Skip to main content

Trotinetele Xiaomi sunt cele mai populare trotinete electrice prezente pe piață. Acestea sunt perfecte pentru orașele aglomerate, posedă o viteză destul de mare și o autonomie decentă. Pe lângă toate avantajele acestor modele, există câteva probleme pe care le poți întâlni după o perioadă de exploatare îndelungată a unei astfel de trotinete. În acest articol, echipa noastră a evidențiat cele mai întâlnite probleme și a propus niște soluții efective pentru fiecare dintre ele.

Vezi și: Cele mai bune trotinete electrice

Mecanismul de pliere

Trotinetele Xiaomi sunt proiectate pentru a avea un coeficient de portabilitate destul de ridicat. De aceea, majoritatea modelelor sunt echipate cu un mecanism ce permite plierea trotinetei. Modelele mai vechi au un mecanism fabricat dintr-un aliaj de aluminiu care, în urma exploatării mai îndelungate, își pierde din eficacitate și plierea devine din ce în ce mai problematică. Această problemă a fost parțial remediată cu apariția noilor modele ce sunt echipate cu un mecanism confecționat din oțel. Dacă ai un model mai vechi, poți încerca să schimbi mecanismul cu unul mai calitativ și trainic.

Instabilitatea mânerelor

Dacă ai întâlnit o astfel de problemă la trotineta ta, trebuie să o elimini imediat. Instabilitate mânerelor poate duce la pierderea controlului asupra volanului trotinetei și ca rezultat, un accident ce poate afecta sănătatea ta și a celor din jur. Pentru a evita asemenea probleme este de dorit să montezi din start mânerele pe un clei mai calitativ și trainic. În plus, poți încerca să folosești cu o atenție sporită manerele pentru a minimiza probabilitatea apariției unor astfel de probleme.

Trotineta nu poate fi pornită

În majoritatea cazurilor, aceste probleme sunt cauzate de apa sau praful ce nimerește în display-ul trotinetei. Deseori, standardul IP 56, protecția cu care sunt echipate toate trotinetele Xiaomi, nu este de ajuns pentru a supraviețui o ploaie mai puternică sau o rafală de vânt. În cazul în care nu ați întâlnit încă asemenea probleme, vă recomandăm să sporiți cantitatea de protecție a display-ului sau să evitați ieșirea cu trotineta în astfel de situații meteorologice. Dacă însă ați întâlnit o astfel de problemă, unica soluție este adresarea la un specialist care vă va schimba display-ul.

Plăcuțele de frână

Multe din modelele de trotinete electrice fabricate de cei de la Xiaomi au un sistem de frânare bazat pe plăcuțe de frână. De obicei, acestea se uzează după o perioadă de timp și trebuie schimbate cu unele noi pentru a asigura eficacitatea maximă a sistemului de frânare. În afară de asta, trebuie să aveți grijă să echilibrați din când în când discurile pentru a nu pierde din suprafața de frânare.

Lumina din spate

Problemele acetui component apar în urma a doi factori. În primul rând, acestea sunt deseori stricate în urma unor căzături sau a altor factori fizici. În acest caz, este mai bine să duceți trotineta la un specialist ce va schimba lumina și va vedea dacă alte componente ale roții din spate nu sunt afectate. În al doilea caz, luminile sunt afectate de timp și de procesul de oxidare. Dacă sunteți sigur că acesta este motivul, puteți încerca să schimbati lumina de sinestătător.

Concluzia

Trotinetele Xiaomi, deși pot avea câteva probleme după o perioadă îndelungată de exploatare, sunt o investiție destul de bună și rentabilă. Din câte puteți observa, problemele ce apar nu ating sisteme costisitoare cum ar fi motorul sau bateria, de aceea, putem spune că nu sunt grave și nu pot acoperi importanța tuturor avantajelor acestor mijloace de transport.

Dan Cernea

Dan Cernea

Sunt un ciclist semi-profesionist și ador acest sport. Am peste 20,000 km parcurși și am schimbat 12 biciclete profesioniste. Am lansat site-ul BikePro împreună cu doi prieteni ca să popularizăm ciclismul și să ajutăm începătorii în alegerea produselor de calitate.