Skip to main content

Minte sănătoasă într-un corp sănătos, corect? Această deviză este folosită de sute de sportivi din toate colțurile lumii. Deci, de ce să nu o folosești și tu? 

Da, investiția într-un Orion Sprint C6 întradevăr se merită. Nu doar din cauza faptului că este o bandă de alergat de toată frumusețea, dar și din simplul fapt că, oricine nu ai fi, trebuie să faci ceva mișcare pentru a-ți menține corpul și mintea sănătoasă. Și ce este mai bine decât o sesiune de alergat în confortul casei tale? 

De aceea, în acest articol, vei găsi toată informația de care ai nevoie pentru a decide dacă este Orion Sprint C6 un dispozitiv bun pentru tine sau dacă trebuie să îți continui căutările. Să începem! 

Caracteristici Generale

Primul și probabil cel mai important lucru pe care trebuie să-l știi despre această bandă este cantitatea de amortizare pe care o oferă. Dotată cu un sistem de amortizare a șocurilor prin intermediul unei perne de aer. Pernele cu sistemul pantentat AIR, sunt capabile de a absorbi circa 95% din impactul provocat la atingerea talpei de suprafața benzii. Deși persoanelor cu probleme articulare le este, de obicei, contraindicat o bandă de alergat, banda Orion Sprint C6 este capabilă de a întoarce acest lucru în favoarea acestora. 

O altă caracteristică importantă a acestui dispozitiv este bara de rezistență echipată cu un dispozitiv cu display și taste touch-control. Calculatorul este dotat cu: 

 • 12 programe de antrenament presetate
 • 2 programe de control cardiovasular
 • 3 programe cu numărătoare inversă 
 • 7 programe de utilizator

De asemenea, bara este dotată cu senzori ai pulsului care te ajută să nu treci peste o anumită rată în cazul în care îți este contraindicat. 

Pe lângă asta, Orion Sprint C6 are o mare compatibilitate cu diferite telefoane și tablete. Acesta este dotat cu un încărcător USB, câteva ieșiri audio și video și un transmițător Bluetooth care poate fi conectat la practic orice dispozitiv performant. În dependență de obiectivele setate, poți descărca câteva aplicații compatibile cu această bandă de alergat. Fit Show este însă cea mai bună dintre ele. În conexiune cu această bandă de alergat, aplicația poate recrea o rută reală, cu schimbări de înclinare, viteză și multe altele. 

De asemenea, dacă ai nevoie să aduni toate datele despre sesiunile de alergat, Google Fit este de asmenea, o aplicație perfectă pentru tine. Aceasta va colecta toate datele despre km parcurși, ritmul de alergat, traseul îndeplinit, altitudinea, pulsul și multe altele. Acesta de asemenea va da recomandări de diferite antrenamente viitoare și dificultăți necesare în dependență de nivelul de pregătire fizică calculat în urma colectării a mai multor date despre antrenamentele petrecute anterior. 

Banda de alergat Orion Sprint C6 mai este dotat cu un sistem de siguranță ce permite oprirea urgentă a benzii. Aceasta trebuie folosită în cazul dezechilibrării alergătorilui în urma unor factori externi, a oboselii sau a altor probleme ce rezultă în urma unui antrenament intensiv. Butonul va opri imediat banda de alergat.

Tipul Benzii

Banda Orion Sprint C6 este o bandă de alergat de tip electircă. Aceasta este dotată cu un motor electric cu o putere ce variază între 3 și 5.5 CP, ceea ce face ca capacitatea maximă a acestei benzi să fie de circa 20 de km/h. Motorul este destul de puternic, ceea ce face ca lubrifierea mecanismului să fie un atribut important de întreținere a acestei benzi de alergat. După aproximativ 15-20 de zile de la prima utilizare va trebui să adaugi circa 90 de ml de ulei special pentru ca următorii 1000 km să decurgă fără excese. 

De asemenea, motorul electric este alimentat direct de la rețeaua de 220V, adică din orice priză a casei. Trebuie însă să te asiguri de faptul că sistemul tău electric va fi capabil de a menține atât motorul electric cât și celelalte electrocasnice de care ai nevoie. Acesta este unul destul de puternic, capabil de a arde sistemul electric în cazul în care este conectat în același timp cu alte electrocasnice ce necesită multă electricitate. 

Greutate

Banda de alergat cântărește circa 103 kg. Deși aceasta este o greutate extrem de mare în comparație cu alte benzi de alergat destinate uzului casnic, constructorii acesteia au luat în considerare toate nuanțele utilizării unei astfel de aparat, deoarece au dotat banda cu un sistem de roți de transport ce se rotesc la 360 de grade și permit mișcarea destul de ușoară a acesteia. 

