Skip to main content
Recomandat de BikePro

Kids Kart Go TF

 • Greutate maxima admisa : 30kg
 • Numar viteze: 1
 • Sistem franare: U-brake

Alegerea #2

Go Kart Sport 18Inch

 • Tip Cadru: Hardtail
 • Tip Furca: Fixa
 • Tip frana: Mecanic

Alegerea #3

MTB Rich Alpin JSX449

 • Tip cadru: Full suspension
 • Numar viteze: 18
 • Sistem franare: V-brake

Copii sunt o resursă inepuizabilă de energie. Având un surplus de energie, părinții trebuie să găsească diferite activități care îi vor spori interesul copilului și va face astfel încât să crească dorința de a afla lucruri noi. În calitate de părinte este necesar de a deschide copilului uși noi, spre necunoscut pentru a putea explora cât mai multe, oferindu-i susținere nemărginită.

Ce poate fi mai frumos decât oferirea primei biciclete micuțului dvs? În așa mod copilul află lucruri noi, primește susținerea, timpul și dragostea dvs, își descarcă energia cu zâmbetul pe buze la o plimbare și duce un mod de viață sănătos.

Alegerea unei biciclete pentru copii este foarte importantă întrucât ciclismul dezvoltă la copii: atenția, echilibrul, agilitatea și perseverența. Nu în ultimul rând acesta deține avantaje și asupra fizicului: îmbunătățește circulația, combate obezitatea. De altfel, ciclismul reduce anxietatea și crește stima de sine a copiilor. Acestea fiind spuse, este primordial ca alegerea bicicletei să fie în raport cu necesitățile și dorințele micuților. În continuare vom prezenta Top 12 biciclete pentru copii care pot deveni un prieten devotat al copilului dvs.

Top 12 Cele mai Bune Biciclete pentru copii

Rich Baby R1408A


Cu greu este posibil de rezistat când vedem această minunăție. Modelul de la Rich prezentat este minunat pentru inițierea în mersul pe bicicletă, dat fiind faptul că deține și roți ajutătoare. În aceeași ordine de idei modelul de la Rich satisface cu desăvârșire nevoia de distracție și noi aventuri.

Cadrul acestui model este de 160mm, din oțel, specific pentru plimbările de oraș. Furca de asemenea este efectuată din oțel, fixă, cu prindere pe șurub. Frânele sunt mecanice, de tip C-brake din oțel. Maneta de frână este executată din plastic, ceea e prezintă un dezavantaj întrucât se poate deteriora mai repede. Ghidonul și pipa la fel sunt executate din oțel.

Practic, toate componentele acestui model sunt efectuate din oțel, ceea ce îi oferă o greutate mai mare, de aproximativ 8kg, ceea ce este cam mult pentru un model destinat copiilor de 3-4 ani. Greutatea maximă admisibilă a acestui model este de 40kg. Accesoriile incluse sunt: apărătoare lanț, roți ajutătoare cu led, sonerie rotundă, aripi față/spate, stop de plastic pe spate. Diametrul este de 14inch (35cm) perfect pentru copii cu înălțimea de 85-110cm. Un astfel de model poate fi procurat la un preț de aproximativ 500ron.

Avantaje

 • Roți ajutătoare
 • Design atractiv pentru copii (fetițe)
 • Accesorii necesare incluse din start

Dezavantaje

 • Greutate relativ mare

Go Kart Sport


Un model de bicicletă care impresionează prin aspectul fizic, destinat băiețeilor de 3-6 ani, cu înălțimea cuprinsă între 85-110cm. Și la acest model, cadrul este unul rezistent, furca de tip fix, efectuate din oțel. Deține o singură viteză, diametrul roții fiind de 14inch (35cm). Sistemul de frânare este mecanic, de tip U-brake. Go Kart Sport este un model perfect de biciclete pentru a fi clasificată drept prima bicicletă a unui copil pentru învățare.

Un aspect pozitiv al acestui model este prezența roților ajutătoare, pentru ca astfel copilul să capete încredere în momentul când urcă pe bicicletă. Greutatea acestui model este de 8kg, greutatea maximă a copilului nu trebuie să depășească 40kg. De altfel, un accesoriu ce se întâlnește la mai puține biciclete este bidonul cu apă inclus. Din seria accesoriilor se încadrează și coșul din față și claxonul. Un asemenea model, la fel poate fi cumpărat la un preț aproximativ de 500ron.

Avantaje

 • Bidon de apă inclus, claxon și coș
 • Perfect pentru vârsta de 3-6 ani și înălțimea de 85-110cm
 • Greutatea maximă admisibilă de 40kg

Dezavantaje

 • Deține o singură viteză
 • Greutate de 8kg din cauza oțelului utilizat la executarea modelului.

Rich Baby Princess


Dorești să îți surprinzi micuța cu un cadou? Atunci bicicleta de la Rich Baby Princess este cadoul ideal pentru orice fetiță de la 2 la 4 ani. Un design atractiv, plăcut și culori specifice copiilor. Cadrul din oțel, ghidon reglabil, furca stabilă și rigidă, perfectă pentru experienţă plăcută, sunt câteva din caracteristicile care descriu pe deplin acest model atrăgător. Pedalele sunt din plastic, cu ax metalic însoţite de catadioptrii.

O singură treaptă de viteze, marca Saigun. Sistemul de frânare este de tip mecanic, C-brake cu presiune pe jantă ceea ce permite pedalarea în siguranță. Jante de aluminiu de 12inch (30cm) cu perete simplu și anvelope cu profil lat sunt perfecte pentru a putea parcurge distanțe pe diferite tipuri de teren. Greutatea acestei biciclete este de 7,9kg, iar greutatea maximă admisibilă a utilizatorului este de 30kg. Și la acest model sunt incluse diferite accesorii care îmbunătățesc considerabil experiența pe bicicletă: apărătoare de nori față/spate, apărătoare lanț, roți ajutătoare cu silicon, coșuleț și sonerie. Toate aceste beneficii și caracteristici înglobează minunatul model de biciclete pentru fetițe care poate fi găsit la un preț de aproximativ 500ron.

Avantaje

 • Ghidon reglabil, comod pentru călătorii
 • Protecție noroi față/spate și protecție lanț
 • Anvelope cu profil lat care se adaptează cu ușurință la diferite tipuri de teren

Dezavantaje

 • Pedalele din plastic, care se pot uza în timp la o folosire intensivă

Kids Kart Go TF


Un model perfect pentru plimbările unui băiețel care își dă interesul pentru ciclism. Design plăcut și atrăgător, pregătit să cucerească orice mic utilizator. Formidabil pentru micuții începători, acest model dispune de cadru și furca din oțel, furca fiind fixă, asigurând astfel o călătorie sigură și plăcută a micuților. Bicicleta este echipa cu o singură viteză, sistemul de frânare mecanic de tip U-brake, plasat pe roata din față.

Diametrul roții de 12inch (30cm) este formidabil pentru copii cu înălțimea de la 85-100cm, astfel chiar dacă copilul dumneavoastră trece de vârsta de 2-5 ani, dar este mai micuț de statură atunci nu va trebui să procurați un alt model în scurt timp. Bicicleta dispune de un coșuleț pentru depozitarea diferitor lucruri în timpul deplasării, roți ajutătoare, apărătoare de ploaie. Greutatea de 7kg a bicicletei poate susține o greutate maximă de 30kg. Un astfel de model poate bucura un mic copil la un preț de aproximativ 500ron.

Avantaje

 • Design atrăgător
 • Potrivit pentru copii cu înălțimea de 85-100cm
 • Greutatea de doar 7kg

Dezavantaje

 • Frâna plasată doar pe roata din față

Go Kart Sport 18inch


Bicicleta Go Kart este o surpriză inedită pentru copilul dumneavoastră. Un model de bicicletă care încântă prin caracteristicile sale la un preț foarte atractiv, de aproximativ 500ron. Bicicleta Go Kart este destinată băieților cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani. Deși este o bicicletă de oraș, aceasta poate fi utilizată cu îndrăzneală și pe munte sau pe drumuri mai dificile, întrucât cadrul din aliaj de tip hardtail îi permite din plin să facă față acestor provocări. Furca fixă din oțel și spițele din același material sunt alte caracteristici care asigură prezența acestui model în acest top. Sistem de frânare de tip mecanic cu frâne de tip V-brake asigură o călătorie plăcută și în siguranță.

