Skip to main content
Recomandat de BikePro

Action One Smart Kid 5 IN 1

 • Tip trotineta: Mecanica
 • Tip: Cu trei roti Cu scaun
 • Culoare: Roz
 • Varsta: 2 ani

Alegerea #2

Go Kart

 • Tip trotineta: Mecanica
 • Tip: Cu trei roti
 • Culoare: Graffiti/Desene
 • Varsta: peste 3 ani

Alegerea #3

Action One Evolution

 • Tip trotineta: Mecanica
 • Tip: Cu doua roti
 • Culoare: Albastru
 • Varsta: peste 7 ani

Trotinetele, pe lângă faptul că sunt o jucărie perfectă pentru copiii de toate vârstele, mai sunt și un mijloc de transport ce dezvoltă atenția, concentrarea și agilitatea copiilor. În ultimii ani acestea au devenit un cadou extrem de popular și bun pentru cei mici, de aceea, echipa BikePro a elaborat o listă de cele mai bune trotinete pentru copii ce vor satisface toate cerințele părinților.

Datorită faptuui că copii cresc extrem de repede, și odată cu parametrii fizici se schimbă și preferințele, am inclus în acest articol câteva categorii de copii, de la 2 ani până la 14, pentru ca părinții să poată alege în dependență de vârsta odraslei. 

De asemenea, acest articol va conține un ghid al cumpărătorului ce va prezenta câteva sfaturi și ponturi pentru a alege cea mai bună variantă pentru copilul dumneavoastră și a nu greși cu parametrii tehnici ce pot să te inducă în eroare deseori.

Vezi și: Cele mai bune trotinete electrice pentru adulți

Trotinete pentru Copii de 2 ani

Action One Smart Kid 5 IN 1

Trotineta este potrivită pentru copii de la 2 la 5 ani datorită construcției sale 5 în 1. Este o variantă pentru cei ce vor să economisească ceva bani dar, în același timp, să-ți bucure copilul cu o jucărie calitativă și bine gândită. Dacă o veți păstra destul de bine, aceasta poate avea o longevitate destul de bună, iar designul ingenios va permite copilului să o folosească pe o perioadă lungă de timp. Unica problemă ce poate apărea este schimbul de gusturi la copil.

Roțile din silicon asigură o stabilitate și siguranță înaltă, iar în același timp, proprietățile acestui material vor permite ca trotineta să fie mișcată fără mare zgomot, ceea ce este un plus enorm pentru părinții ce se întâlnesc cu mult zgomot și stres la serviciu sau în oraș.

Cadrul din oțel va suporta toate căzăturile și zgârieturile cu brio, iar construcția ce folosește trei roți în loc de clasicele două va furniza o mai mare stabilitate a cărei consecință va fi minimizarea numărului de căzături și creșterea siguranței copilului.

Avantaje

 • Cadru de oțel extrem de rezistent
 • Stabilitate și siguranță înaltă
 • Design 5 în 1

Dezavantaje

 • Dacă o procurați pe o perioadă lungă de timp pot apărea probleme din cauza designului copilăros

Action One KIDDY Unicorn II

Variantă pe placul copiilor, modelul Action One Kiddy Unicorn II este conceput cu un sistem de lumini și muzică ce atrag atenția și pot capta copilul pe o perioadă mare de timp. Trotineta este echipată cu un portbagaj ce poate sluji drept instrument de transportare a jucăriilor în unele jocuri inventate de copii, ceea ce este un plus la funcționalitatea mijlocului de transport. Frâna ce acționează asupra roților din spate conferă un plus de siguranță întregii construcții. 

Trotienta este extrem de ușor de asamblat, este nevoie doar de 10 minute și instrumentele ce se află în cutia acesteia. Deși multor oameni nu le place să repare sau asambleze ceva, cred că este o posibilitate unică de a petrece timp alături de copilul dumneavoastră. Metalul din care este confecționată trotineta conferă acesteia ușurința și duritatea necesară pentru a suporta exploatarea de lungă durată a copiilor. 

