Skip to main content
Recomandat de BikePro

ABUS Steel-O-Chain

 • Tip: Cablu otel
 • Tip inchidere: Cheie
 • Lungime: 170 cm

Alegerea #2

ABUS – Bordo Granit X-Plus

 • Tip: Modular
 • Tip inchidere: Cheie
 • Lungime: 85 cm

Alegerea #3

ABUS – Granit X-Plus

 • Tip: U-lock
 • Tip inchidere: Cheie
 • Lungime: 160 cm

Cel mai neplăcut lucru ce poate să se întâmple unui ciclist pasionat este furtul unei biciclete, ceea ce, din păcate, se întâmplă cu o regularitate uimitoare, mai ales în oraşele mari şi aglomerate. Pentru a preveni furtul propriei biciclete există sisteme ce pot împiedica hoţul să pună mâna pe mijlocul vostru de transport. În acest articol vom da câteva exemple de cele mai bune sisteme de antifurt pentru bicicletă şi vă vom oferi un ghid amănunţit şi sfaturi folositoare pentru face alegerea perfectă pentru dumneavoastră. 

Top Cel mai Bun Antifurt pentru Bicicletă

ABUS Steel-O-Chain


Lanţul de protecţie ABUS Steel-O-Chain este destinat oamenilor ce deţin un mijloc de transport extrem de scump şi nu doresc ca acesta să fie sustras sub nicio formă. Având o lăţime de 9 mm, lanţul asigură un nivel de securitate maxim pentru bicicleta dumneavoastră. Suprafaţa oţelului dur din care este confecţionat acesta este acoperit cu o husă de material impermeabil ce va preveni udarea sau murdărirea acestuia. Lăcata simplă dar trainică poate fi deschisă doar cu o singură pereche de chei, cea a proprietarului.

Avantaje

 • Nivel maxim de securitate
 • Lungime de 170 de cm

Dezavantaje

 • Preţul destul de înalt

ABUS – Bordo Granit X-Plus


O variantă mai compactă pentru cei ce nu dispun de mult spaţiu de stocare sau păstrare a bicicletei. Încuietoarea ABUS Bordo Granit X-Plus este îndeplinită din oţel cu lăţimea de 5,5 mm ce, la rândul lui, este acoperit cu două straturi de material ce nu va permite zgârierea vopselei ce acoperă bicicleta. La achiziţionarea acestui sistem antifurt, pe lângă însăşi lanţul şi cheia, veţi mai găsi un cod special ce vă va permite să înlocuiţi cheia pierdută sau furată. Construcţia ce împarte lanţul pe segmente oferă o pliere cât se poate de compactă.

Avantaje

 • Este o variantă compactă
 • Oferă nivelul de securitate necesar fără a produce probleme

Dezavantaje

 • Construcţia pliabilă este mai slabă decât cea monolită

ABUS – Granit X-Plus


Lacătul de tip U este un sistem de siguranţă clasic în industria antifurturilor pentru biciclete. Având forma de parabolă ce este patentată, ABUS Granit X-Plus oferă cumpărătorului un nivel înalt de securitate. Acesta se recomanda la folosirea în raport cu bicicletele de cea mai înaltă calitate. Clema parabolică îndeplinită în oţel dur are o lăţime de 13 mm iar suprafaţa acesteia este acoperită cu material ce previne nimerirea apei dar şi zgârierea bicicletei. 

Avantaje

 • Preţ accesibil
 • Încuietoare rezistentă la apă

Dezavantaje

 • Nu poate fi folosit pretutindeni din cauza formei

OXFORD Heavy Duty


Cu o lungime de doi metri, lanţul de protecţie Oxford Heavy Duty vă va permite să ancoraţi bicicleta de aproape orice lucru, ceea ce vă va acorda un plus de confort şi va economisi o parte din timpul preţios. De asemenea, construcţia modulară a acestuia şi materialul dur din care este confecţionat sporeşte siguranţa transportului dumneavoastră, iar husa în care este învelit lanţul previne ruginirea şi deteriorarea fizică a acestuia.

Avantaje

 • Tip de închidere sigur
 • Simplu dar sigur

Dezavantaje

 • Are o greutate de 4.6 kilograme

Pegas Smart Bluetooth Alarm


În comparaţie cu alte sisteme care la prima vedere pot părea primitive, sistemul antifurt Pegas Smart Bluetooth Alarm este dotat cu o lăcată ce reacţionează doar la smartphone-ul dumneavoastră, ceea ce, datorită realităţilor actuale, este foarte comod şi practic. De asemenea, lanţul este dotat cu câțiva senzori care, în cazul unei încercări de tăiere, vor trimite un mesaj de alarmă pe smartphone-ul dumneavoastră. 

