Un rol foarte important în această întrebare îl joacă cantitatea de zăpadă ce a căzut pe timp de iarnă și capacitatea autorităților orașului în care trăiești să curețe această zăpadă. Este clar că în cazul în care este o iarnă fără de zăpadă și relativ uscată, nu vei întâlni nici o problemă la folosirea unei trotinete electrice.
În cazul în care zăpada este curățată și drumurile acoperite cu material antiderapant este evidentă că trotineta electrică poate fi folosită la fel de ușor. Cel mai greu de răspuns la această întrebare este în cazul în care aceste condiții nu sunt întrunite. Echipa noastră însă a elaborat un articol ce îți va permite să călătorești pe timp de iarnă cu un plus de siguranță.
Citește și: Cele mai bune trotinete electrice
Cum să păstrezi siguranța pe trotineta electrică iarna?
Pe timp de iarnă, obiectivul tău principal nu trebuie să fie viteza sau manevrabilitatea ci, desigur, siguranța. Deși este o probabilitate destul de mare ca drumurile să fie curățate, nu trebuie să fii atât de încrezut ca și vara sau primăvara. Nu trebuie să uiți de faptul că ar putea rămâne bucăți de gheață netopite sau zăpadă necurățată, obstacole ce ar putea cauza o căzătură destul de dureroasă atât pentru tine cât și pentru trotineta ta. Este mai bine să ajungi la destinație un pic mai târziu decât să nu ajungi deloc.
În cazul în care zăpada nu este deloc curățită, călătoria ta a devenit și mai periculoasă. Este de dorit să controlezi din timp dacă sub stratul de zăpadă nu se ascunde un mic strat de gheață, care, în tandem cu zăpada, va face călătoria aproape imposibilă. De asemenea, există o grosime maximă a zăpezii ce poate fi abordată de o trotinetă. Valoarea acesteia nu trebuie să depășească 5-6 centimetri pentru a călători destul de confortabil.
Citește și: Poți merge cu trotineta electrică pe ploaie?
Care sunt principalele riscuri?
În primul rând, este evident că este extrem de periculos să folosești o trotinetă electrică pe timp de iarnă. Nu este de ajuns că te expui la un risc de traumatizare destul de mare, mai expui acestui risc și celelalte persoane participante la trafic.
În al doilea rând, temperaturile joase de iarnă vor avea un impact negativ asupra trotinetei tale. Majoritatea celor mai importante și scumpe componente ar putea fi scoase din uz de temperaturile sub zero grade. Cel mai mult va avea de suferit bateria care, în urma expunerii îndelungate la astfel de condiții meteorologice, poate pierde până la jumătate din capacitatea sa de stocare a energiei electrice.
Citește și: Câte tipuri de trotinete există?
Concluzia
Este posibil, cu anumite măsuri de precauție, să călătorești alături de o trotinetă electrică pe timp de iarnă. Este de asemenea posibil ca, în urma acestor călătorii, să pierzi o mare parte din puterea acestei trotinete și să te alegi cu câteva traume destul de serioase. Cum vedeți, riscurile sunt destul de mari și nu este recomandat să folosiți o trotinetă electrică pe timp de iarnă, numai dacă nu este o urgență.