Skip to main content

Corpul tău este un templu. Orice investiție care contribuie la îmbunutățirea acestuia este o investiție ce se merită. Deci, se merită oare cumpărarea unui Bodyfit a5000 pentru folosirea în condiții casnice? 

Categoric da! O bandă de alergat ca Bodyfit a5000 este un echipament extrem de bun nu doar pentru a face sport și a slăbi ci și pentru a te menține în formă pe timp de iarnă( nu vei ieși la alergat în parc, nu?). 

Te-am intrigat și vrei să afli mai multe? Citește acest articol, un review detaliat al acestei bande de alergat extrem de bune pentru tine!

Caracteristici Generale

BodyFit A5000 este o bandă de alergat electrică. Echipată fiind cu un motor electric de mare performanță, aceasta este capabilă de a genera o viteză destul de mare, ceea ce ar trebui să fie de ajuns pentru un antrenament în condiții casnice. 

BodyFit A5000 poate fi pliată și stocată chiar și în cele mai mici apartamente. Aceasta este perfectă pentru persoanele ce nu au capacitatea de a ieși la o plimbare sau nu își pot permite luxul unui antrenament complet la sală, ori din lipsa de timp, ori din lipsa de dorință. Alergatul pe această bandă îți va reduce tensiunea aerterială, va avea un efect pozitiv asupra sănătății inimii și chiar a sănătății mentale, alergatul într-un temp normal fiind o terapie destul de bună. 

De asemenea, banda este echipată cu un computer cu display care este folosit pentru reglarea tuturor parametrilor necesari pentru o sesiune de antrenament. Acesta poate regla următorii parametri: 

 • Înclinația
 • Distanța
 • Durata sesiuni
 • Viteza

În plus, banda este capabilă de a măsura nivelul pulsului cu ajutorul senzorilor localizați în interiorul mânerelor și poate ajusta cele 12 programe speciale care îți vor optimiza antrenamentele la nivelul tău de performanță și de pregătire fizică. 

Pentru a monitoriza antrenamentul și a atinge obiectivele propuse, este de ajuns să descărcați aplicația FitShow, disponibilă pe Android și iOS, unde veți putea introduce toate datele necesare unui antrenament pas cu pas, veți putea crea anumite condiții speciale pentru unele sau altele antrenamente și veți fi capabil de a urmări toți parametrii necesari. 

De asemenea, beneficiezi de intrarea MP3 și USB unde vei putea conecta diferite dispozitive pentru a asculta melodiile preferate în timp ce te antrenezi. 

Banda este echipată cu un sistem de amortizare a coșurilor în 8 puncte, ceea ce distruge toate miturile conform cărora benzile de alergat distrug sistemul cartilaginos al genunchiului tău. Sistemul de siguranță a benzii este dotat cu un buton ce permite oprirea imediată a covorului rulant în cazul dezechilibrarii sau obosirii. 

Deci, odată ce am decis care sunt beneficiile și caracteristicile generale ale acestei benzi de alergat, trebuie să trecem la câteva aspecte mai detaliate care țin de mecanismul, măsurile și parametrii la care trebuie să te aștepți înainte de a cumpăra acest dispozitiv. 

Tipul Benzii

BodyFit A5000 este o bandă de alergat electrică. Ce înseamnă asta? În linii generale, acest lucru înseamnă că banda este alimentată de un motor electric destul de puternic care va mișca banda propriu-zisă pentru ca tu să poți alerga pe ea. Astfel, deși vei sta pe loc, se va face imrepsia și corpul tău va reacționa exact la fel ca și în cazul alergatului normal. 

Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi această bandă, o bandă electrică, este faptul că aceasta va trebui alimentată de la o priză din apartamentul sau casa ta. De aceea, în cazul în care trăiești într-un bloc de apartamente vechi sau într-o casă cu un sistem electric cam slab sau învechit, trebuie să te consulți cu un electrician pentru a te asigura că motorul va lucra la puterea normală. 

Dacă însă ești sigur de capacitatea de alimentare a sistemului tău electric, trebuie să știi că banda poate fi alimentată doar de la prize cu o tensiune de 220V. Puterea maximă a motorului electric este de circa 3.25 cai putere și viteza maximă pe care o poate atinge banda este de 16km/h. 

Greutate

Banda rulantă are o greutate de circa 67 de kg, ceea ce poate părea destul de mult. Aceasta însă este dotată cu un sistem inteligent de roți ce permit transportarea mai eficientă și mai ușoară a acesteia în apartament sau în afara apartamentului.

Valori Masurate

Un alt factor important care necesită atenția ta înaintea cumpărării unui aparat de alergat sunt dimensiunile acestuia. Banda de alergat cu care este echipată BodyFit A5000 are o lățime de 46 de cm și o lungime de circa 130 de cm, ceea ce o face destul de mare și potrivită pentru persoane cu un corp destul de mare. Aceasta poate susține o greutate de până la 130 de kg, deși nu este recomandat ca persoana ce o folosește să treacă de 120kg.

Însăși dispozitivul este un pic mai mare. Dimensiunile acestuia măsoară 174 de cm în lungime, 75 de cm în lățime și 137 de cm în înălțime. Ar fi cazul să iei potrivirea dimensiunilor în serios și să măsori măcar aproximativ locul în care plănuiești să instalezi dispozitivul. 

În ciuda faptului că este o bandă de alergat destul de mare, aceasta este extrem de ușor de instalat, reglat și folosit după. Este silențioasă în timpul utilizării și, cu un raport de calitate/preț excelent, mărimile destul de mari ale acesteia trec pe al doilea plan.  

Înclinație

Înclinația este o parte extrem de importantă a unui antrenament de alergat. Odată ce poți alerga cu ușurință câțiva km cu on înclinație de 0%, este timpul să treci la un nivel mai avansat pentru a progresa tot atât de repede și consistent. 

Banda de alergat BodyFit A5000 este capabilă de a reda o înclinație a covorului rulant de până la 15%, ceea ce poate îngreuna chiar și pe cei mai înrăiți alergători. Ceea ce fascinează în înclinarea unei benzi de alergat este faptul că dealul pe care vrei să-l cucerești alergând nu se mai termină, fiind un urcuș constant și extrem de greu de trecut. 

Avantajele si Dezavantajele

Ca și orice alt dispozitiv, banda de alerfat BodyFit A5000 are avantajele și dezavantajele sale. Pentru a economisi din timpul vostru, am încercat să facem o listă din cele mai importante avantaje și dezavantaje care vor demonstra imediat toate calitățile pozitive și negative ale acesteia. 

Avantaje

 • O capacitate mare a motorului 
 • Înclinare perfectă
 • Dimensiuni mari a benzii de alergat
 • Suportă o greutate destul de mare 
 • Are 12 programe de antrenament speciale
 • Un sistem de amortizare performant
 • Lucrează silențios 

Dezavantaje

 • Are o greutate mare 
 • Dimensiunile nu se potrivesc unui apartament mic
 • Motorul puternic poate arde o priză conectată la un sistem electric slab

Pentru cine este buna Bodyfit a5000?

BodyFit A5000 este banda de alergat perfectă pentru cei ce au capacitatea și locul necesar de a o instala în apartament sau chiar într-o casă de locuit. Aceasta este perfectă pentru oamenii care nu au posibilitatea de a ieși în natură sau chiar de a merge la o sală de sport pentru a avea grijă de starea corpului lor. 

De asemenea, cât de dur nu ar suna, această bandă este perfectă pentru cei care suferă de kilograme în plus. Datorită dimensiunilor mari, producătorii au reușit să contruiască un aparat care este capabil de a menține persoanele cu o greutate mare a corpului. Alergarea pe banda de alergat este însă contraindicată dacă ai un procent mare de body fat. Mai întâi dieta, apoi sportul. 

Vezi și Review-ul nostru la Orion Sprint C6 – o altă bandă de alergat superbă.

În ultimul rând, BodyFit A5000 este bună pentru persoanele care au un mod de viață pasiv. Mai ales în cazul în care ai un job ce presupune lucrul la birou 8 ore pe zi, banda de alergat BodyFit A5000 este o alegere ideală pentru tine. Folosirea acesteia va reduce riscul bolilor cardiace, a sistemului cardiovascular și îți va permite să îți iei mintea de la problemele de zi cu zi. Nu degeaba se spune că sportul este cea mai bună terapie. 

Concluzie

Deci, BodyFit A5000 este o variantă perfectă de bandă de alergat. Aceasta este dotată cu toate avantajele necesare unei benzi de alergat ce ar putea schimba în mai bine viața unui om care nu a mai făcut sport niciodată. 

Totuși, dacă scopul tău este să slăbești, este mai bine să consideri o dietă, nu foarte drastică, și ceva exerciții mai puțin grele înainte de a folosi tot potențialul acestei benzi de alergat. Nu uita că, deși mintea ta este pregătită pentru ca tu să slăbești, corpul tău, oasele, mușchii și ligamentele nu sunt deloc pregătite. 

Dan Cernea

Dan Cernea

Sunt un ciclist semi-profesionist și ador acest sport. Am peste 20,000 km parcurși și am schimbat 12 biciclete profesioniste. Am lansat site-ul BikePro împreună cu doi prieteni ca să popularizăm ciclismul și să ajutăm începătorii în alegerea produselor de calitate.

Scrie un comentariu