Skip to main content
Recomandat de BikePro

Venture 2090

 • Cadru: Pliabil, Otel, Low Step, pivoti V-brake
 • Dimensiune cadru: 350mm
 • Frane: Alhonga HJ-805AD, 110mm, Alloy

Alegerea #2

DHS 2092

 • Cadru: Folding Unisex, V-Brake, Steel
 • Furca: Fixa, V-Brake, Otel
 • Frane: Alhonga V-Brake set, Alloy

Alegerea #3

Velors Advantage CSV20/54B

 • Tip cadru: Hardtail
 • Material cadru: Oțel
 • Greutate maxima suportata: 40 Kg

Bicicletele pliabile reprezintă o evoluție majoră a modelelor de transport. Concepute pentru a facilita cu desăvârșire viața oamenilor, la momentul actual acest tip de biciclete tind să câștige din ce în ce mai mult teren în favoarea bicicletelor clasice. Deși posibil posedă aceeași greutate sau caracteristică, bicicletele pliabile sunt în avantaj tocmai din motiv că permit depozitarea acestora mult mai ușor, spațiul necesar pentru acestea fiind unul cu mult mai redus.

În continuare vom prezenta Top 12 cele mai bune biciclete pliabile care merită a fi procurate și pot deveni în timp, cel mai bun prieten și confidentul călătoriilor comode și de succes. De altfel, vom prezenta și un ghid necesar pentru a face în cele din urmă alegerea corectă și o investiție de durată.

Top 12 Cele mai Bune Biciclete Pliabile

Venture 2090


Bicicleta Venture este un exemplu de raport preț- calitate. Acest model este unul de clasă medie, perfect pentru începători și intermediari, atât pentru copii cât și pentru adulți. Dimensiunea cadrului, efectuat din oțel, de tip hardtail este de 350 mm. Furca este de tip fix, executată de asemenea din oțel. Ghidonul bicicletei este de 580mm cu manşoane PVC. Diametrul roților utilizabile pentru acest model de bicicletă este de 20inch (aproximativ 50cm). Frânele de tip V-brake marca Alhonga. Angrenajul este de tip single, iar lanțul bicicletei este marca KMC. Atât în față, cât și în spate bicicleta este dotată cu lumini LED, Battery type. De altfel, un alt accesoriu primordial, inclus acestui model este portbagajul cu montare pe spate, executat din oțel. Transmisia acestui model este dotată cu doar o viteză, iar prețul bicicletei este de aproximativ 950ron.

Avantaje

 • Preț accesibil
 • Lumini față și spate LED
 • Dotat cu portbagaj

Dezavantaje

 • Cadrul din oțel, deși mai rezistent îi oferă o greutate mai mare.

DHS 2092


O bicicletă pliabilă, asupra căreia nu trebuie să depui mult efort. Pe lângă acest aspect, bicicleta se prezintă și la un preț destul de convenabil, aproximativ 1000ron, fiind un model unisex. Cadrul executat din oțel, de tip hardtail este perfect pentru începători și experți. Furca din oțel, fixă, îi conferă un plus de echilibru. Ghidonul de 580mm cu manşoane PVC de 130 cm, permite efectuarea manevrelor sigure.

Sistem de frânare mecanic, de tip V-brake de la compania Alhonga. Pedalele bicicletei au proprietatea de a fi pliabile. Bicicleta este echipată și cu apărătoare, produse din oțel. De asemenea, în categoria de accesorii sunt incluse: cricul, apărătoare lanț și portbagajul cu montare pe spate. Un alt punct forţe al acestui model este faptul că este prevăzut cu stop și faruri pe baterii. Un astfel de model, cu buget mediu poate deveni cel mai bun prieten în condițiile traficului infernal din mediul urban, se pliază foarte ușor și poate fi transportat fără a crea probleme.

Avantaje

 • Apărătoare lanț, stop și faruri pe baterii
 • Frâne de tip V-brake, care sunt perfecte pentru traseele de oraș, oferind o frânare cât se poate de sigură.

Dezavantaje

 • O singură viteză, ceea ce îngreunează călătoria

Velors Advantage CSV20/54B


O bicicletă care va bucura viitorul proprietar cu caracteristici bune la un preț și mai bun. Un model marca anului 2021, bicicleta pliabilă Velors este perfectă pentru începători și intermediari, cu cadru pliabil, din oțel, de tip hardtail, furcă fixă, de asemenea din oțel, poate fi procurat la un preț de aproximativ 1000ron. Sistemul de frânare, la fel ca și la modelele anterior prezentate este mecanic, de tip V-brake cu prindere direct pe jantă. Transmisie bazată pe 6 viteze, schimbătoare și manete schimbător de viteze de la Shimano sunt alte specificări care merită a fi puse în valoare.

Ghidonul de la Velors de 540mm este echipat cu manşoane, necesare pentru o precizie sporită. Pinioanele sunt marca Saigun, cu dinți de la 14 la 28. Angrenajul pedalier este dotat cu o singură foaie, cu protecție împotriva noroiului. Nu trebuie trecute din vedere nici jantele, care sunt efectuate din aluminiu și sunt caracterizate de perete dublu, de la Velors, oferind astfel un plus de valoarea bicicletei. Șaua de la Carpat, fiind un model ergonomic, oferă în cele din urmă un confort extraordinar. Înălțimea utilizatorului este de la 130cm la 170cm, iar greutatea maximă admisibilă este de 100kg. În același timp, greutatea totală a bicicletei este de 14,3kg.

Avantaje

 • Șa comodă marca Carpat, model ergonomic
 • Utilizabilă atât pentru copii (de la 130cm) cât și pentru adulți
 • Echipament Shimano

Dezavantaje

 • În dotarea bicicletei nu sunt incluse accesorii de primă necesitate, ceea ce indică faptul că vor trebui investiții suplimentare.

DHS 2095


Bicicletă pliabilă ce oferă un design agreabil și caracteristici surprinzătoare la un preț de aproximativ 1200ron. Punctul forte al acestui model este faptul că este executat din aluminiu, fapt ce denotă că greutatea este mai redusă. Este un model unisex, cu furcă fixă din oțel. Ghidonul este de 580mm utilat cu manşoane Confort. Sistem de frânare mecanic, de tip V-brake, asemănător ca majoritatea modelelor concepute pentru oraș, dat fiind faptul că acest sistem de frânare pe lângă faptul că nu este costisitor la întreținere, oferă calitate și siguranță. Șase viteze caracterizează acest model, iar schimbătoarele față și spate sunt marca Shimano Tourney. Anvelopele potrivite pentru acest model sunt de 20inch (aproximativ 50cm). Drept accesoriu pentru acest model este doar cricul, de la compania Ursus.

Avantaje

 • Cadru din aluminiu. Greutate redusă
 • Echipament Shimano
 • Transmisie cu 6 viteze

Dezavantaje

 • Relativ scump

MTB Kaimarte AP1


Un model caracteristic bine gândit, Kaimarte AP1 este o bicicletă pliabilă cu profil specific bicicletelor de munte și de călătorie. Ideală pentru copii și adulți, cadrul acestui model este efectuat din oțel, la fel și furcă. Cadrul cu suspensie totală permite amortizarea șocurilor cauzate de drumurile accidentate. Frâne mecanice pe disc pe față și spate permite o călătorie în siguranță. Numărul de viteze pentru acest model este de 21.

Dimensiunea roților este de 26inch (aproximativ 66cm) iar spițele sunt efectuate din aluminiu. Accesoriile acestui model sunt: aripi față și spate, bidon cu apă, lumini față/spate și cric. Greutatea totală a bicicletei este de 15kg, iar greutatea maximă admisibilă este de 120kg. Pentru un preț de aproximativ 1350ron, modelul Kaimarte AP1 pliabil oferă caracteristici bune și un design diferit de cele existente până acum.

Avantaje

 • 21 viteze ce fac orice călătorie mai liberă și mai ușoară
 • Spițe de aluminiu, ce reduc din greutate
 • Accesorii incluse

Dezavantaje

 • Greutate relativ mare (15kg)

Pegas Teoretic 7S Cupru Nefiltrat


Bicicletele pliabile Pegas au scopul de a schimba concepția asupra bicicletelor. Acest model, cu greutatea de doar 11,9 kg și o greutate maximă admisibilă de 100kg oferă caracteristici surprinzătoare pentru un preț de aproximativ 1500ron. Materialul cadrului și a furcii este oțelul, iar sistemul de frânare este mecanic, de tip V-Brake, din aluminiu. Mobilitatea acestui model și comoditatea transportării nu pot fi puse la îndoială.

Dimensiunea roții este de 16inch (aproximativ 40cm), jantele efectuate din aluminiu cu pereți dubli, iar anvelopele sunt asigurate cu protecție pană și bandă reflectorizantă. Un alt indiciu a unei greutăți reduse este și faptul că tija ghidonul este executată din aluminiu. Transmisie cu 7 viteze, schimbătoarele sunt marca Shimano. Pinioanele cu 11-28 dinți sunt de asemenea marca Shimano, fapt ce denotă o calitate sporită a acestui model. Pedalele sunt din plastic, pliabile. În cele din urmă, principalele caracteristici ale acestui model sunt: practic, stabil, extraordinar pentru oraș și curse relativ lungi.

Avantaje

 • Greutate mică
 • Mobilitate și comoditate
 • Echipament Shimano

Dezavantaje

 • Pentru persoanele cu înălțime mai mare de 170cm este obositor de parcurs o distanță mai mare
 • Preț relativ ridicat

X-Fact Torpado Folding


Bicicleta pliabilă pentru adulți produsă de X-fact se bucură de cadru din aluminiu și furcă fixă, rigidă, pentru a oferi un plus de stabilitate. Modelul este predestinat începătorilor, intermediarilor și chiar celor experți. Numărul de viteze cu care poate fi efectuată călătoria este de 3. Schimbătoarele vitezelor sunt marca Shimano, lucru care oferă calitate modelului, dat fiind faptul că echipamentul de la Shimano este considerat unul dinte cele mai bune. Sistemul de frânare, caracteristic majorității bicicletelor este mecanic, de tip V-brake. O altă caracteristică esențială a acestei biciclete este faptul că dimensiunea cadrului este de 16inch (aproximativ 40cm) și dimensiunea roții de 20inch (aproximativ 50cm). Greutatea maximă admisibilă pentru X-Fact Torpado Folding este de 120kg. Prețul unui astfel de model este de aproximativ 1800ron.

Avantaje

 • Greutate maximă admisibilă 120kg.
 • Sistem de frânare comun multor modele, întreținere necostisitoare, perfect pentru oraș.

Dezavantaje

 • Costisitoare

MTB Kaimarte Ap26


La fel ca și modelul prezentat mai sus MTB Kaimarte AP1, modelul MTB Kaimarte AP26 deține caracteristici asemănătoare, diferit fiind însă prețul și designul. La un preț de aproximativ 1800ron, acest model este caracterizat de cadru din oțel, furcă fixă, suspensie deplină, frâne mecanice pe disc, 21viteze, accesorii de înalt calitate pentru o călătorie de neuitat, furcă din oțel, model perfect pentru orice categorie de bicicliști. Acest model se prezintă cu doar 6 spițe. Diametrul roții este de 26inch, greutatea de 15kg, și greutate maximă admisibilă de 120kg.

Avantaje

 • Sistem de frânare pe discuri
 • Profil MTB, face față și pe drumuri accidentate.
 • Suspensie full, ceea ce reduce din șocuri

Dezavantaje

 • Mai scumpă decât MTB Kaimarte AP1, cu doar câteva diferențe nesemnificative.

E-Bike Carpat CSC10/05E


Bicicletele pliabile și mai cu seamă cele electrice sunt o revoluție în materie de transport. Cadrul acestui model este de aluminiu, ideal pentru modelele pliabile. De altfel, ghidonul este la fel din aluminiu cu lungimea de 540mm echipat cu manşoane. Pipa ghidonului permite reglarea înălţimii în dependență de utilizator. Șaua este un model ergonomic, comodă. Pedalele sunt din plastic, cu ax metalic. Înălțimea utilizatorului este cuprinsă între 130cm și 185cm, iar greutatea maximă admisibilă este de 120kg. Frânele sunt de tip mecanic, plasate pe disc. Confortul și autonomia sunt asigurate de prezența motorului de 250W care permite o viteză maximă de 25km/h și bateria integrată detașabilă de 36V care durează în jur de 60-80km, în dependență de traseu, presiunea cauciucurilor, greutatea utilizatorului, iar pentru încărcare este nevoie de 4h. Această bicicletă este asigurată cu 6 viteze, schimbătoarele de viteză fiind marca. De asemenea, este dotată cu controler cu 3 nivele de viteză: Treapta 1-80W, treapta 2- 150W, treapta 3- 250W. Asistența electrică este ghidată de senzorul de pedalare. Jantele sunt din aluminiu, cu perete dublu, iar diametrul roții este de 20inch (50cm). Un astfel de model de la Carpat, poate fi procurat la un preț de aproximativ 4800ron.

Avantaje

 • Preț accesibil
 • Echipament Shimano
 • Autonomie de 60-80km

Dezavantaje

 • Un model greu, deoarece motorul și bateria îi crește greutatea.

E-Bike Italwin K2S


Modelul Italwin este unul perfect pentru mediul urban. Materialul cadrului este aluminiu, iar dimensiunea cadrului pliat este de 90*50*70cm, conceput special pentru că atunci când bicicleta va fi pliată bateria să fie pe interior. Pentru a oferi o călătorie cât se poate de sigură, frânele acestui model sunt pe disc, hidraulice, cu acționare mecanică. Este dotată cu 7 viteze, cu senzor de viteze incorporat și schimbător de la Shimano. Furca este cu suspensie iar șaua este de la Monte Grappa. În aceeași ordine de idei, luminile din față și spate sunt LED. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 25km/h. Bateria este echipată cu celule Samsung și are o autonomie de 60km, iar timpul de încărcare este de 6h. Motorul de 250W asistă utilizatorul în cadrul călătoriei, oferind un impuls considerabil. Greutatea totală, fără baterie este de 19kg. Acest model, la un preț de circa 7350ron conține și încărcător inclus în preț.

Avantaje

 • Frâne pe disc, hidraulice- cele mai performante.
 • Senzor de viteze
 • Dotată cu 7 viteze
 • Drept accesorii sunt luminile față și spate LED.

Dezavantaje

 • Prea grea
 • Scumpă
 • Timp de încărcare 6h

E-Bike Sava E8


Bicicleta pliabilă Sava E8 este un model extraordinar. Cu un cadru efectuat din fibre de carbon japoneză îi conferă o greutate redusă. Viteza de plierea a acestui model este destul de rapidă, fiind în cele din urmă foarte ușor de transportat. Motorul bicicletei este de 200W și se bucură de un afișaj multifuncțional care indică kilometrajul efectuat, viteza de deplasare, indicatorul bateriei, etc. Bateria este una detașabilă de 36V de 8,7Ah cu celule de la Samsung, echipată de altfel cu încărcător inteligent. Autonomia bateriei este de aproximativ 60-70km. Asistența electrică la pedalare permite urcarea în pantă mult mai ușor. Acest model de biciclete oferă o performanță minunată pentru călătorii pe șosea și off-road. Acest model poate fi procurat la un preț de circa 8200ron.