Diametrul roții este de 18inch (45cm), greutatea bicicletei per total fiind de 12,6 kg și poate suporta o greutate maximă de 100kg. Pe final, acest model este unul excepțional pentru adolescenți și permite deplasarea pe diferite tipuri de drum, ceea ce constituie un avantaj sporit. Accesoriile incluse aceşti model sunt: coșuleț, apărătoare de noroi, roți ajutătoare (în cazul în care este prima bicicletă a copilului) și un bidon cu apă.

Avantaje

 • Preț accesibil pentru un astfel de model
 • Greutatea maximă admisibilă 100kg
 • Adaptabil diferitor tipuri de teren

Dezavantaje

 • Deține o greutate sporită pentru un model de bicicletă pentru copii.

MTB Rich Alpin JSX449


O bicicletă ideală atât pentru băiat cât și pentru fată, fiind astfel un model unisex. Acest model prezintă un cadru din oțel HI-ten foarte bine gândit și executat, astfel ca să asigure o poziție comodă în timpul deplasării. Șaua de la Carpat de asemenea este un element la care s-a atras o atenție deosebită atunci când s-a creat conceptul de calitate și confort al acestui model. Furca din oțel cu arc, cu suspensie asigură o călătorie cu un nivel ridicat de confort, duritatea poate fi astfel reglată în conformitate cu greutatea utilizatorului și a confortului acestuia.

Ghidonul, datorită lățimii de 620mm permite o libertate sporită a utilizatorului în timpul manevrelor. Acest model este conceput pentru copii cu experiență medie, pentru drumuri cu dificultate nu foarte sporită, iar frânele de tip V-brake cu care este echipată bicicleta sunt minunate pentru a face față suprafețelor mai dificile și a oferi un plus de siguranță. Cauciucurile cu profil MTB sunt de asemenea complicele unei aventuri cât mai plăcute. Greutatea modelului este de 15,2kg, iar greutatea maximă admisibilă de 120kg.

Avantaje

 • Frâne V-brake care asigură o frânare lină, precisă și protejată
 • Cadru de oțel rezistent și durabil în timp
 • Anvelope cu profil MTB care oferă un plus de siguranță și care se descurcă pe orice tip de traseu (noroi, nisip, asfalt, etc)
 • Greutatea maximă admisibilă 120kg

Dezavantaje

 • Relativ dificilă (15,2kg)

DHS Terrana 2004


Un model de bicicletă exclusiv pentru fete. Geometria acestui model cu cadru din oțel permite urcarea lejeră și un plus de confort. De asemenea, furca de oțel de tip fix asigură o diminuare sporită a șocurilor care au loc pe un teren relativ accidentat și mai dificil. Designul acestei biciclete pentru fete se aseamănă izbitor de mult cu un model pentru adulți, ceea ce poate crește considerabil încrederea în copilul care pedalează. Un model cu diametrul roții de 20inch (50cm) este perfect pentru înălțimea de 120-140cm sau pentru vârsta de 7-10 ani.

Ghidonul de 540mm permite o poziție corectă a micuței și o siguranță sporită în timpul manevrelor. Frânele de tip V-brake amplasate pe jantă se descurcă de minune cu frânarea pe diferite tipuri de traseu. Din accesorii, este dotată cu stopuri pe roți și claxon. Un astfel de model poate fi procurat și poate aduce zâmbetul pe față copilului dumneavoastră la un preț de aproximativ 530ron.

Avantaje

 • Geometrie de tip sport care permite urcarea mai ușoară pentru fete
 • Diametrul roții de 20inch perfect pentru înălțimea 120-140cm
 • Raport preț-calitate

Dezavantaje

 • Nu este accesorizată cu apărătoare lanț și de noroi.

MTB Tec Lady


Un alt model foarte frumos și util pentru fete este modelul de biciclete MTB Tec Lady. Cadrul acestui model este executat din oțel, ceea ce mărește greutatea bicicletei. Designul este unul atrăgător și foarte plăcut pentru un model de bicicletă pentru fete. Furca de asemenea este construită din oțel și permite diminuarea impacturilor cauzate de drumurile mai dificile, muntoase.

MTB Tec Lady este dotată cu 21 viteze care permite adaptarea vitezei necesare la necesitățile individuale și la drumul care urmează a fi parcurs. Jante din aluminiu și frâne de tip V-brake sunt alte caracteristici care propulsează și acest model în topul bicicletelor pentru copii. Dimensiunea cadrului de 16inch (41cm) este ideal pentru copii cu înălțimea 160-170 cm sau pentru vârsta de 8-13 ani.

Avantaje

 • Dotată cu 21 viteze
 • Jante din aluminiu
 • Perfectă pentru fetițele de 8-13 ani

Dezavantaje

 • Greutate mai mare

Fat Bike Hercules 2619 Carpat


Dacă până acum am discutat despre biciclete numai bune pentru micuții de la 2-3 ani la copii de până la vârsta de 12 ani, acum este momentul să le acordăm atenție și celo puțin mai măricei. Modelul de la Carpat Fat Bike Hercules 2619 este un model extraordinar pentru băieții cu vârsta de 13-16 ani, sau înălțimea de 170-180cm. Deși este un model unisex designul și construcția sunt mult mai atrăgătoare pentru băieți. Cadru din aluminiu, șaua care permite un confort sporit fiind ajustabilă, furca din oțel de tip arc, cu suspensie sunt din puținele avantaje ale acestui minunat model care se prezintă la un preț de aproximativ 1500ron.

Echipată cu transmisie de 18 viteze și schimbătoare de viteze care sunt de la cunoscutul brand de accesorii și piese pentru biciclete Shimano care permit o schimbare rapidă și comodă. Jante din aluminiu și cauciucuri balon 4.0 permit tracțiune ideală în orice condiții de drum. Ghidonul și pipa sunt marca Carpat. Greutatea acestui model este de 20kg iar greutatea maximă admisibilă este de 120kg. Accesoriile care sunt prescrise acestui model sunt protecție schimbător spate și cric.

Avantaje

 • Șa ajustabilă
 • Greutate maximă admisibilă 120kg
 • Design și construcție atrăgătoare

Dezavantaje

 • Prea grea (20kg)
 • Relativ scumpă

MTB Velors Ukraina JSX2636


Un model clasic, simplu, dar extraordinar de plăcut și atractiv. Cadrul acestui model este efectuat din oțel și este de tip hardtail. Geometria de ultimă generație a bicicletei date este desăvârșită pentru a se încadra în biciclete pentru fete. Este destinat copiilor de 13-18 ani, sau celor care sunt caracterizați de înălțimea cuprinsă între 160cm și 190cm. Este un model de oraș, ireproșabil extraordinar pentru a evada de traficul infernal din zonele urbane, pentru plimbări liniștite pe cărările din parcuri, pentru a te menține în formă sau pentru a participa la crearea unui mediu cât se poate de sănătos prin intermediul unui transport eco. Furca este rigidă cu înclinație ce oferă în acest mod un confort notoriu. Roțile din aluminiu sunt destul de ușoare dar nu își pierd nicidecum din rezistență, fiind durabile și de nădejde. Pedalele sunt concepute în așa mod în cât să ofere o aderență cât mai sporită utilizatorului. Acest model poate fi încadrat și în categoria de biciclete pentru adulți.

Vitezele acestui model sunt 6 la număr, manetele schimbătoarelor de viteză sunt de la cunoscutul brand Saigun Revo Shift. Ghidonul este de 580mm executat din oțel cu manşoane de cauciuc, care permit executarea manevrelor liber, sigur și lejer. Frânele sunt de tip V-brake, care după cum am mai enunțat se descurcă de minune în asigurarea unei frânări puternice, sigure și line. Accesoriile acestui model sunt fenomenale: ochi de pisică, aripi față și aripi spate, cric, portbagaj și coș. Este de menționat că coșul este un element precoce pentru bicicletele de oraș, dat fiind faptul că acestea permit transportarea celor mai elementare obiecte și care nu prezintă un deranj în timpul condusului. Un astfel de model se prezintă la un preț de aproximativ 1000ron.

Avantaje

 • Schimbătoare de la Shimano
 • Greutatea de 14,8 kg și greutatea maximă admisibilă de 120kg
 • Perfectă chiar și pentru maturi
 • Pedale cu aderență sporită

Dezavantaje

 • Preț relativ ridicat

Kands Aurelia Aluminium


Un alt model de biciclete pentru fete care se înscrie în acest top datorită caracteristicilor cu care a fost înzestrat. O bicicletă ideală pentru mai multe tipuri de ciclism: de oraș, de munte sau trekking, se descurcă de minune cu orice încercare. Cadru din aluminiu, de tip hardtail îi oferă o rezistență impunătoare. Furcă cu suspensie oferă posibilitatea diminuării șocurilor și oferă astfel o călătorie mult mai lină și mai plăcută. Sistemul de frânare mecanic cu frâne de tip V-brake sunt perfecte pentru a garanta siguranță în timpul frânării și pentru a scădea riscurile unui accident.

Pentru a nu obosi și a vă păstra forțele și bună dispoziție, bicicleta este echipată cu 18 viteze diferite care au menirea de a asigura o călătorie cât mai lejeră. Șaua este una extraordinar de confortabilă, accesorizată cu un tub amortizator care va exclude șocurile cauzate de drumurile denivelate. Accesoriile care sunt incluse acestui model sunt unele de o vădită necesitate pentru o călătorie pe bicicletă: claxon, portbagaj, protecție lanț, cric. Portbagajul, care este executat din aluminiu oferă posibilitatea asamblării unui scaun pentru copii, în cazul în care această necesitate va apărea. Pentru un preț de aproximativ 1500ron acesta este un model rezistent și plăcut la aspect.

Avantaje

 • Portbagaj din aluminiu cu posibilitatea asamblării unui scaun pentru copil
 • Poate fi utilizat atât de maturi cât și de copii, care au înălțimea de 150-170cm
 • Furcă cu suspensie și șa cu tub amortizator

Dezavantaje

 • Preț relativ ridicat
 • Nu este echipat cu coș (dacă este o necesitate vitală sau un criteriu primordial de selecție a bicicletei)

Rich CSR27/50D


Dacă copilul dumneavoastră este inițiat în ceea ce ține de ciclism și visează la diferite excursii și drumeții cu bicicleta în munți atunci modelul Rich CSR27/50D cu profil mountain bike este ideal. Designul acestui model în mod clar anunță despre faptul că este un model exclusiv pentru băieți. Este o bicicletă concepută pentru a oferi întâi de toate confort, calitate și siguranță. Este un produs fabricat în România. Mărimea cadrului este de 460mm, iar acesta este executat din oțel, material specific bicicletelor MTB cu suspensie deplină.

Ghidonul este de 640mm, echipat cu manşoane aderente care oferă stabilitate continuă. Furca este echipată cu suspensie pe arc și este concepută din oțel. Brandul care stă la baza suspensiei este Rich OEM. Sistemul de frânare este mecanic pe disc. Jantele din aluminiu, cu perete dublu și cu mărimea de 27,5inch. Anvelopele dispun de profil MTB fapt ce semnifică că sunt adaptabile oricărui tip de teren. Bicicleta este echipată cu 18 viteze, schimbătorul fiind marca Saigun Revoshift. Destinată persoanelor cu înălțimea de 160-175 cm și greutatea maximă de 100kg acest model de bicicletă pentru băieți se prezintă la un preț de aproximativ 1000ron.

Avantaje

 • Preț avantajos
 • Echipată cu cric și catadioptrii
 • Confort, calitate și siguranță
 • Sistem de frânare pe disc

Dezavantaje

 • O bicicletă relativ grea (15,2kg)

Cum să alegi o bicicletă pentru copii?

Bicicletele pentru copii se aleg în mod corect în strictă legătură cu greutatea copilului, înălțimea și vârsta acestuia. De asemenea, o bicicletă se alege și în dependență de scopul pentru care se va utiliza, dacă copilul face sport de performanță atunci o bicicletă simplă de oraș nu este adaptabilă acestuia. Sau dacă drumurile pe care urmează a se plimba copilul sunt mai anevoioase, atunci și profilul anvelopelor trebuie să fie diferit decât cele pentru oraș. Alegerea unei biciclete este de-a dreptul una dificilă și trebuie acordată o atenție sporită la fiecare detaliu, întrucât bicicleta în primul rând trebuie să bucure copilul și să nu provoace nicidecum disconfort și neplăcere.

