Skip to main content
Recomandat de BikePro

Velors Challenge JSX2610

 • Acumulator: 36 V/ 11 Ah 400Wh Litiu
 • Tip furca: Cu suspensie
 • Cadru: otel rezistent

Alegerea #2

X-Fact Flash

 • Cadru: Aluminiu
 • Furca: 29 inch suspensie
 • Număr viteze: 21

Alegerea #3

MTB Kands Guardian

 • Tip Cadru: Hardtail
 • Furca: Cu suspensie
 • Tip frana: Mecanic

Multitudinea modelelor de biciclete existente pe piața de pretutindeni pune în dificultate sporită persoana care își dorește să procure o bicicletă. Fie că suntem la prima achiziție sau am mai achiziționat o altă bicicletă, alegerea oricum rămâne a fi una dificilă. De la multitudinea de branduri, accesorii, la o infinitate de caracteristici care trebuie luate în calcul, achiziționarea viitoarei biciclete poate deveni un adevărat chin.

Este evident faptul că scopul achiziționării unui model de bicicletă este cel care va dicta nestingherit caracteristicile primordiale care trebuie luate în calcul. Atunci când scopul nu este unul sigur, iar drumurile pe care ve-ți parcurge distanțele dorite nu vor fi mereu aceleași, bicicletele trekking care sunt un amestec între bicicletele de oraș și cele de munte sunt fără nici un dubiu alegerea perfectă pentru care puteți opta.

În continuare, în scopul de a ușura alegerea dumneavoastră și de a vă ajuta în a vă decide vă propunem Top 10 cele mai bune bicicletele de trekking pentru anul 2023, cu ajutorul cărora ve-ți avea parte de călătorii plăcute, confortabile și sigure.

Top 10 Cele Mai Bune Biciclete De Trekking

Velors Challange JSX2610


Bicicleta Velors Challange este un model de bicicletă care se înscrie pe deplin în caracteristicile unei biciclete trekking de bărbați, sau de damă, fiind mai mult un model unisex. Perfectă atât pentru munte, cât și pentru oraș, atât pentru copii cu vârsta 12+, cât și pentru adulți, această bicicletă întruchipează cu ușurință idealul dintre preț și calitate. La un preț de aproximativ 1150ron, acest model deține echipare de la Shimano, suspensie făță și frână pe disc față/spate. De asemenea, cadrul este unul rezistent, efectuat din oțel.

Furca este cu suspensie pe arc, de asemenea efectuată din oțel. Anvelopele sunt de la marca Hakuba prezintă un profil MTB, ideal pentru drumuri muntoase sau accidentate, dar și pentru drumurile de oraș. Per total, acest model de bicicletă este echipată cu 18 viteze, plasate secvențial 3*6. Înălțimea recomandă utilizatorului este de la 145cm până la 175cm, iar greutatea maximă admisibilă este de 120kg. În ceea ce privește accesoriile incluse acestui model sunt: cric și pedale cu reflectori. Având în vedre toate caracteristicile enunțate mai sus, greutatea bicicletei se ridică la 15,2kg.

Avantaje

 • Greutatea maximă admisibilă 120kg
 • Este un model bun atâ pentru copii 12+ cât și pentru adulți
 • Frână pe disc față/spate
 • Raport ideal de preț-calitate

Dezavantaje

 • Relativ grea- 15,2kg

X-Fact Flash

Pornind de la idea că acest model este un melanj absolut perfect dintre bicicleta de munte și cea de oraș concluzionăm că face parte dintre cele mai bune modele de biciclete de trekking pentru acest an. Spre deosebire de modelul prezentat anterior, bicicleta X-Fac-Flash se bucură de un cadru efectuat din aluminiu, de tip hardtail, ceea ce în consecință îi reduce din greutate și îi sporește rezistența. La fel, este un model foarte bun atât pentru începători, intermediari cât și pentru experți. Tipul furcii modelului dat este cu suspensie.