În caz în care vă faceți griji din cauza gălăgiei ce poate fi produsă de muzica cu care este dotată trotineta, aceasta, ca și luminile LED, pot fi deconectate de la întrerupătorul principal, sau, dacă copilul dumneavoastră știe cum să le aprindă, puteți demonta bateriile.

Avantaje

 • Muzică și lumini LED
 • Ușor de asamblat

Dezavantaje

 • Provoacă gălăgie în exces

Action One Stability

Principala caracteristică ce scoate în evidență acest model de trotinetă pentru copii în comparație cu celelalte modele este tehnologia unică de schimbare a vectorului de înaintare. În locul rotirii volanului ca în alte trotinete, acțiune ce poate fi deseori periculoasă pentru copii de sub 3 ani, această trotinetă folosește principiul de înclinare a volanului, ceea ce sporește siguranța copilului la bordul acestei trotinete. 

De asemenea, un alt avantaj al modelului Action One Stability este gama largă de culori din care poți alege, un aspect ce poate fi crucial în viziunea majorității copiilor. Pe lângă asta, designul plăcut la vedere este pe placul majorității copiilor, ceea ce face procesul de alegere cu mult mai ușor și amuzant.

Rulmenții marca ABEC 7 în tandem cu roțile confecționate din poliuretan vor face ca procesul de împingere a trotinetei să decurgă mai lin și mai ușor pentru copil, o caracteristică destul de importantă dacă aveți un copil de 1-2 ani. 

Avantaje

 • Roți moi de poliuretan
 • Gamă largă de culori din care poți alege

Scoot & Ride HighwayKick 1

Trotineta Scoot & Ride HighwayKick 1 este perfectă pentru copii ce au nevoie de antrenament în domeniul echilibrului și a încrederii în sine. Datorită construcției sale inedite, acest model de trotinetă pentru copii are capacitatea de a transporta copii de la 1 an până la 5 ani. Trotineta este una dintre cele mai ușoare din modelele propuse pe piață, iar designul acesteia îmbinat cu materialele de cea mai înaltă calitate oferă un plus de duritate și longevitate întregii construcții.

Ghidonul este echipat cu mânere ergonomice îndeplinite dintr-un material antiderapant ce previne transpirația excesivă a palmelor. Pentru o siguranță sporită a copiilor mai mici, trotineta este echipată cu un sistem de blocare a direcției, ceea ce poate ajuta copilul la începutul procesului de exploatare. 

Roțile sunt fabricate dintr-un material extrem de rezistent dar în același timp, moale și capabil să absoarbă majoritatea șocurilor provocate de suprafața drumului sau a solului. Frâna poziționată la nivelul roții din spate este ușor de acționat și extrem de eficientă în situațiile de pericol.

Avantaje

 • Frâna ce sporește siguranța copilului
 • Sistem de blocare a direcției
 • Mânere ergonomice acoperite cu material antiderapant

Dezavantaje

 • Preț destul de mare

Trotinete pentru copii de 5 ani

Go Kart

Trotineta poate rezista o greutate de până la 70 de kilograme, însă greutatea recoamndată de producători este de până la 50 de kilograme, ceea ce va permite copilului dumneavoastră să folosească această trotinetă o perioadă lungă de timp. Grație aliajului folosit la fabricarea acestui model, Go Kart poate da dovadă de o longevitate impresionantă în cazul în care veți avea grijă de acesta și nu veți permite ruginei să distrugă metalul. 

Deși este destinată copiilor de peste 5 ani, trotineta este echipată cu trei roți ce permit sporirea siguranței și a stabilității modelului. Roțile sunt confecționate din silicon, un material cât se poate de rezistent și, în același timp, extrem de moale. Acestea vor absorbi majoritatea șocurilor produse de suprafața solului, ceea ce va permite copilului să folosească trotineta Go Kart cu un confort sporit. 

Înălțimea ghidonului poate fi ajustată în dependență de înălțimea copilului sau poate fi mărită odată cu creșterea copilului.