Avantaje

 • Design futurist ce atrage priviri
 • Securitate maximă

Dezavantaje

 • În timp, pot apărea probleme cu conexiunea dintre lăcată şi telefon

Citadel Rome CCH


Lăcata Citadel Rome CCH arată un nivel înalt de securitate împotriva celor ce vor să o deschidă fără a deţine o cheie. Datorită calităţii înalte a oţelului folosit dar şi a lăcăţii care nu poate fi deschisă, lanţul Citadel Rome CCH deţine un nivel de protecţie evaluat între opt şi zece, zece fiind cel mai mare nivel de protecţie ce poate fi atribuit unui astfel de sistem. Datorită formei speciale a însăşi lanţului, procesul de tăiere a acestuia a fost îngreunat de câteva ori.

Avantaje

 • Preţ destul de accesibil
 • Protecţie anti-picking

Dezavantaje

 • Lungime de doar 180 de cm

Master Lock


Sistem de securizare de tip cătuşă, Master Lock sa recomandat pe piaţa mondială cu o producţie de calitate superioară. Acest model în parte deţine nivelul cel mai înalt de protecţie, nivelul 10. Construcţia cu o lungime de 55 de cm îţi va permite să legi bicicleta în aproape orice loc al unui oraş aglomerat, indiferent de diametrul ţevii folosite. Materialul moale cu care este acoperit lanţul previne zgârierea bicicletei şi ruginirea lanţului.

Avantaje

 • Design neobişnuit
 • Preţ accesibil

Dezavantaje

 • Greu în exploatare

Thirard Zebra


Acest antifurt pliabil poate fi folosit atât pentru bicicleta dumneavoastră cât şi pentru accesorii ca cască sau rucsac. În plus, datorită sistemului pliabil, lanţul poate fi transportat cu uşurinţă în rucsac fără a ocupa prea mult loc. Sistemul de închidere a acestui lanţ este conceput din mai multe legături de pini, ceea ce oferă securitate maximă a lăcăţii. În poziţie închisă, lanţul are o lungime de 21 de cm şi o lăţime de 9, datorită acestui fapt, bicicleta poate fi prinsă de majoritatea barelor.

Avantaje

 • Construcţie pliabilă
 • Greutate destul de mică

Dezavantaje

 • Construcţia segmentată nu este la fel de puternică

Luma Enduro 35


Datorită dimensiunilor şi calităţii sale, Luma Enduro 35 poate fi folosită atât pentru biciclete cât şi pentru motociclete, ceea ce oferă un plus de încredere acelor oameni ce vor să procure această încuietoare pentru bicicletele sale. Cheia reversibilă oferă un adaos de confort la utilizarea acestui sistem de protecție, iar oțelul folosit la asamblarea parabolei previne ca această să fie tăiată cu ușurință.

Avantaje

 • Preț accesibil
 • Nivel de protecție 6

Dezavantaje

 • Formă ce nu permite folosirea acestui antifurt în orice situaţie

ABUS Tresor


Lanţul confecţionat din inele din oţel cu o formă pătrată pentru a obţine o eficacitate mai mare împotriva tăierii acestuia, ABUS Tresor reprezintă un etalon al securității la un preț destul de accesibil. Prevăzut cu o lăcată ce se încuie pe baza unui cod, acest antifurt nu poate fi deschis în absența acestuia, fiind în totalitate protejat de descuierea forțată. 

Avantaje

 • Lungimea de peste un metru
 • Greutatea scăzută

Dezavantaje

 • Trebuie să ții minte codul

Cum să alegi un antifurt pentru bicicletă?

În dependență de ce bicicletă aveți, mai costisitoare sau mai puțin, veți alege un sistem de antifurt cu un nivel mai înalt de protecție sau mai slab, care desigur, se diferențiază în preț. În această parte a articolului vă voi da câteva sfaturi care vă vor ajuta să alegeți cel mai bun antifurt care se va potrivi perfect cu bicicleta și mediul în care vă aflați. 

Nivelul de risc

Primul și, după părerea mea, cel mai important pas din acest ghid este determinarea nivelului de risc în care vă aflați, și dacă nu vreți să cheltuiți în zadar o sumă mare de bani pentru un antifurt cu sistem de protecție avansat sau, dimpotrivă, să achiziționați un antifurt ce nu va face față mediului în care vă aflați, este crucial să analizați cât mai bine riscurile și pericolele ce vă sunt puse în față.

În primul rând, trebuie să observați și să notați locurile unde vă este cel mai comod să lăsați bicicleta pe timp de zi și, mai ales, noapte. Există zone cu risc de furt ridicat și risc scăzut. De regulă, orașele mari și aglomerate sunt mereu mai periculoase decât orașele mici sau chiar satele, deoarece, pe lângă faptul că se pot ascunde foarte repede în mulțime sau pe nenumăratele străzi și stradele, într-un oraș mare bunurile furate pot fi cu ușurință vândute. Dacă aveți o bicicletă de oraș, antifurtul este un accesoriu indispensabil. 