De asemenea, X-Fact Flash se bucură de un număr de 21 de viteze, cu schimbătoare față și spate de la Shimano, la fel ca și maneta schimbătoare de viteze (Shimano Revoshift). Sistemul de frânare este mecanic, de tip V-brake, ceea ce permite o frânare cât se poate de sigură și lină, astfel încât viața celui care pedalează să nu fie pusă în pericol. Dimensiunea roții este de 27,5inch (70cm) ceea ce semnifică că chiar și persoana cu înălțimea de 2m poate pedala acest model. Greutatea maximă admisibilă a biciclistului este de 100kg. Un asemenea model poate fi procurat la un preț aproximativ de 1200ron, fapt ce denotă că o bicicletă bună poate fi procurată și cu un buget mediu.

Avantaje

 • 21 viteze, care permit o călătorie confortabilă și plăcută
 • Buget avantajos
 • Echipare Shimano, cadru din aluminiu
 • Înălțimea biciclistului poate fi de până la 200-205cm

Dezavantaje

 • Greutatea maximă admisibilă a biciclistului de 100kg

MTB Kands Guardian


Bicicleta MTB Kands Guardian este o combinație desăvârșită dintre calitate înaltă, maniabilitate pe drumuri cu o dificultate mai ridicată și tracțiune pe drumurile asfaltate. Cadrul din oțel de tip hardtail și furca cu suspensie sunt alte caracteristici care propulsează acest model în top cele mai bune biciclete de trekking. De altfel, cadrul este de 19inch, excepțional pentru persoanele cu înălțimea cuprinsă între 166cm și 181cm.

Jantele duble de care dispune bicicleta și roțile cu diametrul de 29inch (73cm) permit bicicletei pe traseu o rezistență notorie și un echilibru sporit. Sistem de frânare mecanic, cu frâne V-brake din aluminiu pe față și spate, asigură frânarea moderată și blândă, astfel încât nu prezintă riscuri pentru biciclist. Echipată cu 21 viteze, acest model garantează o călătorie plăcută și confortabilă pe traseu. Marca Shimano este și aici prezentă la capitolul schimbătoare, fapt ce denotă calitate și valoare. Drept accesoriu inclus este doar cricul.

Avantaje

 • Jante duble ce permit echilibru sporit
 • Schimbătoare marca Shimano, care garantează calitate și valoarea călătoriei

Dezavantaje

 • Număr redus de accesorii, fapt ce semnifică cheltuieli adiționale

MTB Carpat CSC29/57C


Bicileta de la Carpat este un model exclusiv care se încadrează în categoria celor mai bune biciclete de trekking pentru bărbați. Atât designul cât și geometria cadrului efetuat din aluminiu denotă faptul că este un model predestinat pentru partea masculină. De altfel, această bicicletă este adaptată atât pentru începători cât și pentru cei mai versați în domeniul ciclismului. Ghidonul de asemenea este efectuat din aluminiu cu lungime de 680mm, echipat cu mansoane bine fixate, care asigură manevre sigure și echilibrate. Sistemul de frânare este de tip mecanic, pe disc, marca Alhonga. Brandul suspensiei și furcii este Carpat.

Jantele de la Carpat de 29inch, cu perete dublu sunt echipate cu sistem de blocare rapidă, fapt ce este un plus de siguranță în momentul frânării. 21 viteze bucură din plin biciclistul pe parcursul călătoriei. Maneta schimbător viteză este de la Shimano, integrată fiind și maneta de frânare. Schimbătorul din față este marca Saigun ce permite reglarea a trei trepe de viteză, pe când schimbătorul din spate este marca Shimano Tourney care permite reglarea a 7 viteze, cu protecție la lovituri.Pedalele sunt echipate cu catadioptrii și cu ax metalic. Dacă înălțimea maximă a utilizatorului pentru acest model este de 170-195cm, atunci greutatea maximp adisibilă este de 120kg. Accesoriile incluse acestui model la prețul de aproximativ 1500ron sunt: cric, catadioptrii spițe și stop spate.

