model cu o autonomie de peste 50 de kilometri, de asemenea vă sfătuim să alegeți un motor cu o putere de peste 500 de W sau, în cazul în care nu este de ajuns, există variante cu două motoare. De asemenea, pentru a avea un cadru mai manevrabil și rigid, puteți opta pentru o variantă ce nu se pliază.

Motorul

La alegerea unei trotinete trebuie să țineți minte faptul că un motor mai puternic va folosi o cantitate mai mare de energie și, respectiv, bateria se va descărca mai repede. De aceea, atunci când alegeți o trotinetă, fiți extrem de atenți la legătura dintre motor și baterie, astfel încât dacă alegeți un model puternic să fiți sigur că bateria este destul de mare pentru a furniza energie pe o perioadă destul de lungă.

La alegerea unui motor, există doi parametri la de care trebuie să țineți cont: puterea și viteza maximă, parametri care deseori sunt interdependenți. Cu cât mai mare este puterea motorului, cu atât mai mare va fi viteza trotinetei. Însă, câteodată mai intră în joc și greutatea trotinetei sau greutatea șoferului.

În cazul în care știți că veți fi nevoit să urcați multe pante sau dealuri, sau cântăriți peste 80 de kilograme, vă sfătuim să alegeți un motor mai puternic de 500 de W. De asemenea, există trotinete cu două motoare ce pot dezvolta, împreună, o putere de peste 750 de W, ceea ce ar fi o alegere ideală pentru oamenii ce cântăresc mai mult.

Bateria

La fel ca și în cazul motorului, bateria nu poate fi aleasă fără a studia cu atenție capacitatea motorului, însă, în majoritatea cazurilor, cea mai bună tactică este să alegeți o baterie cu o capacitate cât mai mare. 

Vă sfătuim să nu alegeți o trotinetă după parametrul autonomiei indicate de producător. Deseori, pentru a afla acest parametru, trotinetele sunt testate în condiții ideale, condiții ce se întâlnesc destul de rar în viața de zi cu zi.

O altă caracteristică importantă pentru baterie este nivelul de securitate de care dispune. De la temperaturi extreme până la tensiune prea mare sau prea mică la priza unde o încărcați, o mulțime de factori pot dăuna longevității bateriei, de aceea aveți grijă să alegeți o baterie protejată.

Echipament adăugător

Echipamentul adăugător este un atribut foarte important pentru siguranța și confortul tău. 

De obicei, fiecare trotinetă electrică este dotată cu un display special, care poate fi impermeabil uneori, ce afișează diferiți parametri ai trotinete, de la viteza medie până la nivelul bateriei. Informația ce este afișată este destul de importantă, de aceea fiți siguri că display-ul trotinetei alese este destul de ușor de citit și deține toată informația necesară.

Un alt atribut esențial a oricărui mijloc de transport este lumina din spate și față. Pentru a spori propria siguranță dar și siguranța altor participanți la trafic, alegeți o trotinetă ce este dotată cu un sistem LED de lumini ce vă vor face vizibil pe timp de noapte.

Oglinzile retrovizoare sunt importante dacă plănuiți să participați activ la traficul rutier și veți merge pe drumuri publice. Dacă însă veți folosi pistele de biciclete sau trotuarele, puteți uita de acestea. 

În lumea modernă este imposibil să îți imaginezi că există vreun om ce nu deține un telefon mobil destul de performant, de aceea, pentru a spori confortul dumneavoastră, există trotinete ce au aplicații pentru a urmări informații esențiale dar și a bloca trotineta în caz că o lăsați fără atenție. 

Care sunt regulile de folosire a unei trotinete?

În cazul în care plănuiești achiziționare unei trotinete ca mijloc de transport, te sfătuim să consulți Codul Rutier în vigoare pentru a fi la curent cu toate regulile de exploatare a acestui tip de mijloc de transport. 

Una dintre regulile cele mai importante este limita de viteză pentru astfel de trotinete, aceasta constă 25 de km/h. Deși multe dintre trotinetele electrice pot dezvolta o viteză mai mare, este necesar să știi că este ilegal să folosești întreg potențialul unei astfel de trotinete pe drumuri publice sau piste de bicicletă.

Poți începe să folosești o trotinetă electrică pentru adulți după ce treci de vârsta de 14 ani. De asemenea, trotinetele sunt destinate unui singur om, de aceea transportul de pasageri este interzis. 

Deși în Codul Rutier nu este scris că ești obligat să porți o cască de protecție, echipa Bikepro.ro te sfătuie să ai grijă de sănătatea ta și să-ți procuri tot echipamentul de protecție pentru a minimiza riscul traumelor în cazul unui accident.