Un alt factor destul de important este însăși bicicleta. Dacă dețineți o bicicletă nouă și arătoasă, ce este echipată cu tot felul de piese necesare și de asemenea, costisitoare, șansa de a o pierde, evident, crește considerabil. De aceea, indiferent de alți factori ce sunt în joc, vă sfătui să cumpărați un antifurt cât mai bun dacă aveți o bicicletă scumpă și atrăgătoare.

Un al treilea punct din această listă este perioada de timp și, mai ales, partea zilei când veți lăsa bicicleta fără atenție. Dacă folosiți bicicleta doar pentru mici plimbări și o lăsați maxim pe o oră în timpul zilei, nu aveți de ce vă teme. Majoritatea hoților nu se vor aventura să încerce un astfel de furt periculos. Dacă însă folosiți bicicleta pentru a ajunge la școală sau muncă și o lăsați pentru o mare parte a zilei, va trebui să achiziționați un sistem antifurt mai puternic și scump.

Prin urmare, dacă acești factori se îmbină și dețineți o bicicletă scumpă și o lăsați fără atenție pe mult timp într-un oraș aglomerat , veți avea nevoie de cele mai bune antifurturi pe care le puteți găsi, deoarece este mai bine să cheltui 500 de lei pentru un antifurt de calitate superioară decât să cheltui 5000 pentru o bicicletă nouă.

Tipul antifurtului de bicicletă

După ce ați determinat nivelul de risc în care se află bicicleta dumneavoastră, trebuie să studiați cu atenție fiecare tip de antifurt ce se găsește pe piață. Cele mai importante și populare sunt 4 dintre ele: cu cablu, cu lanț, în formă de U și pliabile.

Antifurturile cu cablu se cred a fi cele mai slabe și cu o securitate destul de scăzută datorită materialelor folosite la confecționarea a însăși cablului. Avantajul lor principal este capacitatea de a se îndoi și a lua orice formă, dar și lungimea destul de mare a cablului, ceea ce vă va permite să fixați bicicleta aproape oriunde. Dacă ați determinat că nivelul de risc în care vă aflați este destul de scăzut, puteți opta pentru această variantă

Antifurturile cu lanț sunt destul de asemănătoare cu cele cu cablu. Unica deosebire dintre acestea constă în construcția lor. Sârma lungă și elastică a fost înlocuită cu un lanț dintr-un material mai tare, ceea ce a ridicat nivelul de protecție și, de asemenea, prețul. Acest tip de antifurt posedă un  nivel de securitate mai mare.

Antifurturile pliabile sunt o alegere destul de bună pentru cei ce nu dețin mult spațiu de stocare sau nu pot să transporte un alt fel de sistem de securitate. Acestea se consideră a avea un nivel mai înalt de protecție decât cele cu cablu sau lanț datorită faptului că bucățile de oțel legate de balamale sunt confecționate dintr-un metal monolit, ceea ce îi conferă o rigiditate mai mare. Dacă cumpărați un astfel de sistem, aveți grijă să ungeți locurile de unire a bucăților de metal și încercați să le feriți de ploaie. 

Ultimul tip de antifurt este acel în formă de U. Datorită formei dar și a materialelor ce pot fi folosite, acesta are deseori un nivel foarte înalt de protecție, însă, nu mereu poate fi folosit în totalitate. Datorită formei specifice, bicicleta poate fi legată doar de obiecte cu un diametru ce nu măsoară mai mult decât diametrul antifurtului, ceea poate fi o problemă dacă nu aveți timp să căutați un loc special. 

Sistemul de închidere

În dependență de preferințele proprii, puteți alege din mai multe variante. De la o simplă lăcată cu chei până la una ce se activează de pe propriul telefon mobil. 

Sistemul de închidere cu cheie este de obicei, cel mai sigur și nu dă niciodată greș, mai ales că producătorii de antifurturi echipează lăcata cu câteva chei de rezervă în caz că le pierdeți.

Un alt sistem remarcabil este cel cu cod sau cifru, care este un pic mai complicat și sofisticat. Acesta, în comparație cu lăcata simplă, nu necesită chei și nu poate fi spart cu unelte speciale, însă mereu există riscul de a uita parola, de aceea vă sfătui, chiar dacă aveți o memorie remarcabilă, să scrieți parola undeva.

Cel mai remarcabil și, în viziunea mea, periculos sistem de închidere este cel cu Bluetooth. Periculos nu din cauza că poate fi cu ușurință spart, dar din cauza că acesta poate fi afectat de ploaie sau poate să nu mai recunoască telefonul dumneavoastră și nu veți putea elibera bicicleta. Pe lângă aceste pericole, în general, este un sistem foarte securizat. 

Vezi și alte accesorii importante pentru o bicicletă: