Skip to main content

Este o întrebare des întâlnită de mine și alți colegi de-ai mei pe cele mai populare forumuri despre trotinete și biciclete. În cazul în care trotineta este o alegere ce trebuie să te ajute să economisești ceva bani, este normal să dai această întrebare. Acest articol va încerca să-ți dea un răspuns cât mai clar și pe înțelesul tuturor. De asemenea, poți vizita articolul nostru despre cum să mărești autonomia unei trotinete electrice, aceste cunoștințe te vor ajuta să economisești și mai mult. 

Cum calculezi costul unei încărcări?

Cea mai ușoară metodă de a afla costul unei încărcări a trotinetei tale este înmulțirea capacității energetice a bateriei cu costul energiei electrice din regiunea ta. De exemplu, dacă trotineta ta are o baterie de 500 Wh și costul unui Wh este de 1 leu (ipotetic vorbind), atunci costul unei încărcări va fi de 500 de lei. Nu este numai cea mai ușoară metodă dar și, din experiența mea, cea mai practică și corectă metodă. 

O altă idee bună ar fi să încerci să conectezi doar trotineta la încărcat și să observi valoarea de pe contorul de energie electrică. Nu este o idee destul de practică pentru că vei fi nevoit să deconectezi celelalte electrocasnice, dar, pentru cei ce au această posibilitate și nu doresc să se chinuie mult cu calcule, e o variantă perfectă. 

Cum să economisești?

Cum am spus mai sus, este de dorit să citești articolul nostru despre mărirea autonomiei unei trotinete electrice ca să afli cât mai multă informație. Dacă vrei să te rezumi la acest articol, îți voi da câteva idei de bază. În primul rând, începe prin a alege o trotinetă ce nu are un consum prea mare de energie electrică. O altă idee bună ar fi să ai cât mai multă grijă de bateria acesteia. Baterile electrice sunt vestite prin cantitatea mare de energie pierdută și nefolosită, ceea ce va duce la pierderi. 

Concluzia

Acest articol vă va ajuta să aflați care este consumul mediu al trotinetei voastre și, cel mai important, va seta fundamentul pentru a începe să economisești cât mai multă energie electrică. 

Dan Cernea

Dan Cernea

Sunt un ciclist semi-profesionist și ador acest sport. Am peste 20,000 km parcurși și am schimbat 12 biciclete profesioniste. Am lansat site-ul BikePro împreună cu doi prieteni ca să popularizăm ciclismul și să ajutăm începătorii în alegerea produselor de calitate.