Avantaje

 • Sistem de blocare rapidă
 • Schimbătoare de la Shimano și Saigun
 • Ghidon din aluminiu cu mansoane aderente

Dezavantaje

 • Persoanele cu înălțimea mai mică de 170cm nu vor putea conduce această bicicletă, deoarece cadrul este setat pentru persoanele mai înalte.

Carpat MTB Invictus JSX2757


Un alt model care impresionează și se încadrează în topul prezentat este Carpat MTB Invictus JSX2757. Deși designul inspiră faptul că este un model destinat bărbaților, această bicicletă de trekking este un model unisex. Cadru din aluminiu cu geometria hardtail este un cadru rezistent, care durează în timp. Furca cu suspensie pe arc este o altă caracteristică a acestui model. Atât butucul din spate cât și cel din față sunt executați din oțel.

Schimbătorul spate și maneta schimbătorului de viteză reprezintă brandul Shimano. Și acest model, la fel ca precedentul este înzestrat cu 21 viteze. Sistemul de frânare este mecanic, pe disc. Dat fiind faptul că înălțimea biciclistului favorabilă acestui model este de la 160 până la 175 acesta este destinat și copiilor de 11-12+ ani, nu doar adulților. Pedalele cu refelcotri și cricul inclus sunt accesoriile acestui model. Cu o greutate maximă admisibilă de 130kg și greutatea generală a bicicletei de doar 13,5kg acest model poate fi al dumneavoastră la un preț de circa 1600ron.

Avantaje

 • Greutate relativ mică (13,5kg)
 • Șaua foarte confortabilă atât pentru distanțe lungi, cât și pentru distanțe scurte
 • Destinat copiilor și adulților atât celor începători cât i celor avansați
 • Model nou
 • Greutate maximă admisibilă de 130kg

Dezavantaje

 • Relativ grea- 13.5 Kg

X-Fac Cross Sport


Un alt model predestinat exlusiv bărbaților este bicicleta X-fact Cross Sport care întrunește cu ușurință caracteristicile necesare unei biciclete de trakking și este ideală nu doar pentru persoane avansate și experimentate în ciclism. Mărimea cadrului executat din aluminiu este de 22inch (aproximativ 56cm). Furca, exact ca și modelele prezentate anterior este cu suspensie. Sistemul de frânare este amplsat de disc, ce permite un reglaj relativ ușor și întreținerea acestora nu este foarte costisitoare.

Maneta frânei este caracteristică mărcii Tektro. Cu 24 de viteze, schimbătorul din spate este marca Shimano Alivio, iar maneta schimbătorului de viteză este la fel Shimano SL-M315. Jantele sunt concepute din aluminiu, iar anvelopele sunt marca Kenda. Deși este o bicicletă extraordinară pentru asfalt și drumuri parțial accidentate, această se descurcă mai greu cu drumețiile în pădure sau alte drumuri mai dificile. Greutatea maximă suportată de această bicicletă prezentată este de circa 100kg. Pentru toate caracteristicile descrise mai sus, aceasta bicicletă întrunește un reț total de aproximativ 2000ron.

Avantaje

 • Sistem de frânare ce solicită pentru întreținere un buget relativ mic spre deosebire de alte tipuri de siseme.
 • Cadru din aluminiu = greutate redusă.

Dezavantaje

 • Frâna pe disc este urmată de riscul ruperii cablului de frânare
 • Preț ridicat

Pegas Calator 28inch


Calator este o bicicletă extraordinară care este destinată de regulă drumețiilor lungi pe diferite trasee, și este de fapt un model hibrid (trekking). Cu un cadru și ghidon efectuat din aluminiu această bicicletă are o greutate totală de 15,1 kg și nu suportă mai mult decât 120kg. Ghidonul spre deosebire de alte modele vine cu inovații pe măsură. Acesta este accesorizat cu PowerBank 2600mah cu USB incorporat, ceea ce prezumă că puteți avea curent în mod constant pentru a vă alimenta diszpozitivele electronice care dețin această necesitate.

