Skip to main content
Recomandat de BikePro

Tempish Wallride

 • Tip trotineta: Mecanica
 • Tip: Cu doua roti
 • Material cadru: Aluminiu

Alegerea #2

IMK Stund Mistral

 • Tip trotineta: Mecanica
 • Tip: Cu doua roti
 • Material cadru: Aluminiu

Alegerea #3

Raven Evolution Slick Series

 • Tip trotineta: Mecanica
 • Tip: Cu doua roti
 • Material cadru: Aluminiu

Popularitatea schemelor și a trucurilor crește în fiecare zi, iar  producătorii de trotinete impresionează prin fabricarea noilor modele perfecționate și îmbunătățite, care ajung să fie pe placul oricui. De la modele simple pentru începători până la cele mai profesioniste alegeri, există o sumedenie de trotinete freestyle.

În acest articol, echipa bikepro.ro a realizat un top format din 12 cele mai bune trotinete de scheme ce sunt prezente pe piață la momentul actua și un ghid detaliat despre ce trebuie să știi atunci când alegi o trotinetă de scheme, care conține câteva sfaturi folositoare atât pentru începători cât și pentru profesioniști.

Top 12 Cele Mai Bune Trotinete Freestyle pentru Scheme

Tempish Wallride


Fiind concepută pentru freestyle, Tempish Wallride va gestiona și cele mai solicitante trucuri ce vor fi îndeplinite la bordul acesteia. Grație aliajului de aluminiu marca 6061, ce a fost sudat cu cea mai mare precizie, construcția rigidă a trotinetei va susține un pasager de până la 100 de kilograme, care va putea realiza cele mai curajoase trucuri.

Ghidonul, presiunea exercitată asupra căruia este la fel de înaltă ca cea exercitată asupra platformei trotinetei, este confecționat dintr-un material extrem de rigid și are un diametru de 31.8 milimetri, diametru ce s-a dovedit a fi unul foarte comod pentru majoritatea riderilor. Prezența frânei la roata din spate adaugă un plus de siguranță acestei trotinete.

Roțile de 110 milimetri, confecționate dintr-un cauciuc de înaltă calitate, sunt montate pe rulmenți clasa ABEC 9. Cauciucul din care sunt confecționate roțile va ajuta la prinderea mai puternică a anvelopelor cu suprafața solului. Mânerul se află la o înălțime de 83 de centimetri, un parametru optimal pentru majoritatea oamenilor.

Avantaje

 • Rulmenți marca ABEC 9
 • Dimensiuni optime pentru majoritatea oamenilor

Dezavantaje

 • Preț destul de mare

IMK Stund Mistral


Ghidonul special proiectat pentru freestyle are forma literei Y, design care, în tandem cu materialele rezistente folosite la confecționarea acestuia, previne ruperea sau îndoirea materialului în timpul unei căzături sau chiar a unui truc. Frâna confecționată din mangan are o capacitate de frânare extrem de mare, ceea ce face modelul Stund Mistral să fie o trotinetă destul de bine dotată din punct de vedere a siguranței.

Construcția din oțel cu adaos de carbon și aluminiu marca HS7000 oferă acestei trotinete rigiditatea și greutatea necesară pentru a îndeplini orice truc posibil. Rulmenții ABEC 7 cu miez de carbon asigură o alunecare cât se poate de lină și ușoară, iar roțile din poliuretan asigură o prindere destul de bună a trotinetei cu suprafața pe care se îndeplinesc trucurile.

Design-ul cu elemente cameleon și varietatea mare de culori din care poți să alegi la achiziționarea acestui model face ca Stund Mistral să fie o trotinetă freestyle stilată și modernă.

Avantaje

 • Frâna de mangan extrem de rezistentă
 • Design modern și îndrăzneț

Dezavantaje

 • Capacitate de numai 100 de kilograme

Raven Evolution Slick Series


Ghidonul confecționat din oțel de cea mai înaltă calitate este echipat cu mânere marca Ultra Grip Series, ceea ce garantează o prindere ideală și exclude posibilitatea de alunecare sau scăpare a ghidonului în timpul executării unui truc sau a unor scheme. De asemenea, ghidonul este fixat în trei șuruburi ce permit schimbarea sau scoaterea acestuia de pe cadrul trotinetei.

Roțile confecționate din policarbonat, cel mai ușor și durabil compozit ce se poate găsi pe piață la momentul actual, sunt atașate de rulmenți marca ABEC 9 Carbon, ceea ce le permite să se învârtă cu o ușurință și p viteză mai mare decât roțile obișnuite. Acestea au un diametru de 100 de milimetri și o lățime de aproximativ 24 de milimetri.

