Skip to main content

Fiecare proprietar a unei trotinete electrice visează să mărească autonomia acesteia fără a moderniza bateria sau motorul. Este posibil, dacă urmezi sfaturile noastre, să mărești considerabil autonomia bateriei. Aceste sfaturi sunt valabile doar în cazul unei trotinete ce nu are probleme cu bateria și aparține unei colecții relativ noi. În cazul în care bateria este deja veche sau deteriorată, există doar o metodă de a mări autonomia, schimbul bateriei.

Vezi top-ul nostru de trotinete electrice cu o autonomie mare, perfecte pentru adulți.

Nu folosi sistemele ajutătoare într-o manieră excesivă

Bateria este sursa ce alimentează toate sistemele electronice ce fac parte din mecanismul trotinetei. Dacă vrei o autonomie decentă, ai grijă ca toată energia disponibilă să alimenteze exclusiv motorul. Nu trebuie însă să faci abuz de acest sfat, există sisteme importante care sunt obligatoriu de pornit în anumite situații, de exemplu farurile pe timp de noapte.

Experimentează cu viteza

Acest parametru este diferit pentru fiecare trotinetă în parte. Unele mecanisme pot arăta cea mai mare autonomie la o viteză maximă, altele la una minimă. Acest parametru este deseori furnizat de puterea motorului, cu cât mai mare este aceasta cu atât mai puțină energie va avea nevoie pentru a rula viteze mari. Pentru a înțelege care este varianta perfectă pentru trotineta ta, măsoară autonomia trotinetei la viteză maximă, medie și mică.

Vezi și: Cât ține bateria la o trotinetă electrică

Curăță trotineta

Acest sfat aparent simplu are un impact destul de mare asupra autonomiei trotinetei. În primul rând, curăță noroiul de pe roți și apărătoare, acesta face alunecarea acestora mai grea și anevoioasă. În al doilea rând, încearcă să cureți bateria de orice praf și murdărie ce sa adunat pentru a reduce riscul de supraîncălzire. Din cauza straturilor de murdărie, bateria nu va mai lucra la temperatura dorită și eficacitatea acesteia va scădea.

Află dacă poți merge cu trotineta electrică pe ploaie

Redu greutatea pe care o duce trotineta

Pentru a mări considerabil autonomia trotinetei este de ajuns să încetezi să cari cu aceasta obiecte grele. Cu cât mai mare este greutatea pe care trotineta va trebuie să o împingă înainte, cu atât mai multă energie va trebuie motorului ca să învârtă roțile, de aceea încearcă să reduci cât mai mult greutatea pe care o duci. Nu încerca însă să reduci greutatea eliminând echipamentul tău de protecție, nu este un sacrificiu meritat.

Umflă roțile

Cu cât mai dezumflate sunt roțile trotinetei tale, cu atât mai greu este motorului să împingă trotineta înainte. Spațiul de contact cu suprafața se mărește, de aici și forța de frecare ce trebuie învinsă cu ajutorul puterii motorului este mai mare. În plus, roțile umflate îți vor permite să accelerezi mai rapid și să mărești viteza maximă a trotinetei.

În Concluzie

Există multe metode prin care poți mări autonomia unei trotinete, acest articol le descrie pe cele mai principale dintre ele. Dacă vrei însă să mărești considerabil autonomia, poți opta pentru o baterie mai performantă sau schimbarea pieselor trotinetei cu alternative fabricate dintr-un material mai ușor și compact. Nu trebuie însă să uiți de faptul că, deși perspectiva unei autonomii mari poate fi ademenitoare, siguranța ta și a celor din jur trebuie să fie mereu pe primul loc.

Dan Cernea

Dan Cernea

Sunt un ciclist semi-profesionist și ador acest sport. Am peste 20,000 km parcurși și am schimbat 12 biciclete profesioniste. Am lansat site-ul BikePro împreună cu doi prieteni ca să popularizăm ciclismul și să ajutăm începătorii în alegerea produselor de calitate.

Scrie un comentariu