Jantele din aluminiu cu pereți dubli și anvelope de la Kenda sunt alte însușiri care prezintă acest model sub aspecte pozitive. Sistemul de frânare este pe disc, și în același timp maneta de frânare este de la Microshift. Cu 24 de viteze atribuite acestui model, biciclistul are parte de o experiență cât se poate de plăcută, astfel încât poate adapta vitezele la necesitățile sale. De asemenea, bicicleta Calator este ideală și pentru transportaea bagajelor, fapt demonstrat prin prezența celor două portbagaje plasate în față și în spate, care au capacitate maximp de 22kg și respectiv 25kg. În acceași ordine de idei, drept accesorii sunt incluse apărători față și spate și protecția lanțului. Un asemenea model de bicicletă poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 2400ron.

Avantaje

 • Portbagaj față și spate
 • Powerbank cu USB incorporat pe Ghidon
 • 24 viteze

Dezavantaje

 • Relativ costisitoare

Dallas City


Bicicleta Dallas City se încadrează în categoria bicicletelor de trekking pentru dame. Cadrul cu geoemtrie specifică pentru dame și furca fixă sunt executate din oțel și oferă bicicletei per total o greutate de 16kg. Jantele acestui prototip de bicicletă sunt duble, executate din aluminiu. Desingul acesteia este cu adevărat desăvârșit desemnând un melanj de eleganță, comoditate și funcționalitate. Șaua este amplasată astfel încât să ofere o poziție cât mai confortabilă, fiind moale și ajustabilă conform necesitățile biciclistului.

Cu un cadru de 18inch, această bicicletă poate fi utilizată de persoanele cu înălțimea de la 160cm până la 185cm. Spre deosebire de alte modele prezentate, care aveau un număr considerabil de viteze, este de notat faptul că pentru acest model a fost rezervată o singură viteză. Sistemul de frânare este mecanic, de tip V-brake, care se descurcă de minune cu frânarea în mod rapid, sigur și promt. Greutatea maximă admisibilă este de 100kg. Pentru un preț de aproximativ 1100ron, persoana care achiziționează acest model primește drept accesorii: cric, portbagaj, protecție lanț, claxon, ledu-ri de iluminat cu baterie.

Avantaje

 • Preț foarte accesibil
 • Sistem de frânare mecanic, de tip V-brake
 • Accesorii necesare incluse, ceea ce exclude alte cheltuieli adiționale

Dezavantaje

 • Greutatea maximă admisibilă doar 100kg
 • Greutatea totală a bicicletei relativ mare

Goetze Colours


Bicicletele de damă de la Goetze impresionează în adevăratul sens al cuvântului. Goetze Colours este un model care se înscrie fără nici o excepție și în categoria bicicletelor de trekking pentru dame. Acestui model îi este caracteristic cadru din oțel, de tip hardtail cu furcă fixă, ceea ce asigură o durabilitate impresionantă în timp.

Accesorii incluse în prețul de aproximativ 1300ron sunt: cric, claxon, protecție lanț și portbagaj, accesorii vitale atât pentru trasee de oraș cât și pentru alt tip de traseu. De asemenea, sistemul de frânare al acestei biciclete prezentate este mecanic, de tip V-brake. La capitolul viteze, acest tip de bicicletă are doar una singură. Este destinat doamnelor sau domnișoarelor cu înălțimea cuprinsă între 160cm și 185cm, dat fiind faptul că cadrul este de 18inch( aproximativ 45cm). Greutatea totală al acestui model este de 16kg, iar greutatea maximă admisibilă este de 100kg.

Avantaje

 • Preț avantajos
 • Accesorii de primă necesitate incluse

Dezavantaje

 • Greutate sporită pentru o bicicletă de dame
 • O singură viteză, ceea ce face mai complicată deplasare pe drumuri mai complicate sau ăe drumurile în rampă

Kands Dama Opera 26inch


Ultimă bicicletă de trekking prezentată este din categoria destinată damelor. Bicicleta de la Kands oferă un cadru din aluminu, de tip hardtail, perfect pentru persoanele începătoare. Furca fixă din oțel este o altă caracteristică a acestui minunat model. Greutatea acestui model, cu accesoriile următoare, incluse: coș pe ghidon, portbagaj, crix, claxon și protecție lanț este de 15kg. Bicicleta este echipată cu 3 trepe de viteză, fiecare fiind destinată unui anumit scop și unei naumite necesități.

Astfel, treapta 1 este ideală pentru urcarea în rampă, treapta 2 va fi utilizată pentru traseele drepte, iar treapta trei oferă posibilitatea creșterii în viteză pentru distanțe lungi. Bicicleta cu cadru de 19inch este formidabilă pentru persoanele cu înălțimea de la 168 la 185cm. Șaua este dotată cu un tub amortizator care sporește considerabil confortul în timpul deplasării și amortizează pe cât posibil șocurile cauzate de drumurile accidentate. Sistemul de frânare, ca și la precedentele este de tip V-brake, care permite frânare sigură și rapidă, adaptabilă diferitelor trasee. O astfel de bicicletă poate fi achiziționată la un preț de aproximativ 1800ron și poate să vă ofere călătorii plăcute, confortabile și sigure.

Avantaje

 • Șa ca tub amortizator
 • Trei trepte de viteze pentru necesități bine stabilite

Dezavantaje

 • Greutate sporită pentru dame
 • Preț relativ mare

Ce este o bicicletă de trekking?

Acest tip de biciclete mai este numit și “biciclete hibrid”. Acest lucru este posibil datorită faptului că reprezintă un amestec perfect dintre bicicletele de munte și cele de oraș. Bicicletele trekking înglobează cele mai bune caracteristici prevăzute pentru o bicicletă și tind să asigure pe cât posibil comoditatea și confortul biciclistului. Acest lucru îi conferă, de asemenea posibilitatea utilizării pe diferite tipuri de teren, destinația pentru un singur tip de teren fiind exclusă.

De regulă, acest tip de biciclete semnifică agilitate și maniabilitate pentru sportivi și bicicletă cu caracteristici complexe, perfecte pentru treburile cotidiene. Dintre toate tipurile de bicicletă, bicicleta trekking este cea mai lejeră și cea mai minimailistă. De la a face naveta între serviciu și locuință, sau plimbăr ide lungă durată în parcuri la posibilitatea de a explora noi locuri. Altfel spus, bicicletele hybrid sunt destinate folosirii și necesităților universale.

Vezi articolul nostru: Top biciclete 2023

Cum întreții o bicicletă de trekking?

Bicicletele de trekking, la fel ca și alte tipuri de bicicletă necesită o atenție sporită pentru ca astfel acestea să poată fi utilizate cât mai mult timp. De regulă, se insistă asupra menținerii bicicletei în stare curate pentru a nu provoca unele defecțiuni. Astfel, în cazul în care bicicleta este utilizată des este recomandat spălarea acesteia o dată la o săptămână sau două. Este de preferat utilizarea a unei cantități cât mai mici de apă. Cel mai important este înlăturarea prafului de pe manete, lanț sau cabluri. Acest lucru este posibil cu o cârpă umedă. De altfel, este de maximp utilitate prezența și a câtorva perii mici care fac posibilă curățarea în locurile mai puțin accesibile.La fel, lubrifierea lanțului este o etapă primordial în întreținerea bicicletei, pentru a evita astfel o utilizare proastă a acestuia și ulterioare carențe. Lubrifierea se face uniform, în timp ce pedalele bicicletei sunt puse în funcțiune.

Dacă în timpul iernii bicicleta nu a fost utilizată pe larg, atunci se propune verificarea atentă a tuturor componentelor bicicletei înainte de a începe o nouă călătorie. De asemenea, este de preferat ca măcar o data pe an să aibă loc lubrifierea componentelor schimbătorului de viteze și punctului de rotire al pârghiilor de frână. Orice exces de lubrifiant este necesar de a fi îndepărtat pentru a nu dăuna bicicletei.

Pentru a efectua unele reglări de maximă necesitate este nevoie de a avea la îndemână o trusă cu scule formată din chei imbus și câteva șurubelnițe. În aceeași ordine de idei, necesar ar fi și o pompă pentru anvelope,cea în miniatură ar fi perfectă, dat fiind faptul că poate fi cărată oriunde fără mari dificultăți.

Cele mai bune mărci de bicicletă trekking

KTM

KTM este un producător austriac de biciclete, motociclete și mașini de sport. Această marcă a fost create în 1934. În anul 1957 a avut locul dezvoltarea primei biciclete sport, până atunci aceștia fiind axați pe motociclete. Din anul 2005 se observă o evoluție extraordinară a acestei mărci la capitolul biciclete. Introduce în gama de biciclete sistemul de supensie Pro Damping System. Tot în acel an sunt introduce bicicletele MTB, Trekking, de oraș cu cadru de carbon, unul din cele mai bune materiale pentru construcția unei biciclete. Pentru anul 2010 KTM lansează prima bicicletă electrică.
În același ritm, KTM s-a dezvoltat extrardinar de mult, astfel încât la momentul actual, pentru cursele de motociclete, ciclism și cursele cu mașini sportive produsele acestei mărci sunt cele mai căutate și cele mai bine cotate pe piață.

Vezi articolul nostru: Cele mai bune biciclete pentru oraș în 2023

Specialized

Deși este o marcă costisitoare, aceasta este considerate a fi cea mai bună și populară marcă de biciclete la nivel vest-european. Fondată în 1974 de către Mike Sinyard, cu sediul la California, le momentul actual compania americană proiectează, produce și comercializează biciclete, componente ale bicicletelor și diferite accesorii pentru acestea.
Evoluția acestei mărci a fost datorită entuziasmului celui care a creat-o și se datorează pasiunii acestuia pentru ciclism. Pe parcursul mai multor ani au fost proiectate un număr impunător de biciclete care și-au câștigat renumele. Începând din 2016 , Specialized este una dintre cele mai mari mărci de biciclete care operează în Statele Unite, alături de Trek Bicycle Corporation și Giant Bicycles.

Cube

Bicicletele de la Cube exprimă istoria bicicletelor germane, marcă înființată în anul 1993 de către Marcus Pürner. Inițial, această marcă a început într-un atelier de 50m2, care era de fapt fabrica de mobile a tatălui său. Timpul însă a demonstrate fiabilitatea și calitatea bicicletelor, astfel încât această marcă a devenit cunoscută în peste 60 țări și și-a extens producția la 55 000 m2.

Gama actuală de produse de care dispune această marcă sunt biciclete de toate tipurile: montane, de triatlon, de cross, de oraș, biciclete electrice, pentru dame sau pentru copii, dar nu în utlimul rând și biciclete de trekking. De altfel, această marcă este cunoscută și pentru minunatele accesorii și îmbrăcăminte specializată pentru ciclism, atât de performanță cât și pentru intermediari, pe care le crează având la bază același scop ca acum aproape 30ani.

Cum alegi o bicicletă bună de trekking?

Scopul folosirii

Astfel de bicicletă este destinată în special persoanelor care își doresc să renunțe la rutina zilnică și la mersul cu mașina în favoarea unui transport eco și sănătos. De asemenea, bicicletele trekking sunt perfecte și pentru cei care nu au un traseu sau un scop stabilit, acest tip de biciclete fiind adaptabil mai multor tipuri de trasee: oraș, munte, pădure, nisip, etc.

Vezi articolul nostru: Cele mai bune biciclete electrice în 2023

Frânele

Sunt probabil cea mai important componentă a unei biciclete, de aceasta depinde nemărginit viața celui care pedalează. Pentru bicicletele hybrid există o multitudine de variante de frâne, fiecare având avantajele și dezavantajele sale.