Vezi și: Cele mai bune biciclete în 2023 aici

Vârsta copilului și înălțimea acestuia

Sunt criteriile de bază care impune în mod evident alegerea corectă a unei biciclete. Deși se obișnuiește ca o investiție efectuată în prezent să dureze mult timp în viitor, la capitolul bicicletelor pentru copii acest lucru este practic imposibil. Pe măsură ce copilul crește și înaintează în varta și în înălțime caracteristicile unei biciclete se modifică considerabil Astfel, o bicicletă concepută pentru un copil de 6-8 ani nu va corespunde cu necesitățile unei biciclete pentru un copil de 4-5 ani, creându-i astfel disconfort continuu în timp ce va pedala, dat fiind faptul că sau nu va ajunge la pedale și va urca greu, sau nu va putea da din pedale din cauză că cadrul nu corespunde cu înălțimea sa.

Dimensiunea bicicletei în dependență de vârstă

Se modifică în mod considerabil. De regulă cadrul bicicletei este unisize, pe când diametrul roții este cel care dictează cum se va alege corect bicicleta. Astfel, pentru un copil de 2-4 ani sau înălțimea de 85-110cm roată cu diametrul de 12inch (30cm) este ideală. Pentru vârsta de 3-5 ani diametrul roții de 14inch (35cm) este cel care va bucura cel mai mult confortul copilului dumneavoastră. În aceeași ordine de idei, diametrul de 16inch (40cm) este prevăzut pentru copii cu vârsta de 5-7 ani. Astfel, în dependență de vârsta copilului se modifică și diametrul roții necesare.

Suspensia

La modele de biciclete pentru copii sunt practic nesemnificative. Acestea nu fac decât să îngreuneze considerabil greutatea totală a bicicletei și să impună micuțul să depună un efort considerabil mai mare pentru a deplasa din loc toată această greutate. De regulă, nici suspensia doar pe spate nu este una recomandată. Pe lângă faptul că prețul crește, utilitatea acestora nu este una sporită.

Calitatea și marca

Unei biciclete pentru copii nu este primordială atunci când se discută despre prima bicicletă a copilului pe care urmează să se învețe, și de ce nu să o mai dea pe jos, să o zgârie. Pentru ce să se investească în astfel de cazuri? Dacă însă copilul face sport de performanță sau deja a învățat foarte bine să meargă și a ajuns la o vârstă când nu va trebui foarte repede modificată, atunci se merită indiscutabil de a se înveşti în acest mijloc de transport.

Cele mai bune mărci pentru copii

Sunt asemănătoare cu mărcile bune pentru maturi. Spre exemplu bicicletele de la Carpat, Go Kart sau Rich sunt unele dintre mărcile care se înscriu în lista celor mai bune, de nădejde, sigure, accesibile și confortabile mărci, care pot fi recomandate cu tot dragul pentru a fi procurate pentru micuții dumneavoastră.

Vezi și: Cele mai bune biciclete electrice în anul 2023 aici

Pedalele

Care sunt cele mai recomandate pentru copii sunt cele care sunt cât mai late pentru o comoditate sporită a micuțului dar și cele care au suprafața cât mai dreaptă fără accesorii în plus, pentru a asigura astfel un impact cât mai evident.

Frânele

Cele mai fiabile pentru bicicletele pentru copii sunt cele de tip V-brake. Și frânele cu acțiune pe pedală sunt ok, doar că copilul trebuie să fie pregătit pentru acestea. Manetele pentru frânare trebuie să fie cât mai comod amplasate pe ghidon, astfel încât să permită o acțiune rapidă și sigură.

Cadrul

De regulă trebuie să nu depășească 13-15inch, acesta fiind practic perfect pentru orice vârstă până la 12 ani. De asemenea, un cadru mai mic permite urcarea copilului mult mai ușor și sigur pe bicicletă.
Bicicletele pentru copii sunt extraordinare. Designul atractiv ne induce în lumea copilăriei. Pentru a alege o bicicletă pentru copii trebuie de acordat atenție sporită pentru ca astfel să se creeze amintiri cât mai frumoase și experiențe cât mai plăcute. Astfel, considerăm că topul prezentat și reperele oferite sunt cele care vă vor permite să bucurați din plin copilul dumneavoastră și să îi oferiți o copilări cât mai frumoasă prin prisma unor activități sănătoase.

Vezi și: Cele mai bune biciclete pliabile în 2023 aici