Roțile fabricate dintr-un oțel de cea mai înaltă calitate sunt proiectate special pentru a mări dispersia căldurii și a elimina cât mai repede materialul șters în urma acțiunii forței de frecare. Platforma confecționată dintr-un aliaj de aluminiu ultraușor și ultradurabil este acoperită cu un material antiderapant pentru a minimiza posibilitatea de alunecare în timpul trucurilor.

Avantaje

 • Ghidon cu forma literei Y
 • Oțel de cea mai înaltă calitate

Dezavantaje

 • Fixare în șuruburi

DHS 1151


Trotineta de scheme DHS 1151 este perfectă pentru a rezista unei greutăți de peste 90 de kilograme. Astfel, vei putea încerca  numeroase trucuri la bordul unei trotinete calitative și de încredere. Construcția dintr-un aliaj puternic de aluminiu în tandem cu clemele de prindere în trei șuruburi acordă nivelul de siguranță necesar. Trotineta poate menține o greutate de până la 130 de kilograme.

Înălțimea totală de 820 de milimetri a trotinetei permite aproape oricărei persoane să îndeplinească câteva trucuri, iar greutatea de 3.5 kilograme oferă o transportare confortabilă a acesteia în transportul public, mașină sau chiar metrou. Ghidonul este echipat cu mânere îndeplinite într-un cauciuc destul de dens și calitativ.

DHS 1151 are un design ingenios, îmbinat cu materiale de înaltă calitate, acest model de trotinetă poate fi folosit pentru orice tip de trucuri fără nicio problemă. Dimensiunile trotinetei, după montarea tuturor elementelor, vor fi de 820 x 580 x 710 de milimetri.

Avantaje

 • Rezistă o greutate de până la 130 de kilograme
 • Siguranță maximă

Dezavantaje

 • Design destul de simplu

ANCHEER


Roțile din poliuretan sunt special proiectate pentru skate parkuri ale căror suprafață destul de abrazivă nu va dăuna acestora. Forma specială a roților în tandem cu rulmenții marca ABEC 7 vor transforma greutățile îndeplinirii unui truc într-o plăcere. Pe lângă faptul că este perfect pentru trucuri și scheme de orice nivel, Ancheer este potrivit pentru simple plimbări sau navete până la cele mai apropiate magazine.

Cadrul, care este îndeplinit dintr-un aliaj de aluminiu destul de ușor și dur, poate menține o greutate de până la 100 de kilograme, iar platforma și mânerele sunt acoperite cu material antiderapant și cauciuc, folosite pentru a minimiza probabilitatea de alunecare sau pierdere a controlului în timpul unei scheme periculoase.

Fiind posesorul unui design destul de curajos, acest model de trotinetă poate fi o alegere perfectă pentru cei ce vor să iasă în evidență și să achiziționeze o trotinetă mai diferită decât celelalte modele propuse pe piață.

Avantaje

 • Material antiderapant aplicat pe platformă și mânere
 • Roțile au o formă inedită

Dezavantaje

 • Cântărește 4 kilograme

IMK Stunt Scooter Kick


Combinația dintre aluminiul marca HS7000 din care este confecționată platforma și oțelul armat din care este fabricat ghidonul conferă modelului Stunt Scooter Kick o construcție robustă, dar în același timp, extrem de ușoară și practică. Ghidonul este asamblat în forma literei Y, design ce îl face cu mult mai rezistent la șocurile furnizate de aterizări pe suprafețele tari ale skate park-urilor și ale drumurilor asfaltate.

Design-ul  îmbină în sine paleta de culori în oranj și luciul negru al cadrului, combinație ce va uimi participanții la trafic și scheme prin frumusețea și originalitatea sa. Atât mânerele cât și platforma sunt acoperite cu un material antiderapant ce previne alunecarea palmelor și  picioarelor, de pe trotinetă.

Trotineta poate suporta orice tip de trucuri și scheme, relația preț calitate fiind la cel mai înalt nivel.

Avantaje

 • O varietate mare de culori din care poți alege
 • Construcție robustă și ușoară

Dezavantaje

 • Cântărește 3.3  kilograme

Kruzzel Kallisto


Grație design-ului care este pe placul oricui, înălțimea Kruzzel Kallisto este perfectă pentru majoritatea pasagerilor ce încearcă această trotinetă de scheme. Cei 84 de centimetri se potrivesc perfect atât pentru oamenii înalți cât și pentru cei mai scunzi. O altă latură ce merită lăudată este platforma confecționată dintr-un material extrem de ușor. Astfel, vei avea parte de o trotinetă care cântărește numai 3 kilograme și vei putea să încerci cele mai extravagante trucuri.

Rulmenții marca ABEC 9 în tandem cu roțile îndeplinite din cauciuc vor face fiecare călătorie sau sesiune de trucuri o adevărată plăcere pentru posesorul acestui model. Datorită faptului că se mișcă atât de lin și ușor, poți acumula o viteză destul de mare într-un timp foarte redus, ceea ce este un mare plus fiindcă skate park-urile nu dispun mereu de mult spațiu. Trotineta poate suporta o greutate maximă de 100 de kilograme.

Avantaje

 • Rulmenţi marca ABEC 9
 • Perfectă pentru majoritatea înălţimilor

Dezavantaje

 • Frână simplă de oţel

DHS 109B

Ghidonul este îndeplinit în forma literei Y pentru a mări capacitatea acestuia de a suporta șocurile provocate de aterizările dure, iar mânerele acoperite cu cauciuc sunt menite să îmbunătățească capacitatea de prindere a pasagerului. Roțile din poliuretan echipate cu rulmenți marca ABEC 5 îți asigură o călătorie cât se poate de lină și o prindere puternică de suprafața solului.

Acest model de trotinetă de scheme este pentru începătorii care încep să adune experiență în arta schemelor.

Avantaje

 • Sigură, grație materialului dur
 • Ghidon cu forma literei Y

Dezavantaje

 • Rulmenți marca ABEC 5

Zola®


Se cunoaște că mărimea și lățimea roților joacă un rol extrem de important în manevrarea și controlarea unei trotinete. Acest parametru reflectă cărui tip de trotinetă aparține un model concret. Modelul Zola îți permite să schimbi acest parametru prin faptul că o poți echipa cu diferite tipuri de roți cu diverse  mărimi pentru a ajunge la configurația dorită. De asemenea, poți alege din trei design-uri diferite pentru a construi mijlocul de transport ce îți va aduce plăcere nu doar din mers dar și vizual.

Ghidonul, care este destul de lat, având 49 de centimetri, poate fi rotit la 360 de grade și este perfect pentru trucuri periculoase și aventuroase, fiind echipat cu mânere de cauciuc dens și calitativ. Cadrul este confecționat din oțel armat pentru a conferi un plus de rigiditate construcției, iar platforma este îndeplinită în aluminiu. Roțile din poliuretan sunt fixate pe rulmenți marca ABEC 7, ceea ce garantează o plimbare lină și accelerare destul de rapidă.

Avantaje

 • Mânere acoperite cu un cauciuc dens şi calitativ
 • Posibilitate de a schimba diametrul roţilor

Dezavantaje

 • Prinderea pe şurunburi

Spartan Stunt Black


Dacă ai nevoie de viteză și agilitate, Spartan Stunt Black este alegerea ta. Trotineta pentru freestyle este echipată cu roți dintr-un cauciuc poliuretanic flexibil, care are proprietăți deosebite la agățarea de asfalt și beton, mai ales pe timp de caniculă sau temperaturi ridicate. În tandem cu rulmenții marca ABEC 7 cu un miez de carbon, această trotinetă va face posibil să execuți trucuri, având o viteză considerabilă.

Un alt avantaj al acestui model este siguranța ce este garantată de frâna durabilă din aliaj de mangan. Mânerele și platforma sunt acoperite cu un material antiderapant extrem de comod. Un plus de siguranță mai este furnizat de asamblarea perfectă a acestui model și de materialele extrem de calitative ce sunt folosite la confecționarea pieselor.

Trotineta este perfectă pentru oamenii ce nu depășesc greutatea de 100 de kilograme și înălțimea de 190 de centimetri.

Avantaje

 • Roţi cu proprietăţi de agăţare unice
 • Rulmenţi ABEC 7 cu miez de carbon

Dezavantaje

 • Paleta de culori este redusă

NOVOKIDS™ Chameleon Special Edition


Pe lângă trucurile ce pot fi îndeplinite cu ușurință grație dotării perfecte a acestei trotinete, Novokids Chameleon Special Edition este o variantă ideală pentru a face naveta la servici într-un mod cu totul unic și inedit. Roțile de poliuretan îmbină un cauciuc dens și calitativ cu spuma moale și confortabilă pentru a produce stabilitatea dorită. De asemenea, trotineta este echipată cu rulmenți marca ABEC 9, ceea ce face procesul de accelerare o adevărată plăcere.

Greutatea maximă pe care o poate menține de platforma confecționată din aluminiu este de 100 de kilograme. Aceasta, la rândul ei, este acoperită cu un material abraziv ce previne alunecarea piciorului în timpul trucurilor destul de periculoase. Înălțimea totală a mânerului are o mărime comodă de 85 de centimetri.

Trotineta este foarte ușoară, cântărește numai 4 kilograme. Cu o lungime de 70 de centimetri și o lățime a ghidonului de 55 de centimetri, trotineta este destul de compactă și poate fi transportată cu ușurință.

Avantaje

 • Ediție specială cameleon
 • O poți transporta cu ușurință
 • Rulmenți marca ABEC 9

Scooter Raven Evolution Seeker Series Black


Ghidonul confecționat în forma literei Y pentru a avea o rezistență mai mare, are o înălțime de 75 de centimetri și este fixat în trei șuruburi, ceea ce permite schimbarea sau demontarea acestuia cât se poate de rapid și ușor. Diametrul tubului este de 32 de milimetri, dimensiune extrem de comodă pentru majoritatea persoanelor ce au încercat trotinetele .

Roțile confecționate dintr-un material foarte ușor și trainic te vor ajuta la îndeplinirea celor mai complicate trucuri, iar rulmenții marca ABEC 9 cu mijloc de carbon vor face accelerările mai ușor de îndeplinit.. Roțile au un diametru de 100 de milimetri și o lățime de 24 de milimetri.

Platforma este confecționată dintr-un aliaj de aluminiu ultraușor și ultradurabil, ceea ce permite trotinetei să îmbine rigiditatea și ușurința construcției. Aceasta este acoperită cu un material antiderapant ce previne alunecarea piciorului în timpul trucurilor. Design-ul minimalist poate fi pe gustul multor potențiali cumpărători, îmbinarea culorii albe cu cea neagră fiind un procedeu clasic în lumea trotinetelor.

Avantaje

 • Ghidon ce poate fi schimbat cu ușurință
 • Rulmenți marca ABEC 9

Dezavantaje

 • Design minimalist

Tot ce trebuie să știi pentru a cumpăra o trotinetă freestyle

Odată cu lărgirea numărului de modele accesibile, doritorilor de a achiziționa o trotinetă freestyle  le vine din ce în ce mai greu să aleagă un model perfect pentru cerințele particulare ale fiecăruia.

Acest ghid te va direcționa și te va ajuta să alegi o trotinetă perfectă, reieșind din nivelul tău de pregătire, dorințe și buget.

Vezi și: Cele mai bune trotinete electrice în 2023

Parametri tehnici principali

În primul rând trebuie să fii atent la calitatea materialelor și marca acestora. Dacă nu ești un specialist în acest domeniu, poți citi câteva articole despre calitatea diferitor aliaje de aluminiu și oțel pentru a înțelege mai bine proprietățile acestora.

De asemenea, trebuie să fii cât se poate de atent la calitatea sudurii sau, în caz că este asamblată pe șuruburi, la calitatea și marca șuruburilor. Dacă asamblării nu este realizată la un nivel înalt, există posibilitatea ca trotineta să se rupă la unele aterizări mai dure.

Cât de experimentat ești?

Această întrebare este unul dintre cei mai importanți factori ce vor influența direct ce fel de trotinetă trebuie să achiziționezi. În funcție de numărul de ore petrecute pe rampă și de experiența acumulată există mari diferențe între trotinetele pe care le poți cumpăra.

Dacă ești abia la începutul carierei de freestyler, ai nevoie de o trotinetă cu o platformă mai mare și mai lată pentru a fi mai sigur și stabil în timpul trucurilor. De asemenea,  te sfătuim să ocolești roțile prea subțiri pentru o vreme. Caută, pentru moment, o trotinetă echipată cu roți de o lățime medie, circa 130-150 de milimetri.

În cazul în care ai ceva experiență dar nu destulă pentru a fi convins în capacitățile tale de rider profesional, poți opta pentru un model al cărui ghidon se rotește la 360 de grade, având roțile și platforma mai îngustă. De asemenea, poți încerca să găsești o trotinetă mai ușoară.

Nivelul avansat este cel mai simplu nivel din punct de vedere al achiziționării unei trotinete. Roțile și platforma devin și mai înguste, iar ghidonul este mai ferm și dintr-un material mai calitativ. În plus, vei fi nevoit să fii atent la numărul și calitatea rulmenților. Cu cât aceștia sunt mai calitativi, cu atât mai ușor și lin veți îndeplini trucuri și veți prinde viteză.

Vezi și: Cele mai bune trotinete pentru copii

De câte roți ai nevoie?

Modelele clasice de trotinete au de obicei, două roți. Cu toate că majoritatea pasionaților de freestyle optează de obicei pentru un model cu două roți, există o varietate vastă de posibilități. De la trotinetele cu trei roți până la cele cu roți cu un diametru diferit, poți găsi orice trotinetă după gustul și preferințele tale. Dacă însă ai nevoie de un instrument pentru trucuri, cel mai potrivit model ar fi acel clasic.

O trotinetă mai grea sau mai ușoară?

Cu cât mai complicate sunt trucurile pe care planifici să le îndeplinești, cu atât mai ușoară trebuie să fie trotineta pe care intenționezi să o achiziționezi. În funcție de materialele folosite, cele mai performante trotinete pot ajunge la o greutate de doar 3 kilograme, trotinetele pentru începători însă ajung la greutatea de 5 kilograme. Acest parametru poate varia din cauza forței fizice și a pregătirii rider-ului.