Skip to main content
Recomandat de BikePro

Bicicleta MTB Tec Master

 • Sport: Ciclism
 • Tip: De munte
 • Tip cadru: Full suspension

Alegerea #2

Bicicleta MTB Shimano

 • Sport: Ciclism
 • Tip: De munte
 • Tip cadru: Full suspension

Alegerea #3

Bicicleta MTB Vigor

 • Sport: Ciclism
 • Tip: De munte
 • Tip cadru: Full suspension

Ai nevoie de o bicicletă bună sub 1000 de lei? Este oare posibil să găsești o bicicletă ieftină și calitativă?

Da! Sigur că este posibil. Există o mulțime de biciclete, de la Mountain Bike-uri până la Cruisere și biciclete de oraș care pot fi cumpărate cu un buget de 1000 și mai puțin de lei fără a jertfi din calitatea materialelor și a asamblării.

Nu crezi? Echipa bikepro.ro a găsit 5 cele mai bune biciclete sub 1000 de lei pentru a-ți demonstra veridicitatea afirmației prin exemple concrete.

Citește mai departe articolul pentru a găsi și un ghid după care trebuie să te conduci la alegerea unei biciclete calitative.

Top 5 Biciclete Sub 1000 Lei:

Bicicleta MTB RICH

Ești dornic de aventuri și ai nevoie de o doză de adrenalină? Bicicleta MTB RICH îți va fa o mână de ajutor la împlinirea tuturor dorințelor tale. Începând cu cadrul fabricat din oțel durabil și terminând cu șaua ultraconfortabilă și ergonomică, toate componentele acestei biciclete îți vor asigura o călătorie cât se poate de confortabilă și sigură.

Ghidonul acestei biciclete este conceput pentru a oferi o cât mai mare libertate biblistului și a nu îngreuna mișcările acestuia, în timp ce manșoanele au o aderență sporită pentru o mai mare doză de securitate a ciclistului. Cadrul din oțel rigid este capabil să mențină o persoană de până la 120 de kilograme, ceea ce înseamnă că bicicleta poate fi folosită de oricare membru al familiei, de la copii la părinți.

Suspensia este îndeplinită în conformitate cu o tehnologie inovativă ce permite o mai mare capacitate a sublimării tuturor impactelor suferite de roțile și anvelopele bicicletei. Această tehnologie dă posibilitatea biciclistului de a folosi produsul dat pe terenuri cât se poate de avariate fără a simți disconfort sau durere.

Avantaje

 • Confortabilă și ergonomică
 • Perfectă pentru drumuri avariate sau în stare proastă
 • Rigidă și capabilă de a suferi multe căderi fără mari probleme

Dezavantaje

 • Anvelope neadaptate pentru ieșirea în noroi sau drum umed

Bicicleta de Oraș Rich

Biciclete de oraș sunt deseori acele modele care necesită cea mai mare cantitate de confort posibilă. Bicicleta de Oraș RICH oferă acest parametru din plin fiind echipată cu unele dintre cele mai bune dotări ce pot afecta confortul biciclistului. Începând cu roțile fabricate dintr-un aliaj de aluminiu extrem de ușor și rezistent și terminând cu șaua Seile Carpat UltraEgo, toate caracteristicile bicicletei sunt focusate pe confort total.

Schimbătorul Saiguan dotat cu 18 viteze îți oferă posibilitatea de a alege cât se poate de detaliat viteza și efortul pe care vrei să-l depui. Furca fixă fabricată din oțel oferă rigiditatea necesară întregii construcții iar portbagajul este echipat pentru a transporta careva obiecte de primă necesitate în cazul lipsei unui rucsac.

Securitatea este asigurată de un far dinam ce iluminează calea pe timp de noapte și dă de înțeles poziția bicicletei în spațiu. De asemenea, bicicleta de oraș Rich este dotată cu frâne V-brake care au capacitatea de a opera la capacitatea maximă chiar și în cele mai grele condiții posibile. Acestea nu își vor pierde din capacitatea de frânare la contactul cu suprafețe umede sau noroioase.

Avantaje

 • Jante fabricate dintr-un aliaj de aluminiu extrem de ușor
 • Frâne cât se poate de sigure
 • Furcă fixă din oțel

Dezavantaje

 • Greu de asamblat fără o oarecare experiență

Bicicleta MTB Tec Master

Bicicleta MTB Tec Master, fiind dotată cu 21 de viteze, este una dintre cele mai inovative și tehnologice biciclete din topul nostru. Aceasta este destinată folosirii în cadrul drumurilor și terenurilor avariate, fiind parte a tipului de biciclete Mountain Bike. Bicicleta este echipată cu un sistem de amortizare complet, ceea ce îți va permite să înfrunți cele mai periculoase și atrăgătoare obstacole.

Cu un sistem de frânare bazat pe tehnologia V-brake bicicleta Tec Master este extrem de sigură și capabilă de a frâna în cele mai periculoase și extreme situații. Capacitatea de frânare a acesteia nu este influențată de situația meteorologică în care te vei afla.

Avantaje

 • Dotată cu 21 de viteze pentru facilitarea pedalării
 • Sistem de amortizare complet și integral
 • Sistem de frânare bazat pe tehnologia V-brake

Dezavantaje

 • Poate menține numai până la 90 de kilograme

Bicicleta MTB Shimano

Fabricată în România, bicicleta MTB Shimano este una dintre cele mai bine asamblate și calitative produse eliberate de companiile autohtone. Cadrul de oțel, fiind elaborat pentru a fi utilizat atât de femei cât și de bărbați cu ușurință, în tandem cu jantele de aluminiu și cauciucurile moderne și robuste dau senzația de siguranță și rigiditate biciclete.

Transmisia cu care este echipată bicicleta are 21 de viteze și îți ușurează considerabil cantitatea de efort pe care trebuie să o depui la urcarea unui deal sau pedalarea pentru o perioadă îndelungată de timp. Calitatea și longevitatea acesteia este una decentă pentru prețul la care este vândută bicicleta.

Securitatea îți va fi asigurată de frânele cu disc. Acestea oferă un efect de frânare eficient și puternic și rămân fiabile chiar și în cadrul celor mai grele condiții de drum. Capacitatea de frânare a acestora nu este afectată de umezeală sau noroi iar, în cazul în care le vei echilibra perfect, nu vei întâlni nici o problemă la capitolul frânării.

Avantaje

 • Schimbătoare de viteză de la Shimano
 • Cadru de oțel perfect pentru femei și bărbați
 • 21 de viteze și un sistem de frânare cu disc

Dezavantaje

 • Doar furca este dotată cu suspensie

Bicicleta MTB Vigor

Bicicleta, deși se poziționează ca fiind un Mountain Bike, este varianta perfectă pentru folosirea în cadrul spațiilor urbane și orașelor urbane. Fiind extrem de ușor de asamblat și stocat, aceasta poate oferi o doză imensă de confort celui ce va încerca folosirea acesteia în calitate de mijloc primar de transport către locul de muncă sau studiu.

Cauciucurile groase dotate cu un protector cât se poate de înalt vor oferi o amortizare cât se poate de calitativă a tuturor șocurilor provocate de atingerea acestora cu suprafața drumului, mai ales în cazul în care acesta nu este asfaltat.

Avantaje

 • Varianta perfectă pentru orașe
 • Extrem de ușor de asamblat
 • 21 de viteze pentru un plus de confort

Dezavantaje

 • Nu este dotată cu suspensie

Cum Alegi o Bicicleta Ieftina sub 1000 RON?

În comparație cu alegerea unei biciclete cu un buget limitat, alegerea unei biciclete ieftine sub 1000 roni este una dintre cele mai grele și minuțioase provocări pe care echipa noastră a întâlnit-o.

Iată câteva dintre cele mai importante sfaturi pe care ți le putem da înaintea procurării unei biciclete sub 1000 de lei.

Tipul bicicletei

Tipul bicicletei este unul dintre cei mai importanți parametri de care trebuie să ții cont la alegerea unei biciclete.

Datorită setului de caracteristci diferite pentru fiecare tip de bicicletă în parte, alegerea greșită a modelului bicicletei tale poate duce la o scădere considerabilă a confortului și capacității de utilizare.

Există câteva cele mai importante tipuri de bicicletă de existența cărora trebuie să ții cont înainte de a face alegerea și a da banii pentru viitorul tău mijloc de transport. Iată câteva dintre cele mai importante tipuri de biciclete.

Bicicletă de Oraș

Bicicletele de oraș sunt de obicei acele mijloace de transport ce posedă o manevrabilitate și confort sporit.

Pe lângă caracteristicile ce influențează capacitatea acesteia de a face naveta în oraș, bicicletele de oraș sunt construite din materiale foarte ușoare și rezistente pentru a putea fi cărate cu ușurință în metrou, transport public sau pe scări în cazul în care trăiți la etaj.

O altă caracteristică importantă a bicicletelor de oraș este compactitatea acestora. Fiind destinate folosirii în mediul urban, împăienjenit de pietoni, mașini și alte mijloace de transport, bicicletele de oraș trebuie să fie ușor de dus și stocat în cazul în care proprietarul nu deține mult spațiu de stocare.

Bicicletele de oraș sunt rareori dotate cu mai mult de trei viteze. Acestea însă au un sistem de amortizare destul de avansat pentru a reduce impactul șocurilor produse de contactul roților cu suprafața drumului.

Vezi cele mai bune biciclete de oraș în 2023

Bicicletă Electrică

Bicicletele electrice sunt unele dintre cele mai populare și bine-vândute biciclete de pe piața actuala. Avantajul principal al acestora este motorul electric ce este capabil de a auto-propulsa sau asista la pedalarea în cazul în care biciclistul are nevoie de extra putere.

Pe lângă motorul ce poate transforma o simplă bicicletă într-un mijloc de transport complet, bicicletele electrice sunt de obicei mult mai avansate din punct de vedere tehnologic. Materialele care sunt folosite la fabricarea acestui model de biciclete sunt mult mai rezistente și ușoare, ceea ce compensează din plin greutatea adițională a bateriilor și motorului.

O altă caracteristică esențială a acestui tip de biciclete sunt viteza și manevrabilitatea sporită. Datorită greutății adiționale de la baterie, bicicleta este mai ușor manevrabilă, având un centru de greutate mai aproape de pământ. Viteza sporită este asigurată la rândul ei de combinarea forței mușchilor picioarelor cu puterea electrică.

Pe lângă avantajele evidente ale acestui mijloc de transport, există și unul mult mai important. Bicicletele electrice elimină greutatea și necesitatea efectuării unui efort fizic excesiv pentru a folosi o bicicletă ca alternativa unui mijloc de transport.

Acest lucru face ca o mare parte a populației să schimbe mijloacele de transport tradiționale pentru o bicicletă electrică, ceea ce ar duce la o ameliorare considerabilă a problemelor ecologice cu care ne întâlnim în fiecare zi.

Bicicletă MTB

Bicicletele Mountain Bike sunt destinate celor care au nevoie de o doză zilnică de adrenalină și o găsesc prin cucerirea diferitor trasee avariate folosind doar o bicicletă. Aceasta este deseori dotată cu o mulțime de opțiuni ce facilitează folosirea acestora în cadrul acelor trasee avariate.

De la cadre cât se poate de rezistente și ușoare până la transmisii performante și sisteme de amortizare extrem de amănunțite, aceste biciclete sunt dotate cu cele mai performante tehnologii din lumea ciclismului.

Există însă oameni care folosesc aceste biciclete pentru naveta de zi cu zi la muncă sau școală. Este, cu adevărat, o idee extrem de bună. Toate sistemele de amortizare și facilitare a pedalării nu sunt elaborate numai pentru situații extreme, ceea ce îți permite folosirea acestora pentru purul confort.

Un alt avantaj al acestor biciclete este capacitatea de a alege cât se poate de exact viteza și cantitatea de efort pe care vrei să o depui la pedalare. Această oportunitate oferă un avantaj extrem de mare celor ce vor procura un astfel de produs pentru folosirea în cadrul orașelor.

Cel mai mare dezavantaj al acestor biciclete este mărimea. Mountain Bike-urile nu sunt cele mai compacte biciclete, ceea ce poate fi o problemă pentru cei ce au un spațiu de stocare limitat.

Alte Tipuri

Pe lângă bicicletele despre care am vorbit mai sus, există și alte tipuri de biciclete, mult mai rare și greu de găsit la acest preț. BMX-urile, de exemplu, sunt bicicletele ce se folosesc pentru trucuri și sunt deseori mult mai scumpe și greu de găsit.

Persoanele ce folosesc acest tip de biciclete își construiesc, în cele mai multe cazuri, bicicletele de sine stătător, folosind piese elaborate și fabricate la comandă.

Un alt tip de biciclete este Touring Bike-ul. Aceste biciclete sunt modelele ce se folosesc pentru călătorii extrem de lungi. Sunt deseori dotate cu cadre mult mai puternice și capabile de a menține o greutate mult mai mare ca bicicletele obișnuite. De asemenea, transmisia acestora este mult mai performantă și durabilă pentru a putea menține toate greutățile ce pot fi întâlnite pe drum.

Ultimul și cel mai interesant tip de biciclete sunt bicicletele pliabile. Acestea sunt folosite în orașe și spații rurale pentru a putea avea un mijloc de transport și a-l stoca într-un spațiu extrem de restrâns. Acestea sunt mai mici ca celelalte biciclete și nu pot fi deseori folosite de adulți sau persoane mai mari.

Materiale și Calitate

Materialele din care sunt fabricate bicicletele au o importanță colosală pentru calitatea și fiabilitatea produsului pe care plănuiești să-l cumperi. De aceea trebuie să știi cum să deosebești materialele calitative de cele care vor duce bicicleta la pierzanie peste câteva luni.

Când vine vorba de biciclete sub 1000 de lei, există doar două materiale ce pot fi folosite la fabricarea acestora: aluminiu și oțel. Vom vorbi despre fiecare în parte.

Oțelul este cel mai pe larg material folosit la fabricarea bicicletelor. Acesta este rigid și rezistent multor zgârieturi, îndoituri și crăpături. Este însă și cel mai greu dintre materialele din care pot fi fabricate bicicletele, o caracteristică ce poate crea multe probleme celor ce intenționează folosirea bicicletei în tandem cu transportul public.

Cea mai mare problemă a oțelului este rugina. În comparație cu toate impactele și loviturile ce sunt capabile doar de a zgâria stratul protector de vopsea a acestuia, rugina este capabilă de a distruge complet fiecare particulă de oțel. De aceea, înainte de a cumpăra o bicicletă de oțel, fii sigur că aceasta nu este deja infestată de rugină.

Controlează toate locurile de sudare și cele unde era cea mai probabilă contactul cu apa. De asemenea, caută urme de crăpături prost sudate sau deformări în însăși structura oțelului. Acesta poate conține defecte tehnice obținute în urma turnării incorecte a oțelului topit în forme și răcirea prea rapidă a acestora.

Aluminiul nu este la fel de rigid și puternic ca și oțelul. Acesta are însă calități care îi oferă o mai mare popularitate decât cea a oțelului. În primul rând, aluminiul este mult mai ușor decât oțelul și, ca rezultat al acestei proprietăți, bicicletele fabricate din aluminiu sunt mult mai ușoare și manevrabile.

Un alt avantaj considerabil al aluminiului este rezistența acestuia la rugină. Aluminiul este un material ce nu poate rugini, ceea ce îl face capabil de fi folosit în toate condițiile naturale posibile, de la ploaie la ninsoare și polei.

Calitatea acestuia poate fi verificată la nivelul sudării diferitor componente. În cazul în care sudarea pare destul de curată și fără crăpături, materialul este destul de puternic pentru a rezista toate greutățile drumului. Este de asemenea o idee bună să încerci să zgârii materialul cu un cuțit din fier. În cazul în care bicicleta este fabricată dintr-un aliaj de aluminiu calitativ, fierul nu va fi capabil să lase vreo zgârietură.

Poți cumpăra o bicicletă bună sub 1000 RON?

Da, o bicicletă bună sub 1000 de lei este un obiectiv real.

Este evident însă faptul că bicicletele de sub 1000 de lei nu vor putea fi comparate cu cele care costă peste 1000 de lei. Acestea însă vor fi destul de calitative și bine asamblate pentru a vă da aceeași doză de plăcere și adrenalină ca și oricare altă bicicletă.

De asemenea, poți conta pe o bicicletă care nu se va strica atât de des li nu va avea nevoie de multe piese de schimb sub 1000 de lei. Acest obiectiv poate fi înfăptuit însă numai în cazul în care vei fi ști ce vrei de la bicicleta ta și vei alege acel model care îți va îndeplini toate cerințele în totalitate.

Ai un buget mai mare? Vezi cele mai bune biciclete sub 2000 lei!

Concluzie

Cum și am mai spus, este foarte posibil să achiziționezi o bicicletă ce va costa sub 1000 de lei, este nevoie doar de un pic de perseverență și cunoștințe. Dacă ai citit acest articol integral ești deja capabil de a alege o bicicletă de sine stătător și echipa bikepro.ro te încurajează să găsești varianta perfectă pentru tine cât mai repede.

Dacă însă ai probleme și nu poți alege o bicicletă perfectă, poți trece la produsele propuse de echipa noastră. Acestea sunt cât se poate de echilibrate și calitative pentru prețurile sale.