Avantaje

 • Stabilitatea asigurată de cele trei roți
 • Materialul roților va amortiza șocurile produse de drum

Dezavantaje

 • Design ce poate fi respins de unii copii

Maxtar Arrow

Trotineta Maxtar Arrow este cadoul ideal pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani. Datorită designului inedit ce se caracterizează prin îmbinarea unei nuanțe aprinse de oranj cu culoarea neagră atrage privirile trecătorilor și a altor copii, ceea ce va fi pe placul majorității băieților și fetelor. 

Combinația dintre elementele fabricate din oțel și aliaj de aluminiu conferă acestui model calități unice. Trotineta este ultra ușoară și ultra durabilă, ceea ce face ca procesul de exploatare să fie destul de plăcut și fără mari probleme. Roțile confecționate din poliuretan vor asigura o plimbare lină și plină de confort pentru copilul dumneavoastră.

Caracteristica cheie a acestui model de trotinetă este materialul antiderapant care a fost aplicat pe platformă și mânere pentru a previne alunecarea și, ca rezultat al acesteia, traumele copilului și problemele adulților. 

Avantaje

 • Ultra ușoară și ultra durabilă
 • Design atrăgător

Action One – Warrior

Cauți cel mai convenabil raport calitate – preț? Trotineta Action One – Warrior este modelul perfect pentru tine. Ghidonul trotinetei are proprietatea de a-și schimba înălțimea în dependență de înălțimea copilului. În plus, modelul este echipat cu un sistem de frânare de tip ”foot brake” extrem de calitativ pentru a spori siguranța copilului în timpul exploatării produsului. 

Un alt aspect ce vă poate atrage atenția este designul inedit ce îmbină perfect nuanțe frumoase de roșu și negru. Platforma, ca și restul cadrului, este fabricată dintr-un aliaj de oțel extrem de rezistent la factorii externi ca rugina, ploaia sau căzăturile copiilor. 

Mânerele și platforma trotinetei sunt acoperite cu un material antiderapant extrem de rezistent, ceea ce va permite să evitați alunecările și traumele copilului pe o perioadă lungă de timp fără a vă face griji în privința aceasta. Un alt avantaj important a acestui model este abilitatea acestuia de a se plia pentru a economisi locul trebuincios la transportarea sau păstrarea acestuia, ceea ce vă va permite să luați trotineta în călătoriile cu familia.

Avantaje

 • Siguranța copilului este obiectivul principal
 • Capacitatea de a se plia

Dezavantaje

 • Mânerele destul de groase pentru unii copii

Action One

Principalul atu al acestei trotinete sunt roțile ce, grație diametrelor diferite, asigură o stabilitate și o siguranță sporită a copilului în timpul manevrelor dar și a accelerației. Acestea sunt confecționate din poliuretan, ceea ce permite folosirea modelului Action One pe aproape orice suprafață de teren cu un plus de confort datorită proprietăților acestui material care, în dependență de greutatea pasagerului, poate absorbi o cantitate mai mare sau mai mică de șocuri produse de drum.

Materialul antiderapant cu care este acoperit platforma și mânerele, în tandem cu frâna ce ajută cu succes la scăderea rapidă a vitezei oferă acestei trotinete un nivel de siguranță destul de înalt pentru copilul dumneavoastră. Cadrul fabricat dintr-un aliaj de metal durabil și ușor va asigura longevitatea necesară întregii construcții, iar asamblarea calitativă nu va permite apariția unor probleme tehnice majore. 

Avantaje

 • Diametre diferite a roților
 • Universalitatea construcției

Dezavantaje

 • Există doar două culori

Trotinete pentru copii de 7 ani

Action One Evolution

Combinația dintre elementele de oțel și aluminiu fac ca aceasă trotinetă să dețină un coeficient de duritate și ușurință extrem de înalt, ceea este un avantaj destul de impunător în cazul în care copilul nu are puterea de a ridica sau manevra o trotinetă mai voluminoasă și grea. Ghidonul reglabil poate ajunge la o înălțime de 96 de centimetri, ceea ce este destul de potrivit pentru copii cu o vârstă de 7 sau mai mulți ani. 

Roțile fabricate dintr-un material rezistent dar în același timp, destul de moale pentru a nivela șocurile produse de suprafața solului și a asigura confortul necesar copilului pentru o călătorie cu succes. Rulmenții marca ABEC 7 cu miez de carbon și oțel sunt meniți să confere posesorului acestei trotinete o accelerare și plimbare cât se poate de lină.

Pe lângă faptul că este nemaipomenit de ușoară, trotineta Action One Evolution are un design ce permite plierea, aspect ce face transportarea și stocarea acesteia o adevărată plăcere.

Avantaje

 • Ghidonul cu o înălțime reglabilă
 • Rulmenți marca ABEC 7 cu miez de carbon

Dezavantaje

 • Nu este potrivit pentru sărituri și cascadorii

Raven Laura

Vrei o trotinetă pliabilă cu un design inedit? Ai nevoie de un cadou original pentru copilul tău? Trotineta Raven Laura este răspunsul perfect la aceste întrebări. Combinația nuanței de roz pal cu albul imaculat se diferențiază de orice altă combinație prezentă pe piață, fiind un avantaj pentru acei părinți ce doresc să achiziționeze ceva special pentru copii lor. 

Pe lângă designul cu adevărat frumos al trotinetei, modelul Raven Laura deține câțiva parametri tehnici demni de invidiat. În primul rând, aceasta este echipată cu cei mai desăvârșiți rulmenți existenți pe piață, rulmenți marca ABEC 9 cu miez de oțel. De asemenea, cadrul fabricat dintr-un aliaj de aluminiu ultra ușor și rezistent asigură duritatea necesară întregii construcții, fiind, în același timp, rezistent la rugină și apă, ceea ce este un avantaj enorm pentru acei cumpărători ce nu obișnuiesc să acorde atenție curățării amănunțite a trotinetei. 

Suprafețele platformei și mânerelor sunt acoperite cu un material antiderapant ce previne alunecarea în timpul exploatării trotinetei. Trotineta nu este destinată trucurilor sau săriturilor ci plimbărilor liniștite.

Avantaje

 • Rulmenți marca ABEC 9
 • Mânere de cauciuc foarte confortabile

Dezavantaje

 • Înălțimea de la sol de doar 7 centimetri

Lionelo – Luca

Cauți o trotinetă ce va permite înfăptuirea plimbărilor confortabile în parc sau pe străzile din apropierea casei? Lionelo – Luca este trotineta care va însuma în sine calitățile necesare ție. Cadrul ce îmbină elemente de oțel și aluminiu este extrem de ușor și poate fi transportat destul de lesne chiar și cu transportul public sau metroul. Pe lângă asta, duritatea acestuia permite ca copilul să cadă sau să îl lovească fără mari stricăciuni. 

Trotineta este capabilă să susțină o greutate de până la 100 de kilograme, de aceea copilului dumneavoastră îi va fi extrem de confortabil și ușor să o folosească. Platforma și mânerele acoperite cu un material antiderapant, în tandem cu frâna extrem de efectivă, asigură cel mai înalt nivel de securitate pentru copil.

Roțile modelului sunt fabricate din cauciuc ce, pe lângă faptul că rezistă acțiunii de frecare a suprafeței o perioadă îndelungată, este destul de moale și dă un plus de confort la exploatarea trotinetei. Un alt atu al acestui mijloc de transport este suspensia cu care este echipată roata din față. 

Avantaje

 • Este dotată cu un cric ce poate sprijini trotineta
 • Frâna este extrem de efectivă

Dezavantaje

 • Greutatea de 4.1 kilograme

Trotinete pentru copii de 10 ani

Spartan Jumbo

Trotinetă ce poate prinde o viteză destul de mare și e perfectă pentru călătorii relativ lungi, Spartan Jumbo dă dovadă de cea mai înaltă calitate la un preț destul de accesibil. Designul interesant, în cupă cu materialele calitative și asamblarea perfectă, oferă acestei trotinete un potențial enorm în domeniul rezistenței și manevrabilității. 

Trotineta este dotată cu un cric de oțel ce face păstrarea trotinetei să fie destul de comodă, iar dacă nu aveți posibilitatea să o păstrați în varianta desfăcută, trotineta are proprietatea de a se plia, ceea ce reduce substanțial spațiul de păstrare necesar. Cadrul, ghidonul și frâna sunt confecționate dintr-un aliaj de oțel extrem de dur, restul trotinetei fiind fabricat din aluminiu ușor și rezistent la rugină.

Roțile fabricate din poliuretan, împreună cu rulmenții marca ABEC 7, asigură o călătorie cât se poate de lină și confortabilă, iar mânerele confortabile din spumă previn alunecarea sau rănirea mâinilor în timpul exploatării. 

Avantaje

 • Roţile fabricate din poliuretan
 • Extrem de stabilă şi manevrabilă

Dezavantaje

 • Nu poţi alege culorile necesare

Action One Nitro

Roțile mari de silicon asigură o accelerare cât se poate de rapidă și lină și conferă stabilitatea necesară pentru a evita accidentele sau căzăturile neplăcute. Acoperirea acestora va permite parcurgerea terenurilor slab accidentate cu un plus de confort. În nici un caz însă nu folosiți această trotinetă pe drumuri acoperite cu pietriș, nisip sau mici rămurele. 

Datorită designului ce permite plierea și a construcției din aliaj de aluminiu și oțel, trotineta este extrem de ușor de transportat chiar și în transportul public sau metro, nemaivorbind de portbagajul mașinii proprii. De asemenea, trotineta nu necesită mult spațiu de păstrare, ceea ce este un avantaj pentru cei ce trăiesc în apartamente. 

Un alt avantaj important al acestei trotinete este posibilitatea de a selecta dintre două culori, ceea ce va face procesul de alegere mai ușor cât pentru părinte atât și pentru copil.

Avantaje

 • Ghidon cu protecţie de cauciuc
 • Roţi de dimensiuni mari

Dezavantaje

 • Rulmenţii pot scârțâi şi este nevoie să fie trataţi regulat cu ulei

SALAMANDRA KIDS

Trotineta Salamandra Kids este perfectă pentru acei copii ce doresc să facă mișcare și să se plimbe cu confortul și viteza necesară. Modelul ce cântărește numai 2 kilograme este perfect pentru plimbări lungi cu prietenii sau familia. Trotineta este fabricată în întregime din metal de cea mai înaltă calitate pentru a preveni ruperea sau îndoirea construcției în urma unor căzături inevitabile. 

Siguranța copilului este garantată de frâna de picior fabricată din oțel și materialul antiderapant folosit la acoperirea platformei și mânerelor trotinetei. Designul modern ce îmbină culorile albastru și negru va fi pe placul majorității copiilor, iar ghidonul ce are forma literei Y va conferi un plus de rigiditate construcției. 

Avantaje

 • Cântăreşte numai 2 kilograme
 • Frână de picior fabricată din oţel
 • Ghidon în forma literei Y

Dezavantaje

 • Diametrul roţii destul de mic

Trotinete pentru copii de 14 ani

Mad Wheels Urban Master

Sistemul de pliere inovator permite plierea în numai o secundă și cu ajutorul unei singuri mișcări, ceea o face extrem de ușor de transportat. Un alt atu important este greutatea acestui model. Mad Wheels Urban Master este fabricată în întregime din aluminiu și cântărește numai 6.5 kilograme. 

Mânerele sunt acoperite cu un material antiderapant pe bază de cauciuc pentru a asigura o prindere foarte bună și confortabilă și a exclude posibilitatea de alunecare din cauza transpirației sau a ploii. Securitatea este pe primul plan, de aceea platforma este echipată cu o bandă antiderapantă ultra calitativă și densă. 

Trotineta poate menține o greutate de până la 120 de kilograme, ceea ce va permite și părinților să încerce o tură. Mad Wheels Urban Master este echipată cu un sistem de frânare ce permite acționarea frânei cu ajutorul manetei de pe ghidon, ceea ce sporește atât siguranța pasagerului cât și comoditatea exploatării. Roțile din față și spate sunt dotate cu un sistem de amortizoare ce reduc la zero o mare parte din șocurile produse de suprafața solului.

Avantaje

 • Suportă o greutate de până la 120 de kilograme 
 • Sistem de pliere innovator

Dezavantaje

 • Poate fi puţin zgomotoasă pe zonele neasfaltate

DHS 230

Principalul avantaj al acestei trotinete este asamblarea prin prinderea cu șuruburi nu sudarea componentelor, ceea ce a mărit considerabil duritatea și longevitatea întregii construcții. Un alt atu al acestui model este mecanismul de pliere de tip baionetă, tehnologie ce este mai efectivă și mai ușor de folosit în comparație cu altele. 

Siguranța modelului DHS 230 este asigurată de sistemul de frânare cu disc ce poate fi pus în acțiune de maneta ce se află pe ghidonul trotinetei. Întreaga construcție este îndeplinită dintr-un aliaj de aluminiu extrem de durabil și calitativ ce are proprietăți considerabile în materia de rezistență împotriva ruginii și a altor factori fizici exteriori. 

DHS 230 este dotat cu cei mai calitativi și inovatori rulmenți de pe piață, rulmenți marca ABEC 9 cu miez de oțel, caracteristică tehnică ce va permite posesorului acestei trotinete să accelereze cât se poate de lin. De asemenea, în tandem cu roțile fabricate din cauciuc moale, trotineta va fi capabilă de o viteză maximă mai mare ca a concurenților.

Avantaje

 • Rulmenţi ABEC 9 cu miez de oţel
 • Roţi din cauciuc moale
 • Mecanism de pliere de tip baionetă

Dezavantaje

 • Nu este recomandată celor cu probleme la coloană

Big Wheel Generation V 200

Calitate, viteză, confort, preț accesibil. Ai nevoie de o trotinetă ce va întruni toate aceste calități? Big Wheel Generation V 200 este modelul perfect pentru cerințele tale. Datorită materialelor folosite la fabricarea acesteia, trotineta este foarte rezistentă la orice tip de deteriorări. Ghidonul larg cu un mâner acoperit cu cauciuc absoarbe perfect toate șocurile ce pot fi transmise mâinilor, iar amortizoarele roților din față și spate sporesc acest efect. 

Platforma mare acoperită cu un material antiderapant facilizează menținerea echilibrului și nu permite alunecarea piciorului de pe trotinetă. Roțile mari din cauciuc sunt prinse în rulmenții marca ABEC 7, iar pentru a vă apăra de noroi și stropi de apă, acestea sunt dotate cu apărătoare de noroi. 

Designul inedit în tandem cu culoarea originală folosită la vopsirea produsului conferă trotinetei o frumusețe elegantă. În plus, datorită anodizării, trotineta are proprietăți anticorozive crescute, ceea ce vă va permite înfăptuirea plimbărilor pe timp de ploaie.

Cum să alegi o trotinetă pentru copii? 

Trotinetele, ca și alte jucării ce implică folosirea activă a forței fizice, are efecte pozitive asupra musculaturii, aparatului osos și concentrației odraslei dumneavoastră. De asemenea, în secolul în care aproape toți copii sunt captivați de jocuri video din cea mai fragedă vârstă, o trotinetă poate trezi interesul spre cunoașterea lumii de afară și, cu puțin noroc, copilul își va face noi prieteni și va deveni mai sociabil și fericit. 

În această culegere de sfaturi echipa noastră vă va îndruma spre achiziționarea celei mai potrivite trotinete pentru copilul dumneavoastră, vă va indica toate greșelile ce pot fi comise și vă va învăța cum să evitați să le repetați. 