Avantaje

 • Afișaj multifuncțional
 • Baterie detașabilă cu celule Samsung
 • Încărcător inteligent

Dezavantaje

 • Scumpă

Montague Fit


Modelul Fit este o bicicletă perfectă pentru oraș, pentru plimbări sau pentru menținerea în formă fizică dorită. Datorită faptului că este o bicicletă foarte ușoară (12kg) și se pliază deloc dificil, acest model este unul ușor transportabil. Diametrul roții este de 28inch (71cm), iar dimensiunea cadrului de 19inch (48cm). Furca este executată din carbon, în timp ce cadrul este din aluminiu. Frânele sunt prezentate sub marca Tektro. Acest model este avantajos pentru persoanele intermediare și este o bicicletă pliabilă pentru bărbați. Cele 30 viteze cu care este echipată oferă posibilitate unei călătorii rapide și moderată. Un astfel de model poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 9500ron.

Avantaje

 • 30 viteze
 • Se pliază repede și ușor
 • Furca din carbon
 • Ușoară

Dezavantaje

 • Relativ scumpă

Cum să alegi cea mai bună bicicletă pliabilă?

La fel ca și bicicletele clasice, bicicletele pliabile de asemenea sunt de mai multe tipuri.

Tipuri de Biciclete Pliabile

Bicicleta pliabilă electrică

Se face remarcată prin prezența motorului și bateriei care oferă asistență în timpul pedalării și un impuls de putere pentru călătorii mai ușoare. Cu toate acestea, prețul unui astfel de model crește simțitor față de o bicicletă pliabilă clasică.

Vezi articolul nostru: Cele mai bune biciclete în 2023

Bicicleta pliabilă de oraș

Este cunoscută pentru greutate mai redusă, prezența unui portbagaj drept accesoriu pentru a putea transporta cele necesare, viteze mai puține și diametrul roții puțin mai scăzut, dat fiind faptul că în oraș majoritatea drumurilor sunt line.

Bicicleta pliabilă MTB

Are drept caracteristici primordiale cadru și furca rigidă, suspensie full pentru a amortiza pe cât posibil șocurile cauzate de traseele accidentate, diametrul roții mai mare pentru un plus de echilibru și frâne mai sigure, care oferă rezultate excelente pe orice tip de traseu.

În dependență de necesitățile biciclistului, bicicleta va fi utilizată în diferite scopuri. Aceasta poate fi utilizată pentru a evada de traficul infernal din mediul urban, pentru drumeții în sânul naturii, plimbări, aventuri muntoase sau menținere în formă. În dependență de ce dorește utilizatorul, caracteristicile bicicletei se modifică considerabil. Scopul primordial pentru care este procurată o astfel de bicicletă este pentru a fi transportată ușor și depozitată într-un loc restrâns.

Vezi articolul nostru: Cele mai bune biciclete pentru copii în anul 2023

Caracteristicile unei biciclete pliabile

Cadrul

Cadrul bicicletei pliabile poate fi efectuat din oțel, aluminiu, fibră de carbon sau titaniu. Cele mai întâlnite sunt bicicletele din oțel: rezistente și ieftine, dar destul de dificile. Bicicletele din aluminiu oferă atât rezistență, preț rezonabil cât și o greutate mai redusă decât oțelul. Titaniu și fibră de carbon sunt considerate cele mai scumpe materiale de producere a bicicletelor. Pe de altă parte, bicicletele din fibră de carbon sunt cele mai ușoare, sigure și aspiră cu ușurință șocurile.

Greutatea

Greutatea bicicletei pliabile depinde în primul rând de materialul cadrului, tipul furcii și diametrul roții. În medie, greutatea suportată variază de la până la 90kg la până la 130kg, fiind astfel accesibile multor persoane.
Bicicletei, în funcție de materialul din care este produsă și accesoriile sale variază. Bicicletele cu greutate de 12-14kg sunt cele mai accesibile, cele mai ușoare sunt mai scumpe, pe când cele mai grele oferă un preț mai mic, dar disconfort la transportare.

Roțile

Majoritatea bicicletelor pliabile au roți de 20inch. Pe de altă parte, bicicletele pliabile de 12-14inch oferă o imagine vizual mai mică a bicicletei și loc de depozitare mai puțin. Bicicletele pliabile MTB au diametrul roților mai mare (24-26+inch), fiind asemănătoare cu bicicletele clasice. De remarcat este faptul că bicicletele cu roți mari, la pliere vor ocupa loc considerabil.

Prețul

Prețul unei biciclete se află și acesta în continuă fluctuație. O bicicletă din oțel va fi cu mult mai ieftină decât o bicicletă din fibră de carbon. Un alt factor care influențează prețul este marca, echipamentul cu care este dotată și accesoriile incluse. De asemenea, tipul de bicicletă dictează prețul acesteia. O bicicletă electrică va fi mai costisitoare decât una clasică. În mediu, prețurile variază între 850-9000ron sau mai mult.

Numărul de viteze

Numărul de viteze este o caracteristică esențială a unei biciclete. Sunt biciclete cu o viteză, 3,6 sau 7 și sunt biciclete cu 18,24,30. Bicicletele cu un număr de viteze mai mare oferă posibilitatea pedalării pe diferite tipuri de trasee, pe când cele cu numărul de viteze redus, sunt destinate unei anumite categorii de teren și deseori sunt mai lente și mai greoaie în pedalare.

Tipuri de Pliere

Pliere cu dezasamblare

Fură foarte mult din timp (de la 5 la 15min, în dependență de cât de avansată este persoana în acest domeniu și cât de bine cunoaște ce trebuie să facă), însă oferă un spațiu de păstrare mult mai restrâns. Dezasamblarea semnifică scoaterea pe rând, cu ajutorul unor unelte a elementelor bicicletei: pedale, lanț, scaun, etc, fiind posibilă și plierea.

Plierea pe jumătate

Oferă un timp foarte bun pentru pliere, de la câteva secunde până la 2min maxim, fără necesitatea unor unelte. Dezavantajul acestui tip este că bicicleta nu devine neapărat foarte compactă, fapt ce poate crea inconveniențe dacă se dorește transportarea în transportul public, sau într-un automobil mai mic.

Plierea pe trei părți

Este una din cele mai avantajoase metode. Reprezintă un raport ideal dintre timpul rapid de pliere și locul restrâns pe care îl capătă. Pentru acest tip este caracteristică plierea atât a cadrului cât și a ghidonului.

Vezi articolul nostru: Cele mai bune biciclete cursiere/semicursiere în 2023

Întrebări frecvente

1. Merită să cumpăr o bicicletă pliabilă second-hand?

Achizițiile la mâna a doua pe cât de bune pot părea, pe atât de periculoase pot fi dacă nu sunt verificate toate detaliile în amănunte. În condițiile în care produsul se prezintă sub aspect vizual și tehnic în condiții bune, de la un brand de calitate și un preț rezonabil atunci se merită procurarea unei biciclete pliabile second-hand. În cazul în care se observă defecțiuni ale frânelor, vitezelor, ghidonului, etc, prejudicii ale cadrului, este de recomandat abținerea de la o astfel de investiție.

2. Care sunt avantajele unei biciclete pliabile față de o bicicletă obișnuită?

În primul rând, avantajul primordial ar fi faptul că oferă spațiu de depozitare restrâns, mai cu seamă dacă se locuiește la bloc. În al doilea rând, teama de a rămâne fără bicicletă în parcare dispare, dat fiind faptul că aceasta poate fi transportată într-un loc sigur, la muncă sau acasă, dat fiind faptul că ocupă mai puțin loc. În cele din urmă, bicicletele pliabile sunt ușor de transportat, încap cu ușurință în ascensor, în transportul public sau chiar în mașina proprie, lucru ce elimină disconfortul cauzate de bicicletele obișnuite.

În cele din urmă, bicicletele pliabile la momentul actual sunt la mare căutare. Cu ajutorul ghidului expus, procurarea unei biciclete adaptată la nevoile și dorințele dumneavoastră va fi vădit mai ușoară. De altfel, este cunoscut faptul că bicicletele vor fi mereu la mare căutare, întrucât acestea reprezintă un mod de viață sănătos și transport prietenos mediului.