 • Frâne pe disc hidraulice sunt probabil cel mai bine cotate și reprezintă varianta perfecta pentru bicicletele trekking: efort minim pentru acțiune, rezultat rapid și sigur. Pe de altă parte sunt extraordinar de costisitoare.
 • Frâna V-brake deși este cea mai utilizată și oferă o frânare sigură și liberă pe teren uscat, e mai complicat atunci când se ajunge în noroi sau ploaie. La fel, fiind un sistem mecanic acesta acționează prin intermediul unui cablu, care în timp se poate deterioara. Pe de altă parte, costurile sunt reduse pentru întreținere. Cu toate acestea, majoritatea bicicletelor de trekking sunt dotate cu un astfel sistem de frânare.
 • Frânele pe disc mecanice acționează în plină forță indiferent de condițiile meteo și oferă ogreutate mai redusă decât V-brake sau U-brake. Cu toate acestea, și aici persist riscul deteriorării cablului de frânare
 • Frâna în butuc are o putere de frânare impresionantă, indiferent de condițiile meteo sau traseului. Acestea sunt puse în funcție, pedalând înapoi, frânarea fiind acționată de picior.

Roțile

Un alt element pe care nu trebuie să îl treceți cu vederea sunt roțile. Roata din spate este cea care suportă cea mai mare greutate: greutatea dumneavostră + grutatea adițională. Astfel, roțile cu diametrul de 26 sau 28inch sunt minunate pentru un astfel de tip de bicicletă cu 32 sau 36 de spite. Roțile unei biciclete, precum și cadrul trebuie să ofere fiabilitate maximă pentru a suporta greutatea și pentru a face față distanței care urmeazp a fi parcurse. În aceeași ordine de idei, roțile sunt proiectate cu anvelope cu crampoane, potrivite pentru terenurile accidentate.

Cadrul

Este un alt element primordial la care este necesar de a atrage atenția. O bicicletă trekking trebuie să fie mai întâi de toate o bicicletă fiabilă, pe care să putem conta pentru distanțe importante. Astfel, deși mai dificile, cadrele din oțel sunt cele care oferă o durabilitate mai mare și confort. La fel și cadrul din aluminiu este intuitiv bun pentru un astfel de tip de bicicletă, fiind de altfel puțin mai ușor decât cel de oțel.

Furca

Cu suspensie este cea mai bună alegere în condițiile în care se va transporta bagaj pe față sau pe spate. De asemenea furca mobile, accesorizată cu amortizator este o alegere potrivită, întrucât oferă stabilitate și echilibru.

Angrenajul

Reprezintă un sistem de roti dințate care are drept scop punerea în mișcare a bicicletei. Pentru o experiență mai lejeră chiar și pe traseele în rampă, angrenajul compact, care dispune de 2 foi(50 și respective 36 sau 34 dinți) este cel mai bun răspuns la întrebarea: Care este cel mai potrivit?.

Accesoriile

Sunt absolut diferite în dependență de: marcă, preț, scopul precăutat. Dintre cele mai importante accesorii sunt considerate apărătoarele de noroi față/spate, asta din motiv că condițiile meteo niciodată nu sunt sigure, iar împotmolirea în noroi nu este cel mai plăcu scenario pe care ni-l dorim. Portbagajul este un alt accesoriu la care foarte mulți atrag atenția, la fel ca stopurile din spate și farurile.

Portbagajul asigură confort în timp ce transportăm mai multe obiecte, pe când stopurile și lumina reprezintă nemijlocit siguranță.

De asemenea, prezența unui cric este important pentru majoritatea, dat fiind faptul că acesta permite sprijinirea bicicletei și împiedicarea faptului ca bicicleta să se afle pe jos. Claxonul este un accesoriu bun pentru zona urbană, pentru a atenția alți participanți la traffic în difeirte cazuri de necesitate.

Concluzie

Astfel, după informația expusă putem concluziona că și bicicletele de trekking necesită o atenție sporită atunci când urmează a fi procurate. În funcție de necesități, buget, preferințe, veți putea opta cu ușurință pentru un model de bicicletă, perfect pentru dumneavoastră, acum când se oferă și un ghid structurat care oferă răspuns la întrebările: care e cea mai bună bicicletă de trekking și cum aleg corect bicicleta de trekking.