Vezi și: Cele mai bune triciclete pentru copii

Vârsta copilului

Cel mai important factor de care trebuie să ții cont în primul rând la achiziționarea unei trotinete este vârsta copilului. În dependență de acest parametru, piața de trotinete se împarte în mai multe categorii și nu este de dorit să le încurci dacă vrei să asiguri copilul cu un mijloc de transport confortabil și rapid. După ce am studiat modelele propuse pe piață, vă propunem aceste categorii. 

Trotinetele pentru copii de doi ani sunt, de obicei, dotate cu mai multe opțiuni pentru a satisface cerințele pasagerului. În primul rând, acestea au un scăunel ce poate fi folosit în cazul în care copilul nu poate încă să stea în picioare pe platforma trotinetei. De asemenea, acest tip de trotinetă nu poate dezvolta o viteză extrem de mare. 

Trotinetele pentru copii de cinci ani nu mai sunt dotate cu elemente ajutătoare, însă, de obicei, numărul de roți al acestui tip se ridică la 3, pentru a conferi o mai mare stabilitate în timpul exploatării. De la această categorie se începe folosirea unui sistem de frânare ce este ușor de acționat cu piciorul și trebuie să fie pe măsura forțelor unui copil de 5 ani.

Trotinetele pentru copii de 7 ani au deja un design asemănător cu acel al trotinetelor obișnuite. Unica diferență este mărimea și materialele ce nu sunt destinate unei greutăți mai mari ca 50 – 60 de kilograme. Aceste trotinete pot dezvolta o viteză mai mare și sunt deseori dotate cu rulmenți mai performanți pentru a ridica valoarea vitezei maxime posibile la bordul acestor trotinete.

Trotinetele pentru copii de 10 ani pot fi folosite pe perioade lungi de timp sau călătorii împreună cu toată familia. Acestea au viteza maximă mai mare ca a trotinetelor din categoriile precedente, pot suporta o greutate mai mare și sunt fabricate din materiale mai costisitoare și durabile. Prețul acestor modele crește considerabil față de modelele din categoriile precedente datorită tehnologiilor mai performante folosite la asamblarea și fabricarea echipamentului necesar. 

Ultima categorie sunt trotinetele pentru copii de 14 ani, care, prin mărimea și construcția acestora, nu se diferențiază foarte tare de modelele pentru adulți. Există însă diferență la designul abordat de aceste modele comparativ cu cele pentru părinți, de aceea aceste trotinete sunt cumpărate pentru copii și preadolescenți. Pentru adolescenții mai experimentați și dornici de adrenalină, atrage atenția la trotinete freestyle pentru scheme.

Greutate

Greutatea trotinetei este un aspect destul de important dacă vorbim pentru trotinetele destinate copiilor de până la 10 ani. De obicei, aceștia nu au destulă forță fizică pentru a împinge o greutate destul de mare pe o perioadă lungă de timp, de aceea trebuie să alegeți o trotinetă cât se poate de ușoară. Nu jertfiți însă din calitatea materialelor sau din duritatea acestora pentru a câștiga la greutate, trebuie să echilibrați acești doi parametri pentru a găsi formula perfectă pentru copilu dumneavoastră. 

Frânarea

Un aspect tehnic destul de important pentru siguranța copilului. Începând cu vârsta de 7 ani acesta va putea folosi frâna la întreaga capacitate aa acesteia, de aceea vă sfătuim să optați, pentru început, la o frână de tip foot brake, ce se acționează cu piciorul. După ce copilul va înțelege cum lucrează aceasta și va mai crește, puteți alege o trotinetă cu frână ce se pune în acțiune pe baza unei manete echipate pe ghidonul trotinetelor. 

Materialul cadrului

Este preferabil să alegeți un material de natură metalică. Trotinetele din plastic se vor strica extrem de repede și vor avea o longevitate de nu mai mult de 5-6 luni în mâinile unui copil. Unele aliaje de aluminiu în combinație cu elemente de oțel vor întruni toate cerințele necesare de duritate și ușurință a construcției, de aceea vă sfătuim să alegeți din opțiunile ce sunt fabricate din aceste metale.