Valori Masurate

Banda de alergat Orion Sprinc C6 nu este dintre cele mai mici dispozitive. Aceasta măsoară 122 cm în lungime, 87 de cm în lățime și 145 de cm în înățime iar suprafața de alergare este de 140 de cm în lungime și 50 de cm în lățime. 

Ceea ce face această bandă unică este capacitatea sa de pliere și conceptul de out-of-box. Plierea est eușurată de un sistem hidraulic cu un cilindru care, după ce o vei ridica, o deplia extrem de ușor și lin. Sistemul out-of-box presupune faptul că banda de alergat este 90% asamblată deodată dupe ce o achiziționezi, ceea ce înseamnă că poate fi folosită practic în aceeași zi după ce o cumperi și o aduci acasă.  

Inclinatie

Nivelul maxim de înclinare a benzii este de 15%, ceea ce îți va permite să îți faci antrenamentele cât se poate de diferite, interesante și, în același timp, obositoare. Odată ce poți alerga o perioadă îndelungată de timp cu o înclinare de 0%, este timpul să introduci un nou obstacol în calea ta de devenire a unui atlet. Înclinarea este o metodă extrem de bună de a face acest lucru. 

De asemenea, banda Orion Sprin C6 este dotată cu taste de înclinare rapidă care pot trece de la 4 la 8 și la 12% instant, ceea ce va mări gradul de efort depus cât se poate de repede. Nu uita însă că, în comparație cu un deal obișnuit, înclinarea de bandă este constantă și nu se termină până nu închizi tu, de aceea, folosește aceste funcții cât se poate de atent. 

Vezi și: BodyFit A5000 Review în Română

Avantajele si Dezavantajele

Ca și orice alt dispozitiv din fitnes, banda de alergat Orion Sprint C6 își are avantajele și dezavantajele sale. Aici poți găsi o listă de avantaje și dezavantaje care te vor ajuta să dai mai ușor o apreciere acesteia. 

Avantaje 

 • Sistem de amortizare performant
 • Motor puternic și eficient 
 • Rezisntență de până la 150 de kg
 • 90% asamblată din cutie
 • Pliere cu ajutorul unui sistem hidraulic
 • Calculator cu multe programe de antrenament

Dezavantaje 

 • Greutate destul de mare 
 • Trebuie să torni un lichid lubrifiant la fiecare 1000 de km 
 • Preț destul de mare 

Pentru cine este bun Orion Sprint C6?

Orion Sprint C6 este perfectă pentru persoanele ce vor să scape de greutatea în plus prin intermediul introducerii unui mod mai activ de viață în rutina de zi cu zi. De asemenea, dacă ai trecut de 30 de ani, aceasta este metoda ideală de a reduce riscul bolilor cardiovasculare și a celor de inimă, doar prin intermediul alergării de 2-5 ori pe săptămână. 

Un alt grup de oameni care pot beneficia de toate beneficiile acestei benzi de alergat sunt cei ce suferă de probleme minuscule ale articulațiilor de la picioare. Datorită sistemului de amortizare extrem de performant, articulațiile nu vor avea de suferit. De asemenea, oamenii cu o greutate mare pot folosi această bandă nu doar datorită faptului că menține o greutate de până la 150 de kg dar și din cauza faptului că sistemul de amortizare va permite articulațiilor și așa încărcate de greutatea în plus să nu fie stresate de șocurile atingerii tălpii de suprafața de alergat. 

Trebuie să ai grijă însă la faptul că, deși majoritatea oamenilor cred că greutatea în plus este cel mai ușor de dat jos prin intermediul sportului și a unei cantități mari de cardio, trebuie să menționăm faptul că, dacă ai o greutate mare comparativ cu înălțimea ta, ar fi o idee mai bună să încerci să scapi de câteva kilograme adoptând o dietă sănătoasă și un deficit de calorii înainte de a face orice sport aerobic. Dacă însă vrei să combini dieta cu sportul, ar fi mai bine să începi cu înotul sau mersul încet pe aceeași bandă de alergat. 

Concluzie

Banda de alergat Orion Sprint C6, deși are un preț destul de ridicat, este o bandă de alergat ce merită fiecare leu dat. Aceasta nu doar că îndeplinește cu perfecțiune toate funcțiile pe care trebuie să le îndeplinească o bandă simplă de alergat dar și adaugă câteva care trebuie să îți ofere o doză maximă de confort. 

Dan Cernea

Dan Cernea

Sunt un ciclist semi-profesionist și ador acest sport. Am peste 20,000 km parcurși și am schimbat 12 biciclete profesioniste. Am lansat site-ul BikePro împreună cu doi prieteni ca să popularizăm ciclismul și să ajutăm începătorii în alegerea produselor de calitate.

Scrie un comentariu